Lisas mamma säger att mina gotlandslimpor är ännu godare än Eric Olofssons. Det tror jag inte de är, men det var snällt sagt.
Receptet på gotlandslimpor i Rosendals bröd är super. Degen blir ganska lös, särskilt med tanke på att man ska knåda den lite för hand. Första gången trodde jag det var fel i receptet, men det är det nog inte. Limporna blir bra.
Det doftar också väldigt gott när man kokar pomeransskalen som ska i degen.
Rosendals egna gotlandslimpor är lite mindre och kompaktare än de som blir om man bakar efter receptet i boken. I alla fall när jag bakar. Nästa gång ska jag prova med lite, lite mindre jäst. Då kanske mina också blir lite kompaktare.
5 kommentarer:
oj oj vad snygga de blev! Wow..
Väldigt fina Gotlands bröd!
Jag är bagare på Rosendal men tröttnar aldrig på doften och smaken! Ett helt underbart bröd som är kul att ge bort som present. Tack för en bra blogg;) ! /Helena
Helena: Kul att du hittat hit! Jag var hos er på en öppen torsdag i våras, det var väldigt roligt och lärorikt. Ni har ett otroligt fint bageri! hej!
Hur gick det med användningen av surdeg i gotlandslimpan? *Nyfiken* :)
Bakade dina Gotlandslimpor ifrån boken idag. KAN ha varit de bästa och godaste brödet ifrån boken. Eller så var vi bara sååå himmelens hungriga i morge :)
TAck för väckt bröd-glädje!
// Seemusic.se
Skicka en kommentar