lördag, december 18, 2010

Rimstuga och pristävling

Det hela är mycket enkelt; den som totar ihop det bästa rimmet på min bok Enklare bröd vinner ett paket med tre signerade exemplar av densamma. Lisa och jag är enväldiga domare. Skriv rimmet i kommentarsfältet och glöm inte att ange namn eller annan signatur.

Senast på måndag klockan 18 ska rimmen vara inne (så vinnaren hinner få sina böcker före dopparedan).

Rimstugan öppnar NU!

51 kommentarer:

Pennelina sa...

Med denna kan du enkelt impa
med en hemmabakad limpa ;-)

Kramar från Pennelina <3

P.O. Arnäs sa...

Midvinterhungerns tid är svår,
burken, den sura, tömdes igår.
Lättjan blomstra i varje hus,
längtan till mjuka, fluffiga rus.
Något hårt och kantigt blir det då,
minimalt med möda, minimalt med sjå.
Mindre jobb - men lika bra!
Har du baktankar? Då blir du glad.

Lovisa Engberg sa...

"Använd ditt tålamod,
DU ska inte bli sur.
Tids nog så utvecklas,
en helt ny kultur!"

Lovisa

Maria sa...

Nu blir det till att röra
och med goda dofter förföra
en härlig bit att smöra
med hjälp av denna du kan göra

God Jul
önskar Maria

Ela sa...

"Denna klapp är lite röd
visar hur du gör UNDERBARA bröd"

God Jul Önskar Ela

Jennyobarnen sa...

Jäs din deg i lämplig låda
denna gång du slipper knåda
Martins bröd på enkelt vis
bakas hemma i din spis!

/Jenny

Anonym sa...

Om du har lust,
Ta med surdeg en dust
Men saknar du glöd,
Baka enklare bröd!
"Je ne regrette rien",
Dit Le pain de Martain


Håkan E.

Anonym sa...

Varför köpa hökarn's torra bröd när du av Martin kan få stöd. Med sur av vete och av råg, blir brödet något du kommer ihåg.

/Håkan i Norrahammar

Beatrice sa...

När du nu i denna läser
fattar du varför det jäser
lukta, mata och så röra
detta måste man ju göra
vatten, vete och så råg
hamnar sedan i ett tråg
knåda, jäsa och sen vänta
ännu mera vänta, vänta
högt och fint med härlig skorpa
resultatet vill man norpa

Beatrice på "Bästkusten"

Kaskar sa...

Är det för svårt och intresset för svalt? Denna klapp gör att det går från svårt till banalt. Och om inte det får dig på kroken, får du istället äta upp boken.

/Kaskar

Marcus sa...

Utan krusiduller,
blir det andra "buller".

/Marcus

Linda Jonsson sa...

Knapriga, sura, saftiga och sega
Nu är det dags att börja dega
Mjöl vatten honung och syra
Surdegsbröd behöver inte vara dyra
Med denna klapp kan du nu börja
Och Sen med bröd hela släkten försörja
God jul och gott nytt år
Vi hoppas vi åtminstone smaka får

Unknown sa...

Om julstressen och maten gjort dig matt, låter du mig jobba inatt.
Låt mig förtydliga att den om innehållet handlar och hur man inkråmet behandlar.
Med dessa enklare instruktioner hoppas jag höja dina visioner.

Philip sa...

När på morgonen du vakna,
och kolhydrater sakna,
eller när det behövs en limpa,
och du vill impa,
i båda fallen vore den här klappen,
den perfekta backuppen.

Anonym sa...

Vad vore en jul utan hembakat bröd
med stenen i ugnen, passionen med glöd
med glöggen i strupen och näsan lätt röd
här får du så enkelt ditt bakmästarstöd.

Per
pe.ludvigsson@telia.com

Unknown sa...

Med denna manual i handen
slipper du för alltid sätta tanden
i en svampig limpa ifrån handeln.

Nu behöver blott en påse mjöl inhandlas,
tillsätt vatten och din kärlek som sen blandas
och se sen på när degen själv förvandlas.

