onsdag, november 25, 2009

En till, lika fin!

Det har varit lite låg aktivitet här på bloggen på senaste tiden och jag har varit dålig på att svara på kommentarer. Jag kommer vara dålig på det ett tag till eftersom vår Ture fick världens finaste lillebror i söndags! Hurra! Nu tänker jag inte ägna mig åt annat än att jollra med de båda bröderna och deras mamma.

Ni får hålla till godo med ett litet receptindex jag satt ihop över de senaste recepten. Experimentindex borde jag förresten kalla det, för till skillnad från recepten i boken är de här bröden inte provbakade en massa gånger. Nedtecknade experiment är vad det är. (De lite äldre recepten finns här.)

Men jag kommer tillbaka – en blogg måste också pysslas om – och när jag gör det blir det med årets första julspecial. Jag lovar också att svara på alla kommentarer, i sinom tid.

So long!

BRÖD FRÅN PAIN DE MARTIN, april–november 2009

Hälften dinkel

Bröd 1


Frasiga pizzan


Plommon och havre


Ett ljusare äppelbröd


Rågsur, äpple och valnöt

Ljust bröd på rågsurdeg

Kornbröd

Morgonbröd med durumvete

Andra vinbärslimpan

Bästa sommarbaguetten

Martins rågbröd

Seg och hålig levain


Äpple och valnötsbröd

Surdegsbaguette med graham



50 kommentarer:

  1. Supergrattis! Och tack för alla härliga recept!

    SvaraRadera
  2. Jättegrattis! Ha det så mysigt. Vilken fin idé med receptkavalkaden!
    Karin

    SvaraRadera
  3. Grattis till sonen!! Hoppas ni alla mår bra!

    SvaraRadera
  4. grattis martin!

    kram,
    Fokus-Emma

    SvaraRadera
  5. jättestort Grattis,

    SvaraRadera
  6. Grattis Grattis!!!!!! Såg dig på finska tv idag (Niklas-programmet).

    SvaraRadera
  7. Grattis till tillökning och kändisskap, på det allra bästa sätt förstås!

    SvaraRadera
  8. Grattis, grattis!
    Nedkom idag med ett jättestort bröd och fyra små levain - tack vare dig! Utan Martin inga bröd!
    I morgon blir det gotlandslimpa och knäckebröd!
    Kerstina

    SvaraRadera
  9. Stort grattis! all lycka till er, må gott och tack för alla fina recept och tankar om bröd!

    Anna

    SvaraRadera
  10. Tillökning är en stor sak! Må han växa och frodas så att han kan äta många goda bröd! Vad ska han heta?/Eva

    SvaraRadera
  11. Stort grattis!

    Såg förresten att aftonbladet länkat till dig på sina jul-spartips (spara pengar genom att baka bröd såklart!) http://www.aftonbladet.se/ekonomi/article6183247.ab

    SvaraRadera
  12. Grattis grattis! Då vill jag bara passa på att säga att då min Olle skulle fått sin lillebror i söndags OCKSÅ så spenderar jag nu all tråkig "övertid" med att baka bröd efter bröd efter bröd enligt dina recept. Så tack för all hjälp och lycka till med lillebror!

    SvaraRadera
  13. Grattis dubbelpappan!

    Hälsningar Svante

    SvaraRadera
  14. Wow, vilka härliga bröd!
    Länkar till din sida från min.
    Denna sida måste fler hitta till!
    Ha en fin kväll!
    /Maya

    SvaraRadera
  15. Hej Martin!!

    GRATTIS vad roligt med en lillebror!! Hoppas ni får en skön och trevlig jul!!
    Tusen tack för alla din underbara recept!! Utan dig hade jag aldrig vågat prova på Surdegen igen!!

    Nu har den tagit över vårat liv... ;O)

    Jag har snart bakat alla bröd i din bok!! Mitt favobröd är potatislimpan!!

    HA det gott och sköt om er alla!!

    SvaraRadera
  16. Stort Grattis till lillebror!

    SvaraRadera
  17. Grattis! all lycka!

    SvaraRadera
  18. Aha! Trampet av ännu fler små skor i Stureby alltså, tyckte väl att det hördes ända till Sockenplan! :-)

    Grattis!!!

    //Sanna

    SvaraRadera
  19. Grattis och tack för en fantastisk blogg!

    SvaraRadera
  20. Stort grattis till en stor händelse!
    (Och stort tack för så stor bakinspiration!)

