lördag, december 18, 2010

Rimstuga och pristävling

Det hela är mycket enkelt; den som totar ihop det bästa rimmet på min bok Enklare bröd vinner ett paket med tre signerade exemplar av densamma. Lisa och jag är enväldiga domare. Skriv rimmet i kommentarsfältet och glöm inte att ange namn eller annan signatur.

Senast på måndag klockan 18 ska rimmen vara inne (så vinnaren hinner få sina böcker före dopparedan).

Rimstugan öppnar NU!

51 kommentarer:

  1. Med denna kan du enkelt impa
    med en hemmabakad limpa ;-)

    Kramar från Pennelina <3

    SvaraRadera
  2. Midvinterhungerns tid är svår,
    burken, den sura, tömdes igår.
    Lättjan blomstra i varje hus,
    längtan till mjuka, fluffiga rus.
    Något hårt och kantigt blir det då,
    minimalt med möda, minimalt med sjå.
    Mindre jobb - men lika bra!
    Har du baktankar? Då blir du glad.

    SvaraRadera
  3. "Använd ditt tålamod,
    DU ska inte bli sur.
    Tids nog så utvecklas,
    en helt ny kultur!"

    Lovisa

    SvaraRadera
  4. Nu blir det till att röra
    och med goda dofter förföra
    en härlig bit att smöra
    med hjälp av denna du kan göra

    God Jul
    önskar Maria

    SvaraRadera
  5. "Denna klapp är lite röd
    visar hur du gör UNDERBARA bröd"

    God Jul Önskar Ela

    SvaraRadera
  6. Jäs din deg i lämplig låda
    denna gång du slipper knåda
    Martins bröd på enkelt vis
    bakas hemma i din spis!

    /Jenny

    SvaraRadera
  7. Om du har lust,
    Ta med surdeg en dust
    Men saknar du glöd,
    Baka enklare bröd!
    "Je ne regrette rien",
    Dit Le pain de Martain


    Håkan E.

    SvaraRadera
  8. Varför köpa hökarn's torra bröd när du av Martin kan få stöd. Med sur av vete och av råg, blir brödet något du kommer ihåg.

    /Håkan i Norrahammar

    SvaraRadera
  9. När du nu i denna läser
    fattar du varför det jäser
    lukta, mata och så röra
    detta måste man ju göra
    vatten, vete och så råg
    hamnar sedan i ett tråg
    knåda, jäsa och sen vänta
    ännu mera vänta, vänta
    högt och fint med härlig skorpa
    resultatet vill man norpa

    Beatrice på "Bästkusten"

    SvaraRadera
  10. Är det för svårt och intresset för svalt? Denna klapp gör att det går från svårt till banalt. Och om inte det får dig på kroken, får du istället äta upp boken.

    /Kaskar

    SvaraRadera
  11. Utan krusiduller,
    blir det andra "buller".

    /Marcus

    SvaraRadera
  12. Knapriga, sura, saftiga och sega
    Nu är det dags att börja dega
    Mjöl vatten honung och syra
    Surdegsbröd behöver inte vara dyra
    Med denna klapp kan du nu börja
    Och Sen med bröd hela släkten försörja
    God jul och gott nytt år
    Vi hoppas vi åtminstone smaka får

    SvaraRadera
  13. Om julstressen och maten gjort dig matt, låter du mig jobba inatt.
    Låt mig förtydliga att den om innehållet handlar och hur man inkråmet behandlar.
    Med dessa enklare instruktioner hoppas jag höja dina visioner.

    SvaraRadera
  14. När på morgonen du vakna,
    och kolhydrater sakna,
    eller när det behövs en limpa,
    och du vill impa,
    i båda fallen vore den här klappen,
    den perfekta backuppen.

    SvaraRadera
  15. Vad vore en jul utan hembakat bröd
    med stenen i ugnen, passionen med glöd
    med glöggen i strupen och näsan lätt röd
    här får du så enkelt ditt bakmästarstöd.

    Per
    pe.ludvigsson@telia.com

    SvaraRadera
  16. Med denna manual i handen
    slipper du för alltid sätta tanden
    i en svampig limpa ifrån handeln.

    Nu behöver blott en påse mjöl inhandlas,
    tillsätt vatten och din kärlek som sen blandas
    och se sen på när degen själv förvandlas.

