Surdegsbrödet jag bakade i lördags har på sin femte dag börjat bli lite torrt. Jag hade nog hoppats att det skulle hålla sig lite längre. Nästa gång ska jag prova att skålla en del av rågmjölet, det lär göra susen.
Trösten är att det är smakar ljuvligt efter en minut i brödrosten.
Med två skivor cheddarost och Lisas plommon- och valnötsmarmelad (från DN) är det så gott att man stumnar.
2 kommentarer:
Angående plommonmarmeladen (Lisas?) så kan den ju gärna smaksättas med många andra kryddor också. T ex färsk chili, färsk ingefära, lavendel eller basilika.
Förövrigt så är det ju alltid bra att hälla upp i varma burkar. Men när journalister börjar tala om "sterilisera" så blir jag inte glad. Skulle man verkligen sterilisera glasburkarna så skulle de behöva stå i 200 grader i ca 2 h!
Hej Martin!
Har du prövat Jan Hedhs Fullkornsbröd med rågkärnor? Jättegott och saftigt. Bakade det i lördags och fortfarande inte torrt. Håller tre veckor i kylen enl Herr Hedh. Så länge kommer det dock inte räcka.. ;)
Skicka en kommentar