Jag har bakat sönder vår spis. Gummilisterna har gått sönder så värmen bara sprutar ut ur ugnen. Och eftersom en av plattorna (den närmsta till höger som man använder mest, ni vet) sedan en tid inte vill fungera beslutade vi oss för att köpa en ny.
Och vips! I morse var en snäll farbror med liten blå hantverkarbil här och levererade vår nya spis. Vi satsade på en Electrolux. Vit och väldigt fin.
Det finns en dålig sak med den, och en särskilt bra. Den dåliga saken är att ugnen inte är lika bred som på vår tidigare. Trots att den är lika stor utanpå är den mindre inuti. Som vi jagat en spis med extra stor ugn, de tycks inte tillverkas längre. Det blir kortare baguetter i framtiden alltså, och jag måste kapa min extra stora baksten. Mycket snopet.
Den goda saken är att jakten på den ultimata stektermometern har tagit en oväntad vändning: Den nya ugnen har inbyggd termometer! Man stoppar en latexklädd sladd i en kontakt inne i ugnen, så rapporteras temperaturen i röda siffror på en liten display ovanpå. Mycket elegant.
Jag har satt en liten fördeg som står och bubblar i kylen. I kväll blir det invigningsbakning.