    /Peter

    SvaraRadera
  17. Bagar Martin knådar ord
    och degar flinkt på mjölat bord.
    Skänker råd till brödens gnom
    om surkultur o mjuk arom.
    Rosiga i ugnens hetta
    vill vi höra dig berätta.
    Mjöliga vi andra får
    lära oss i Martins spår.

    Lady Levang

    SvaraRadera
  18. [med grov tomtedialekt]
    Efter Madam Levangs
    har ni andra ingen sjangs
    men kolla rimme helt straks före
    dä ä dä ända ni vill höre.

    Peter - som nu är i battle-mode :-)

    SvaraRadera
  19. Ett stöd i dagar bråda,
    när du inte har tid att knåda.
    Det räcker att blanda och vänta, innan du på ljuvliga smaker kan glänta.

    eller

    Med denna verktygslåda
    slipper du knåda
    den ger dig råd och stöd
    när du ska baka bröd.

    SvaraRadera
  20. Ej knåda, ej vika
    Ingen blir den andra lika
    Men god så det förslår
    Och Skriven så att var och en förstår

    God jul :)

    SvaraRadera
  21. Enklare bröd vill vi alla ha,hur svårt kan det va?

    SvaraRadera
  22. Enklare bröd vill vi alla ha,hur svårt kan det va?Surdeg är basen,så vad fasen?

    SvaraRadera
  23. På bloggen har du säkert läst,
    om hur det bubblat, doftat, jäst.
    Fastän det blir elavbrott,
    kan du laga bröd så gott!

    SvaraRadera
  24. Många förnuftiga rim måste jag säga, här kommer mitt förslag:

    Brukar du julestressa?
    Då kan jag för denna bibel mässa.
    Genom att arbeta varsamt och lugnt
    Kan nämligen allt förvandlas til ugnt

    Detta är gott för själen och magen
    Bara du noggrant följer lagen
    Så släng nu din kalender och ta dig i kragen
    Mitt råd är att du degar hela dagen

    //Adam Solheim

    SvaraRadera
  25. Miljötänk är att värna om vår vackra jord.
    Närproducerat är att själv fixa bröd på bord.
    Ekologiskt mjöl är en mycket god start.
    Blanda, vik och vänta så kommer ljuva dofter snart.
    Martin följer dig på färden, tillsammans ska vi alla rädda världen!

    SvaraRadera
  26. Martin bjuds in i ditt kök
    för att baka utan stök
    blir kanske en enkel bulle
    till din "frulle"

    Sara Thim
    sara@thim.se

    SvaraRadera
  27. vika och vila
    kladda och stila
    nu blir det lätt
    att göra rätt

    SvaraRadera
  28. Martins bröd är det bästa jag vet, det ger mig hälsa, glädje och förnöjsamhet!

    SvaraRadera
  29. Med mjöl, salt och jäst,
    kan lätt trolla fram en fest
    om du använder denna bok
    kommer all att fastna på din krok
    /Matilda

    SvaraRadera
  30. Syrlig doft och mycket bubbel
    räddar dig från bagartrubbel.
    Går det ändå rakt på tok?
    Ta då hjälp av Martins bok!

    SvaraRadera
  31. Det var en man från Stureby
    som kom med lycka i vintermörkret ty
    han ville sprida sin kunskap om bröd och sur,
    och giva bort några ex till nån med tur
    som sedan kunde baka gott till helgens meny

    Henrik

    SvaraRadera
  32. Du tror att det är svårt att baka bröd?
    Tänk dig att du en vacker dag bjöd,
    på en limpa med skorpa så spröd,
    att den tände din älskades heta glöd.

    SvaraRadera
  33. För en bagare i nöd, en hjälp till enkla bröd.

