Rappor från Malabbe: I fredags råkade jag spilla lie filmjölk i angenborde och nu har en boksav slua fungera. Ja, ni ser själva vilken som saknas. Aans!
måndag, januari 12, 2009
Filmjölk snodde boksav
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
23 kommentarer:
Hehe, kan det vara T :-)?
Vill passa på att lovprisa din blogg, jättefin!! Och massor av recept, jag har bakat och bakat hela helgen och har hunnit med surdegsciabattorna, "Stort, ljust och långsamt" och "Rågbröd utan krusiduller", alla jättegoda, vilket jobb du har lagt ner på att baka fram dessa recept!!
Sen har jag även testat att göra vildjäst på både aprikoser och dadlar och jag må då säga, dadeljästen är det sprutt på!! Den blev färdig efter 2 dygn, då var skumlagret typ 2 cm tjockt och det bubblade friskt!!
Haha... T...!
Haha, om jag var du hade jag pillat loss T-tangenten och svabbat lite med en tops eller nåt annat smått, för att få bort filmjölken, sen på med tangenten igen och skriv en massa T bara för att du kan!
I övrigt, tack för en fin blog!
Jannice: ack! och vad kul a bröden blivi bra!
Marie: Jag har försök, men de vill sig bara ine! Jag får åka in ill san och köpa e lös angenbord medan degarna jäser ...
äsch, man kan klara sig utan t-tangenten.
Håll ned ALT-knappen och klicka ut talet 116 för lilla t och 84 för stora T
Kort:
ALT+116 = t
ALT+84 = T
:)
ja, om du har en Windows-dator fungerar det. På MAC/Linux vet jag icke vilken knapp som aktiverar ASCII inmatning.
spillde en halv stor kopp te på min sprillans nya jobbdator... den behövde ett nytt tangentbord efter det. Då jag väl tog mod till mig att be datoradministratören vill säga...
=(
Har en liten brödfundering, varför ska man egentligen rulla brödet så att det blir spänt? Det sägs ju att det ska jäsa bättre så men borde det inte vara tvärtom? Om ytan inte är spänd så finns det ju mer stretchutrymme och då borde ju degen jäsa bättre?
Li, testa och se. Sträck ett bröd och inte ett.
I teorin/praktiken får du en bättre jäsning eftersom brödet håller ihop och inte spricker helt okontrollerat. Brödet jäser uppåt istället för att flyta ut åt sidorna.
Visst går det bra att grädda även icke spända bröd men resultatet är svårare att kontrollera.
Va roligt det blev att läsa utan T. Tack för en toppenblogg. Jag längtar efter din bok.
Kan du har inspirerats av den franske författaren Georges Perec? Han skrev ju boken "La disparition" (försvinna) utan att använda bokstaven e!
TomasR: Tack för svaret. Nu verkar det lite mer logiskt :)
Det här inlägget kom från hjärtat:D Hoppas du får ordning på t-tangenten
T är tillbaka! (tack storebror!)
Men du: vad gjorde filmjölken i närheten av datorn?
Ulla: Den skulle in i ett knäckebrödsrecept ...
Kommer du den 23:e på burkbytarkvällen? Det vore kul att ses.
Hej och tack för en bra och inspirerade blogg.
Det är nått speciellt med bröd, det är vackert att titta på och att få njuta av ett gott bröd är en behaglig upplevelse.
Bakade ditt levainbröd och det blev populärt i familjen, dock lite osäker på uttalet, levajn?
/Niclas
Kinna: Jag kommer.
Niclas: Det är ju ett franskt ord, så det borde väl bli ungefär levän.
hehe. Det borttappade t:et gav i alla fall mig ett mycket brett leende på läpparna. Synd att det kom tillbaka så snabbt.
Vad kul det var att hitta hit.
Surfade runt och helt plötsligt var jag här.
Du hamnar bland mina favoriter på en gång.
Hej Martin!
Rekommenderar en titt på en annan inspirerande degfilur:
http://www.ted.com/index.php/talks/peter_reinhart_on_bread.html
Är denna adress rätt? Jag kom då aldrig fram dit? Men inget felmeddelande.
http://www.ted.com/index.php/talks/peter_reinhart_on_bread.html
Skicka en kommentar