torsdag, mars 27, 2008

Spring till tjorren!

I morgondagens utgåva av Fokus (tidningen där jag jobbar om dagarna) har jag gjort ett helt uppslag som bara handlar om bröd. Quelle fête! Så spring till kiosken och köp ditt eget exemplar (hitta din lokala återförsäljare här).

Det är mycket bröd nu. DN skriver i dag om segraren i SM för unga bagare och på lördag startar bröd-VM i Paris, dit svenska bagarlandslaget förstås är kvalificerat. De ska baka kavring, baguetter, croissanter och surdegslimpor. På tid! Huvudpjäsen i tävlingen sägs dock vara ett 1x1 meter stort skådebröd. Jag undrar om jag en dag kommer förstå poängen med skådebröd. Jag tror kanske inte det.

Mest uppskattar jag nog den franska benämningen på tävlingen;
Le rendez-vous des meilleurs boulangers du monde
. Ganska snyggt!

Sidorna 50 och 51 i morgondagens Fokus.

4 kommentarer:

älvan sa...

Åh, så spännande! Då ser jag extra mycket fram emot morgondagen (jag prenumererar, så jag slipper minsann springa till kiosken). Jag kanske tjuvkikar lite efter tentan imorgon, eftersom vi får Fokus till skolan.

lisa sa...

Splendid!

Anonym sa...

Inte för att jag vill "märka ord" och med risk för att jag missat något skämt - men "tjorren" kommer väl från "kiosken" och borde alltså stavas kjorren eller kiorren eller nåt - men det ser ju lite konstigt ut...........
F ö börjar jag känna mig mogen att delta i nåt tant-VM i brödbak efter att ha studerat Martin-bloggen sen i julas och praktiserat nästan "allt"!
Veckans roliga stund: när jag kikar in till Martin!
/Kerstin

Kinna sa...

Åh, det här inslaget missade jag. Vad kul att du fått göra uppslaget. Gissar att du inte kan hålla dig borta från Bagerimässan 22-26 april. http://www.bagerimassan.se/
Hojta när du är här kanske vi kan ta en kaffe.