/Peter

Ingridessy sa...

Bagar Martin knådar ord
och degar flinkt på mjölat bord.
Skänker råd till brödens gnom
om surkultur o mjuk arom.
Rosiga i ugnens hetta
vill vi höra dig berätta.
Mjöliga vi andra får
lära oss i Martins spår.

Lady Levang

Unknown sa...

[med grov tomtedialekt]
Efter Madam Levangs
har ni andra ingen sjangs
men kolla rimme helt straks före
dä ä dä ända ni vill höre.

Peter - som nu är i battle-mode :-)

Monica Holmsund sa...

Ett stöd i dagar bråda,
när du inte har tid att knåda.
Det räcker att blanda och vänta, innan du på ljuvliga smaker kan glänta.

eller

Med denna verktygslåda
slipper du knåda
den ger dig råd och stöd
när du ska baka bröd.

Hanna sa...

Ej knåda, ej vika
Ingen blir den andra lika
Men god så det förslår
Och Skriven så att var och en förstår

God jul :)

Anonym sa...

Enklare bröd vill vi alla ha,hur svårt kan det va?

ulrika skogstad sa...

Enklare bröd vill vi alla ha,hur svårt kan det va?Surdeg är basen,så vad fasen?

Mysan sa...

På bloggen har du säkert läst,
om hur det bubblat, doftat, jäst.
Fastän det blir elavbrott,
kan du laga bröd så gott!

Anonym sa...

Många förnuftiga rim måste jag säga, här kommer mitt förslag:

Brukar du julestressa?
Då kan jag för denna bibel mässa.
Genom att arbeta varsamt och lugnt
Kan nämligen allt förvandlas til ugnt

Detta är gott för själen och magen
Bara du noggrant följer lagen
Så släng nu din kalender och ta dig i kragen
Mitt råd är att du degar hela dagen

//Adam Solheim

Kickan Sundin sa...

Miljötänk är att värna om vår vackra jord.
Närproducerat är att själv fixa bröd på bord.
Ekologiskt mjöl är en mycket god start.
Blanda, vik och vänta så kommer ljuva dofter snart.
Martin följer dig på färden, tillsammans ska vi alla rädda världen!

Sara sa...

Martin bjuds in i ditt kök
för att baka utan stök
blir kanske en enkel bulle
till din "frulle"

Sara Thim
sara@thim.se

kari sa...

vika och vila
kladda och stila
nu blir det lätt
att göra rätt

Gunnel sa...

Martins bröd är det bästa jag vet, det ger mig hälsa, glädje och förnöjsamhet!

Anonym sa...

Med mjöl, salt och jäst,
kan lätt trolla fram en fest
om du använder denna bok
kommer all att fastna på din krok
/Matilda

Nina/Stjärnkraft sa...

Syrlig doft och mycket bubbel
räddar dig från bagartrubbel.
Går det ändå rakt på tok?
Ta då hjälp av Martins bok!

Unknown sa...

Det var en man från Stureby
som kom med lycka i vintermörkret ty
han ville sprida sin kunskap om bröd och sur,
och giva bort några ex till nån med tur
som sedan kunde baka gott till helgens meny

Henrik

Karin sa...

Du tror att det är svårt att baka bröd?
Tänk dig att du en vacker dag bjöd,
på en limpa med skorpa så spröd,
att den tände din älskades heta glöd.

nettan plettan sa...

För en bagare i nöd, en hjälp till enkla bröd.

Anonym sa...

I jul vill jag bara en sak
Att smaka på Martins bak

H: Bröd-dåre i Finland

soso sa...

Att jag gillar att baka,
vet var och en som fått smaka.
Ja vart man än såg,
finns bröd av dinkel, vete och råg.
Nu kan också du bli brödets kung,
denna klapp passar gammal som ung.
Boken som ska bli din
är "Enklare bröd" av Pain de Martin

God Jul önskar soso

Anonym sa...

Bark och malt
Läs om allt

Jäs och baka
Hoppas det smaka

//fredrik.mobil

Anonym sa...

