Jag håller på att ta bilderna till boken nu. Det här är valnötsbrödet avbildat i en mjölig långpanna på vårt köksgolv.
Jag tar alla bilderna själv. Det är roligt men också svårt, särskilt att variera sig. Nästa vecka ska jag packa bilen full av bröd och åka till landet och ta några bilder där. Det är bra, då blir det lite lantligt och kanske lite somrigt också.
I slutet på maj går boken på tryck och i god tid innan dess ska alla recept provbakas av någon annan än mig. Jag vill inte ha en massa fel i boken. Så den som skulle vilja provbaka ett, två eller tre recept får gärna höra av sig. Man får en bok som tack för hjälpen. Maila mig och berätta kort om du bakat mycket, lite, eller inget alls och om du helst vill baka surdegsbröd eller bröd utan surdeg.
Uppdaterat: Oj, det gick undan, tack för alla svar! Jag har nu så många provbakare jag kan tänkas behöva. Jag hör snart av mig till er som svarat.
Det är rätt mycket att få klart med boken nu, så det kommer vara lite skralt här på bloggen ytterligare en tid. För den som vill ha brödläsning rekommenderar jag den fina understreckaren av Richard Tellström i SvD från i påskas eller nya tidningen Baka vars första nummer finns ute i butikerna nu (jag har skrivit en krönika om det svenska levainbrödet). Eller gör en djupdykning bland Pärs ambitiösa brödexperiment. Om man vill kan man också följa mig på twitter där jag ibland lämnar små spår efter mig.