tisdag, december 18, 2007

Stolt som en tupp!

Har ni sett så flott! Jag är gästbloggaretaffel! Där finns nu receptet på mitt julbröd. Så skynda dit och läs och spring sedan till affären och ladda med hasselnötter, dadlar, pomeransskal och annat som behövs. Och har ni ingen surdeg puttrande där hemma, så sätt igång en redan i kväll. Det görs enkelt med lite ekologiskt rågmjöl, ett äpple och lite vatten. Så här gör jag.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Detta ska prövas till helgen, frågan om jag törs att helt utesluta jästen? Jag får se hur det ser ut när degen ska göras.

Eva

Anonym sa...

Hej! Vad månne hända om man använder vetesurdegsgrund med detta recept?

Martin Johansson sa...

Eva: Du skulle ju kunna dela degen i två mot slutet och blanda i lite jäst i den ena. Så är du lite garderad. Tack för tipset om Hedhs vört förresten. Jag tror nog jag ska göra en variant av den trots allt.

Tiv: Jag tror nog det skulle funka lika bra med vetesurdeg.

annamaria sa...

Grattis vad roligt!! Du ska absolut var stolt!

Anonym sa...

Jag e med och bakar ditt julbröd via taffel

Unknown sa...

Mycket rolig och givande sida.
tack

Guillermo Ferrada
Tumba