lördag, augusti 30, 2008

Bagarens detektivbyrå

En granne tittade förbi med den här brödstumpen häromdagen. Ett flöjtformat rågbröd med frukt och frön som de köpt i stan. En favorit. De undrade om man skulle kunna baka något liknande hemma?

Bagare tycks ju vara ett generöst folkslag, så troligen skulle man kunna ringa bageriet och fråga hur de bakar den. Men det vore för enkelt. Jag ska prova mig fram. Så, bästa grannar, jag ska baka er min bästa rågbaguette. Kanske blir det ingen exakt kopia, men god ska den bli!

3 kommentarer:

Anonym sa...

…och mycket gott blev det! I vårt tycke bakade du ett perfekt bröd. Det var en fröjd att få avnjuta det till en kopp thé. Man blev liksom gråtmild.Och gissa om det blir lättare att kliva upp imorgon bitti, då vi har kvar av det till frukost! Nu önskar vi få receptet, bygga färdigt vårt kök och våga börja baka med surdeg (är det det i detta bröd?). Grannarna (vilken tur att vi flyttade just hit!)

Make Me Up sa...

Jag skulle också vilja bo granne med dig. Då hade jag anställt dig som bagare och jag kunde gått som bagarlärling hos dig för att lära mig baka med surdeg =0)

Anonym sa...

Lyckans granne. Ska också skaffa mig en sådan tror jag, eller flytta till en lägenhet med ett bageri på nedre botten. Tänk dig mäklarens försäljningsargument, haha..