torsdag, januari 03, 2008

Bästa lunchbrödet

Det är inget fel på mitt jobb, tvärt om, det är alldeles utmärkt. Men jag vill ha mer jullov! Årets första arbetsdag tröstade vi oss med lyxlunch på Rolfs kök – restaurangen med Stockholms om inte bästa, så åtminstone mest konsekventa lunchbröd. Fyra fina runda bullar spettade på en mojäng som liknar den man sätter kölappen på hos osthandlaren står framdukat på vart och ett av borden. Nybakade är de, och äter man upp dem kommer nya. Undrar om de har olja på för att få den där goda ytan?

Annars är det ju det där otäckt salta och torra färdigskivade vita urkbrödet som tycks ha blivit någon slags standard. I alla fall på Wallingatan med omnejd. Vad är det för något? Vi vill inte ha det brödet, ni måste sluta servera det. Gör som Rolfs kök och baka själva i stället, tack!

7 kommentarer:

K sa...

Oj vad du ska vara glad att du jobbar så att du kan luncha i de där kvarteren! Där finns så mycket gott jämfört med Kista där det bara finns en restaurang att äta på (Street). Fast synd att grill brann ner.

Anonym sa...

Nån minut i ånga brukar fixa en sådan yta, av bilden att döma iallafall.

Anonym sa...

Jag vet fler ställen med gott bröd..
"Mattias Dahlgrens" på Grand!!
Matbaren serverar Levain bröd,knäckebröd som bakas på Valhallabageriet! Maten är helt gudomlig också förstås!!

Trodde att Street hade gott bröd? De har ju "precis"
startat ett nytt bageri! Jag måste nog åka dit och kolla läget...

Martin Johansson sa...

Nu när ni säger det så har jag för mig att en av bagarna från Rosendals bageri (Robert någonting, supertrevlig!)skulle börja på Street i Kista, så det borde ju vara lite klass på det brödet.

... och så får man väl börja luncha på Mattias Dahlgren lite oftare :)

K sa...

Åh, jag förstår att man kan läsa min kommentar om Street som kritik. Det var inte meningen. Street är mycket bra. Det är de andra 30 lunchrestaurangerna i Kista som är så erbarmligt dåliga. Street har oftast mycket bra bröd. Men inte alltid, ibland är det inte tillräckligt gräddat och ibland är det inte tillräckligt salt. Men oftast är det mycket mycket gott.

Anonym sa...

"MD" har samma meny lunch som kväll!! kan varmt rekomendera en yogurt dessert med nötter och olivolja och aprikossorbet.. Helt fantastisk.. men de byter menyn ofta,så jag lovar ingenting. ;)

Anonym sa...

Rendez-Vous på Apelbergsgatan bakar också gott eget bröd och där är lunchpriserna mycket rimliga. Ja, på kvällen också för all del