onsdag, september 23, 2009

Vagn 3, plats 56

Det kommer att dofta bröd på sexton och tio-tåget till Göteborg i eftermiddag. Jag har bakat russin- och solrosbröd, gotlandslimpa och Stureby levain som jag ska ta med mig till bokmässan. Den som vill får smaka när jag i morgon klockan 11.30 och på fredag klockan 14.10 pratar surdeg på kockscenen. I morgon ska jag även signera böcker hos Bagaren och Kocken på Ängsvaktaregatan 4 mellan kl 15 och 16. Ojoj, tänk om ingen kommer och där sitter jag … Kom gärna förbi!

24 kommentarer:

Sara bakar sa...

Jag kommer. Du har alltså minst ett fan i Göteborg.

Daniel sa...

lycka till!!

elmlid sa...

Toppen, hade gärna kommit!
Men hur kommer du att göra, bakar du idag och bjuder imorgon?
Eller kommer du att "baka om" dem imorgon?
Jag har ett litet dilemma. Kommer att ha en liten bageri "Shop in Shop" här i Berlin och måste göra en heldel förbakning. Är osäker på hur jag ska hinna baka allt. Tror du att förbakning med bake-off blir bra nog?

Har beställt din bok och ser fram emot att få den skickad till mina föräldrar. Tror du kommer inspirera min pappa:)

ps. Ta gärna en titt på min lilla inspirationsblogg. http://elmlid.com

Di sa...

Härligt, synd att man inte är med på det tåget :) lycka till och klart det kommer massor av människor till dig! Du gör det du ska bra, och känn att du är så bra som du är,som Mia Törnblom sa på föredraget jag var på idag, om du inte tror dej själv, ljug en stund tills du tror på dig ;) varm kram

Kern sa...

Vi syns på mässan! Lycka till!

Kurt sa...

Förlaget skulle naturligtvis ha ordnat en ugn, så att du hade kunnat ta med deg för Bake Off på plats.

Anonym sa...

Önskar att jag kunde komma både till mässan och Bagaren & Kocken! Jag tror inte att du behöver oroa dig för att det inte kommer någon! Jag har precis köpt din bok och ska sätta igång med att baka, ska bli spännande. Boken är toppen!

/Kati i Örebro

Charlotta sa...

Hej Martin,

jag vill så gärna testa att baka mitt första surdegsbröd helt utan jäst men enligt det recept jag hittat ska brödet då jäsa 12 timmar första jäsningen. Jag pendlar och att ställa mig och knåda deg 5 på morgonen har jag verkligen ingen lust med. Tror du jag kan fixa ihop degen kvällen innan och istället låta degen jäsa 24 timmar i kylskåp? Vad skall jag isåfall tänka på?

Tack för all inspiration!

Unknown sa...

fan vad du ä duktig då!

mias surdegar sa...

Hej! Bor tyvärr inte i Göteborg och missade därför ditt goda bröd idag och rabatt på jäskorgar m.m. MEN efter jobbet sprang jag och köpte din bok på en bokhandel i Karlstad...TACK för den!

Unknown sa...

Tack det var treligt att träffa dig! God fortsättning.
På kvällen efter besöket bakade jag brödet med äpple och valnötter, suveränt gott!

Hälsningar Ingvar

Anonym sa...

när kmr din bok till västerås?

manchini sa...

tack för besöket på Bagaren och Kocken! Risken är väl nu att frysen kommer att bli än mer full, om det nu är möjligt :)


ps. Kniven du rekommenderade var kanonbra!

Unknown sa...

Nyfiken på vilken kniv du rekommenderade? Skära bröd med?

Kristallena sa...

Tack för underbart bröd som jag idag fick på bokmässan och tack också får surdegen. Jag har ju egen eftersom jag läst din blogg sedan i våras, men jag ville se om din skiljde sig från min surdeg och det gjorde den! Har du grovt rågmjöl i den? Jag har i allafall tillsatt lite varmt vatten och grovt rågmjöl från Saltö kvarn nu så får vi se. Tack för en jättefin blogg och dagens föredrag på kocktorget! Du är bra!

