Eriks dinkelbröd (ur boken Brödälskare, B Wahlström). På morgonen gör man gröt på dinkelflingor (påminner mycket om havregrynsgröt), sen gör man fördeg på grötresterna. Gott och förmodligen väldigt nyttigt!
fredag, maj 04, 2007
Gröt på morgonen, bröd på kvällen
Upplagt av Martin Johansson kl 13:02
Etiketter: "Brödälskare", dinkel
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Den enda brödbok jag äger är den. Sneglar lite på riddarbageriets men eftersom jag hankar mig fram med brödälskare, den här bloggen och lite trial and horror i köket så får det vänta.
Min favvorit ur brödälskare är guldkornet. Ett glimmrande vakcketr och gott bröd.
Bakade också porterkexen här om dagen eftersom jag hade en flaska kvar sen i jul. Finfina små kex som påminner lite om vargens pangkakor i Bamse. En kryddig femöres smällare att knapra på till kvällstekoppen.
Skicka en kommentar