    SvaraRadera
  34. I jul vill jag bara en sak
    Att smaka på Martins bak

    H: Bröd-dåre i Finland

    SvaraRadera
  35. Att jag gillar att baka,
    vet var och en som fått smaka.
    Ja vart man än såg,
    finns bröd av dinkel, vete och råg.
    Nu kan också du bli brödets kung,
    denna klapp passar gammal som ung.
    Boken som ska bli din
    är "Enklare bröd" av Pain de Martin

    God Jul önskar soso

    SvaraRadera
  36. Bark och malt
    Läs om allt

    Jäs och baka
    Hoppas det smaka

    //fredrik.mobil

    SvaraRadera
  37. Jag ville lära mej baka,
    BRÖD-inte kaka.
    Jag köpte dyra ingredienser,
    och försökte baka-igen och igen.
    Misslyckads jämt-förlorade varenda spänn.
    Jag slet mitt hår för degen var död.
    Men så bläddrade jag i Enklare Bröd...
    Och snart är bakningens magiska gåta lösningen nära,
    jag bakar surdegsbröd varenda dag till mina nära och kära...
    Heja Martin! God Jul och Ett riktigt gott Nytt Surdegs-år till dej och din familj!
    Hälsningar Ewa. Kisse70@yahoo.se

    SvaraRadera
  38. Ånej, inte ännu en självhjälpsbok,
    allt är bra, för mig är inget på tok,
    kanske du tänker men bli inte galen,
    spara din surhet till råmaterialen,
    som krävs för att använda verket du får,
    god jul och gott nytt år!

    /Ante (tjajab)

    SvaraRadera
  39. Denna bok kommer sprida glädje till nära och kära,
    följ recepten enkelt utan att svära.
    Klappen ger terapi för både själen och magen,
    garanterat bästa gåvan på julaftonsdagen!

    SvaraRadera
  40. Om du blir surare än brödet,
    har du här det rätta stödet!

    SvaraRadera
  41. Nu kan du lätt fixa en egen bulle i ugnen
    Rädd för att få en vilding, illbatting och slut på ordning & redan?
    Du kanske föredrar en lugn en…
    Använd denna, Garanterat inga åtaganden sedan
    Lillen kan ligga på jäsning
    Och du, ägna dig åt lugn läsning!

    God Jul!

    SvaraRadera
  42. Surdegsgrund i kylen står,
    den håller nog i hundra år!
    Mjöl och vatten varje vecka,
    så kommer den att räcka
    till massa goda, enkla bröd,
    så här går det ingen nöd!

    SvaraRadera
  43. Vatten, mjöl och en gnutta salt,
    Ja, det är faktiskt allt.
    Bara att blanda ihop och sedan vänta en stund,
    Men, det hänger ju på att du har en surdegsgrund.
    Annars kan du till den här boken dig vända,
    Om recepten är svåra? Nej, inte ett enda!
    Slipper till och med jobbet med att knåda,
    Men för jäsningen är det bra att ha en låda.
    Nu finns det inte längre någon ursäkt,
    Du kan ju baka, det är inte så mycket jäkt.
    Med förespråkad långjäsning,
    Hinner man under tiden med lite läsning.
    Nu är det dags för dig att på mig impa,
    Se så, börja baka, och bjud mig på en limpa!

    SvaraRadera
  44. Mjöl och vatten, i plastbunke röd
    Detta är starten, på köplimpans död
    Vila och vika,
    Baka och fika
    Vad heter boken? - ”Enklare bröd”

    SvaraRadera
  45. Sirapsdopad limpa, en smakmässig bom
    Chockfrysta kakor som fastnar i gom
    Bakat med kärlek men smakar som lik
    Kladdiga kusar direkt från fabrik

    Upproret gryr i ett matland i nöd
    Upproret börjar med Enklare bröd!

    SvaraRadera
  46. Vid pyssel och bak i ugnens glöd
    ger denna stöd,
    en stilig bok om enklare bröd!

    SvaraRadera
  47. Med inspiration och stöd
    för både vana och lata.
    De mest underbara bröd
    vi alla längtar att få smaka!

    SvaraRadera
  48. Nyligen vi haft kris inom finans,
    men nu får du på nytt en chans,
    att med ganska enkla steg,
    skaffa dig en massa deg!

    SvaraRadera
  49. Det här är till dig som vid bakbordet står
    Som tyckte "surdegsbröd" var för krånglig, för svår
    Nu är det slut på obskyra specialkostkassar
    Du kommer knappt att få deg på dina tassar.

    /Josef

    SvaraRadera
  50. Snart har varenda bagare släppt
    böcker med tresidiga brödrecept.
    Det här är till dig utan hushållsvåg,
    som är trött på att dela din fralla med såg.

    /Johanna

    SvaraRadera
  51. Bra gjort allihopa! Rimstugan är nu stängd, vinnaren tillkännages senare i afton.

    SvaraRadera