Jag ville lära mej baka,
BRÖD-inte kaka.
Jag köpte dyra ingredienser,
och försökte baka-igen och igen.
Misslyckads jämt-förlorade varenda spänn.
Jag slet mitt hår för degen var död.
Men så bläddrade jag i Enklare Bröd...
Och snart är bakningens magiska gåta lösningen nära,
jag bakar surdegsbröd varenda dag till mina nära och kära...
Heja Martin! God Jul och Ett riktigt gott Nytt Surdegs-år till dej och din familj!
Hälsningar Ewa. Kisse70@yahoo.se

Unknown sa...

Ånej, inte ännu en självhjälpsbok,
allt är bra, för mig är inget på tok,
kanske du tänker men bli inte galen,
spara din surhet till råmaterialen,
som krävs för att använda verket du får,
god jul och gott nytt år!

/Ante (tjajab)

Unknown sa...

Denna bok kommer sprida glädje till nära och kära,
följ recepten enkelt utan att svära.
Klappen ger terapi för både själen och magen,
garanterat bästa gåvan på julaftonsdagen!

Mysan (igen - det är roligt att rimma!) sa...

Om du blir surare än brödet,
har du här det rätta stödet!

Hr E & Fr S och lilla fr H sa...

Nu kan du lätt fixa en egen bulle i ugnen
Rädd för att få en vilding, illbatting och slut på ordning & redan?
Du kanske föredrar en lugn en…
Använd denna, Garanterat inga åtaganden sedan
Lillen kan ligga på jäsning
Och du, ägna dig åt lugn läsning!

God Jul!

Malin sa...

Surdegsgrund i kylen står,
den håller nog i hundra år!
Mjöl och vatten varje vecka,
så kommer den att räcka
till massa goda, enkla bröd,
så här går det ingen nöd!

PiaL sa...

Vatten, mjöl och en gnutta salt,
Ja, det är faktiskt allt.
Bara att blanda ihop och sedan vänta en stund,
Men, det hänger ju på att du har en surdegsgrund.
Annars kan du till den här boken dig vända,
Om recepten är svåra? Nej, inte ett enda!
Slipper till och med jobbet med att knåda,
Men för jäsningen är det bra att ha en låda.
Nu finns det inte längre någon ursäkt,
Du kan ju baka, det är inte så mycket jäkt.
Med förespråkad långjäsning,
Hinner man under tiden med lite läsning.
Nu är det dags för dig att på mig impa,
Se så, börja baka, och bjud mig på en limpa!

Peter Hjorth sa...

Mjöl och vatten, i plastbunke röd
Detta är starten, på köplimpans död
Vila och vika,
Baka och fika
Vad heter boken? - ”Enklare bröd”

Erik Blomberg sa...

Sirapsdopad limpa, en smakmässig bom
Chockfrysta kakor som fastnar i gom
Bakat med kärlek men smakar som lik
Kladdiga kusar direkt från fabrik

Upproret gryr i ett matland i nöd
Upproret börjar med Enklare bröd!

Mandus sa...

Vid pyssel och bak i ugnens glöd
ger denna stöd,
en stilig bok om enklare bröd!

Anonym sa...

Med inspiration och stöd
för både vana och lata.
De mest underbara bröd
vi alla längtar att få smaka!

Mikael Ström sa...

Nyligen vi haft kris inom finans,
men nu får du på nytt en chans,
att med ganska enkla steg,
skaffa dig en massa deg!

Unknown sa...

Det här är till dig som vid bakbordet står
Som tyckte "surdegsbröd" var för krånglig, för svår
Nu är det slut på obskyra specialkostkassar
Du kommer knappt att få deg på dina tassar.

/Josef

Johanna Helldén sa...

Snart har varenda bagare släppt
böcker med tresidiga brödrecept.
Det här är till dig utan hushållsvåg,
som är trött på att dela din fralla med såg.

/Johanna

Martin Johansson sa...

Bra gjort allihopa! Rimstugan är nu stängd, vinnaren tillkännages senare i afton.