    SvaraRadera
  21. Grattis till tillökningen!
    Häromdagen bakade jag Stureby levain.
    Det var fantastiskt gott!
    Eftersmaken av brödet dyker fortfarande upp på tungan.
    Jag tackar väldigt mycket för din generösitet
    och att du delar underbara recept med oss läsare.
    Ta det lugnt med dina fina kottar nu!
    Miho

    SvaraRadera
  22. Stort grattis till Tures syskon! Såklart du ska gosa med dem så mycket du orkar!

    SvaraRadera
  23. Grattis!
    Du gör rätt i att prioritera familjen! De behöver dig! Hoppas att allt är väl med dem!

    SvaraRadera
  24. Grattis!

    Dessutom stort tack för dina tips. Jag provade att avsura min deg genom att bara mata den med mjöl. Resultatet blev en mycket livligare surdeg än jag haft innan och levaindegen som just nu står på jäsning har aldrig varit segare och smidigare än nu. Dock kanske jag kan ha fått hjälp genom att byta mjöl, jag provade Manitoba denna gången istället för vanligt vetemjöl.

    SvaraRadera
  25. Superduper grattis!

    Jag tycker det är så sympatsikt av dig att du ska svara på alla kommentarer! Det är så fint att du har en så ansvarsfull läsarkontakt. Här känner man sig verkligen sedd som läsare.

    /Cillan

    SvaraRadera
  26. Grattis! Ha det bra alla fyra! /Mårten

    SvaraRadera
  27. Stort grattis till den nybakade! ;)

    SvaraRadera
  28. Ååå så många smarriga recept! Jag måste nog baka någon dag snart!

    SvaraRadera
  29. Man får gratulera!

    Nu är jag äntligen framme vid levain-bröden. Sturebylevain bakat idag (nr 17)

    http://smakligtochgott.blogspot.com/2009/11/brod-nr-17-sturebylevain.html

    SvaraRadera
  30. Jättegrattis till sonen!!
    Indienläget är detta att jag slängt min tredje surdeg men lyckats med en vildjäst så nu går bunkarna varma igen. Tack för all inspiration!
    /Åsa

    SvaraRadera
  31. Grattis!

    Tack för all inspiration! Idag kommer jag sätta min första surdeg, tack vare dig...


    Jag skriver själv om mat fast utifrån ett litet annat perspektiv, skulle man kunna säga...

    Cheers Joakim

    SvaraRadera
  32. Åh vad roligt med en till liten. Supergrattis. Och så din blogg. Vad den är härlig. Jag går in och kollar varje dag (så skynda dig tillbaka). Nu har jag bara känt till den en tid så jag har lite backlog på läsningen. Och visst, bakning i all ära, men jag blir glad bara av att läsa!

    SvaraRadera
  33. Stort grattis till hela familjen!
    Tack för att inspiration! Både din bok och blogg är toppen!

    SvaraRadera
  34. Grattis!
    Ngn som har ett bra recept på lussebullar? Kanelbullarna från Rute blev super, kan man översätta?
    Mvh mia

    SvaraRadera
  35. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅH Gud vad goda de där bröden ser ut alltså!

    /XOXO

    SvaraRadera
  36. Populärt med recept ser jag! Kika gärna in på vår blogg och se hur du gör Mikrokola! Adressen lyder: www.studentjavlar.se

    SvaraRadera
  37. GRATTIS!

    Åh, kan inte du försöka baka glutenfritt...? :)

    SvaraRadera
  38. Hello !.
    You may , probably very interested to know how one can manage to receive high yields .
    There is no initial capital needed You may begin to receive yields with as small sum of money as 20-100 dollars.

    AimTrust is what you thought of all the time
    The company incorporates an offshore structure with advanced asset management technologies in production and delivery of pipes for oil and gas.

    It is based in Panama with offices everywhere: In USA, Canada, Cyprus.
    Do you want to become really rich in short time?
    That`s your chance That`s what you really need!

    I`m happy and lucky, I began to take up real money with the help of this company,
    and I invite you to do the same. If it gets down to choose a correct partner utilizes your funds in a right way - that`s it!.
    I take now up to 2G every day, and my first deposit was 1 grand only!
    It`s easy to join , just click this link http://ajinilam.arcadepages.com/kivexa.html
    and lucky you`re! Let`s take our chance together to feel the smell of real money

    SvaraRadera
  39. Grattis till tillökningen!
    Hoppas att ett ex av din bakbok finns i ett paket under julgranen i år :-).
    Saknar dina inlägg jättemycket, och hoppas att du snart hinner med oss igen. Full förståelse för att du inte gör det, men ........
    Loutine

    SvaraRadera
  40. Grattis martin! Vad roligt med tillökning i familjen!

    SvaraRadera