Jag har alltid undrat hur de filmar sådana där hemmareportage, ni vet: Pling-plong! Hej hej, här kommer vi från tv! Jaha, nämen! Det var en överraskning, kom in! Och så är det alltid filmat inifrån huset. Springer fotografen i förväg och riggar kameran medan reportern tar en cigg bakom knuten? Jag trodde kanske jag skulle få veta i dag när Mat-Niklas kom på besök. Men de gjorde ingen pling-plongare. De diskuterade saken men Niklas tyckte det vore lite tradigt, så de körde igång bara. Rätt upp och ner i köket.
Niklas fick låna det gröna förklädet.
De skulle filma så de har till tre minuters tv. Hur mycket hinner man säga om surdeg på tre minuter? Jag hade laddat med en ganska rejäl surdegskavalkad. Rågsurdeg i olika stadier, två vetesurdegar (en hård och en lös) och så en vildjäst med aprikos. Och så hade jag satt en deg till ett surdegsbröd med nötter och fikon när jag kom hem sent i går, ett sådant utan krusiduller.
Niklas var snäll och producenten Torkel med. Det var kul faktiskt. Niklas frågade om de olika surdegarna och jag svarade så gott jag kunde. Som jag minns det var jag ganska virrig, men de kan väl kanske klippa ihop det så att det funkar. Och brödet vi bakade blev gott. Tur! Jag glömde ta kort på det, men det gjorde inte vårt tv-team, så ni får se i tv sen.
Om man är ett bröd på jäsning ska man nog inte räkna med så mycket mer uppmärksamhet än så här. Torkel filmar, Niklas tar kort.
På det hela taget en trivsam förmiddag. I april kommer det på tv, då får vi se vad det blev.