Jiro sa...

Tack för besöket i Göteborg på Bagaren och Kocken. Vi är så grymt sålda på din blogg, och boken är ju också helt grym! Jag fick den första signaturen, YES! Har nu provat ett annat rågmjöl efter att ha misslyckats 15 ggr med surdegsstarten. Denna gången har det börjat lukta rökt korv, så vi hoppas på bättre lycka denna gången! Bakar just nu surdegsbaguetter med lånad surdeg från bageriet Cumpane här i Göteborg. Tack än en gång för bloggen och boken! //Jiro, Jenny o Leon

litet hus sa...

jag hade tänkt köpa din bok idag på mässan men den var slut överallt! och jag blev inte så ledsen för det, mest glad över att det finns fler som vill baka. mer surdeg åt folket!

Lasse S sa...

Jag har hittat en bra och billig baksten på byggvaruhuset Hornbach. En granitskiva i storleken 40 x 40 cm, 3 centimeter tjock, säljs för 39 kronor styck. Den fungerar utmärkt hemma hos mig. Bra jäskorgar för en liten peng finns på loppisar, de jag köpt kostar fem kronor styck.

gunnel sa...

Hej och tack för alla goda recept både i blogg och bok.
Gott bröd du bjöd på i mässan. Kunde ej komma till bagaren och kocken för jag bakade bröd till mina arbetskamrater. Bröden blev mycket uppskattade.
Överskottet från vår fredagsfika gick till bröstcancerföreningen.
Nu är det er tur alla brödbakare att ta med lite nybakt bröd till era arbetsplatser och samla in lite pengar till bröstcancerföreningen! Lycka till!
Tack!

Peter Sjögårde sa...

Tack för surdeg och bra tips på bok- och biblioteksmässan! Nu börjar bakandet, i kronologisk ordning har jag tänkt att baka bröden. Russin och solrosbrödet har jag redan gjort. Det blev fantastiskt gott!

Såhär blev det
http://smakligtochgott.blogspot.com/2009/09/russin-och-solrosbrod.html

Martin Johansson sa...

Elmlid: Jag bakade på onsdagen, tog med mig bröden (färdigbakade) till Göteborg och bjöd på dem på torsdagen och fredagen. Det gick fint även om det ljusa brödet förstås var allra roligast första dygnet. Jag har aldrig testat att baka brödet i två omgångar. Det borde ju funka, men man blir kanske lite avskräckt av ordet bake-off, det låter inte så kul … Jag ska kika på din blogg.

Charlotta: Ett alternativ kan vara att låta degen jäsa någon timme i rumstemperatur, så att den kommer igång, och sedan ställa den i kylen. Lycka till!

Ingvar: Kul att det smakade!

Anonym om boken i Västerårs: Finns den inte i din bokhandel kan de alltid beställa den.

Manchini: Hör av dig bara, så kan jag rekommendera dig en bra frys också.

Ingvar: Jag rekommenderade Fiskars brödkniv. Bra pris och en otroligt bra kniv.

Kristallena: Jag brukar faktiskt inte använda sådär grovt mjöl som det var i den surdegen, det var en tillfällighet. Jag brukar också köra med Saltå kvarns mjöl.

Jiro: Rökt korv minsann … Hör gärna av dig och berätta hur det utveckas!

Lasse & Gunnel: Tack för tips!

Peter: Wow, vad roligt! Jag kommer att följa din blogg med spänning. (Bakar du dig igenom hela boken ska jag hitta på ett fint pris till dig!)

Unknown sa...

Lasse, tack, för tipset, nu är baksten på plats!

Hälsningar Ingvar

Lasse S sa...

Kul! Stenen fungerar jättebra. I kväll ska jag baka pizza till döttrarna.

Link sa...

Very much thanks for post, I can remark I practiced the equivalent thing once I got the identical crisis like the person who is writing.http://www.hotelsrome.net/hotels-near-termini-station.html