måndag, december 15, 2008

Pain de Martins julkalender, lucka 15

Det är någonting mycket romantiskt med anteckningsböcker. Jag brukar köpa de där dyra, Moleskine, som Hemingway och Picasso och de andra använde. Jag köper en dyr fin Moleskine och så tänker jag att nu, nu ska jag bli bra på att anteckna. Jag ska anteckna snyggt och smart och jag ska känna mig som en figur i en roman av Paul Auster. De första sidorna är alltid prydliga. Ibland kanske jag lägger mig till med en ny handstil, eller tänker att jag ska nog rita en elegant figur här lite spontant. Men det går förstås inte. Jag har det inte i mig. Efter några dagar blir allt kluddrigt och slarvigt, hur jag än försöker.

Jag har en anteckningsbok där jag antecknar mina brödexperiment, men den är full nu så anteckningarna hamnar någon annanstans, på ett gammalt kvitto eller baksidan av ett kuvert. Jag måste ordna en ny anteckningsbok. Kanske kan jag få stil på det den här gången …8 kommentarer:

Josefin Illergård sa...

Haha!

Känner igen det där, men från labbet. Varför lär man sig aldrig?

Tack för en trevlig adventskalender!

K sa...

Trist att påpeka (men sån är jag), det är bara ett försäljningstrix att författarna skulle använt de anteckningsböckerna. Ett exempel på "storytelling" som är intressant ur ett postmodernistiskt perspektiv.

K sa...

Att du använder anteckningsböckerna är dock ingenting vi tvivlar på nu när vi har bildbevis.

Joseph sa...

Jag köper fina anteckningsblock ibland och tänker skriva tankar och så. Dock så blir det aldrig av. Så jag hade gärna varit i din position och kladdat ner den med recept och tankar.
Men men. Vi är som vi är.

Kstina sa...

Jag köper också dessa jättedyra böcker!... Jag använder dom istället för lappar. Så allt blir skrivet huller om buller. Lite recept, några komihåg, ett litet urklipp som klistras in, långa listor över saker som måste göras... Det blir som ett galleri över vad som finns i huvudet och saker som händer runt mig. Det måste inte vara perfekt skrivet - utan kanske mer som livet i allmänhet - helt totalt blandat!

B-b-b-etty sa...

jag älskar moleskine-böckerna, bra kvalité och ligger bra i handen. annars så är jag en sån som köper fina antecknigsböcker för att fylla med fin handstil osv. men jag har ingen fin handstil eller fantasi så dom är tomma. förrutom min moleskin som jag alltid har i väskan, bra när man måste skriva ner adresser osv.

Anonym sa...

Min morfar var bagare. Har hittat igen hans gamla anteckningsbok som han skrev mellan 1933- 1937
http://bortaboijn.blogg.se/2008/november/lite-daligt-med-uppdateringar.html#comment

...kanonkul att läsa. Skriv ner dina anteckingar ordentligt till dina barnbarn :-)

Linda Jonsson sa...

Jag har ett närmast erotiskt förhållande till allt vad kontorsmaterial heter och Moleskine är ju som kontorsmaterialens Rolls Royce, och huruvida alla stora författare och konstnärer använt den eller inte använt den spelar ju absolut ingen roll när Moleskine nu är en sån fantastiskt trevlig bok! Går man ut på youtube och söker på "moleskine detour" dessutom se massor med konstverk gjorda just i denna fantastiska anteckningsbok!

Till sist vill jag bara säga att jag tycker du har en väldigt trevlig blogg och ligger på min bloggs "favvo-lista"!