Nu ska jag berätta någonting som å ena sidan är ganska läskigt, å andra sidan väldigt, väldigt roligt: Jag ska göra en bok! En bok om surdegsbröd. Det var i somras, när vi var på Gotland som Natur & Kultur hörde av sig och undrade om jag var intresserad. Jag hade kanske tvekat och tänkt att jag ska nog vänta lite, baka lite mer innan jag ger mig in på en sådan sak, om det inte hade varit för att det låter så otroligt kul!
Nästa höst, om ett knappt år, ska den komma ut. Tänk va! Så nu bakar jag som en tok, om möjligt mer än vanligt, för att få ordning på några riktigt bra recept som ska fylla boken tillsammans med mina bästa tips. Några av recepten kommer ta svängen förbi bloggen, andra åka rakt in i boken.
Ni kommer få höra mer om boken, var så säkra, men nu ska jag be att få komma med en liten förfrågan. Jag skulle bli galen om det blev en massa fel i boken. Fel mjölmängder, obegripliga beskrivningar och annat, så recepten i min bok ska vara ordentligt provbakade. Därför undrar jag nu om någon skulle vilja provbaka lite åt mig. Tio provbagare skulle jag nog behöva, som bakar ett eller flera recept vardera. Den som är intresserad får gärna maila mig. Berätta vad du tycker om för slags bröd, och om du har bakat med surdeg tidigare. Jag behöver någon som bakat en del, och någon som är helt rudis på surdeg. Alla provbagare får en bok och min största uppskattning.
Uppdaterat: Oj, så många som räckte upp handen! Jag är överväldigad över hur många som vill provbaka till min bok. Jag har redan långt fler namn på min lista än jag har bröd. Tack!