torsdag, maj 21, 2009

Hej Gotland, nu kommer vi!

I morgon åker vi till Gotland. Få saker kan jag längta till så mycket som den dagen man åker till Gotland. Jag ser fram emot allt. Att stå i färjekön i Nynäshamn och att rulla av färjan i Visby. Att åka upp för backen och rakt igenom första rondellen och vänster i den andra. Sen när man kommer fram, passerar Lantmännen och Konsum innan man ser havet och tar den långa vägen förbi Strandcafét. Jag börjar längta någon gång i september.

Nu åker vi på den första av sommarens två Gotlandsutflykter. På måndag och tisdag nästa vecka ska jag hålla surdegskurs på Rute stenugnsbageri. Det ska bli väldigt roligt! Jag har just gjort klart programmet och satt ihop ett litet recepthäfte som alla ska få. Lite nervöst är det också. Det ska bli spännande att se hur mina recept fungerar i ett riktigt bageri. Och att se bröden bakas i den vedeledade ugnen. Bara de jäser som det ska …

Senare i sommar ska jag tillbaka till Rute och praktisera i bageriet. Lära mig baka som en riktig bagare. Ni som inte varit i Rute måste åka dit om ni är på Gotland.

Kör väg 148 mot Fårösund. 7 km efter Lärbro tar du höger mot Valleviken. Efter 2 kilometer, sväng vänster mot Gerungs. Framme.

Det är roligt att Ture får komma till Gotland igen också. Förra året låg han mest och sov i den där röda vagnen, nu kan han kila omkring och upptäcka själv. Vi får ta det försiktigt vid raukarna bara, de är hårda.

12 kommentarer:

CrimsonAnna sa...

Ha en mycket skön resa-bakade ditt lantligare bröd idag-fungerar lika bra på Gotland som hemma:)

Julia* sa...

Jag har varit på Rute stenugnsbageri för 4 år sedan. Det är ett av mina smultronställen på Gotland med Fabriken Furillen. Trevlig semester!

Anonym sa...

Låter jättehärligt. Någon som känner till om det finns någon surdegskurs i Skåne? Jag var och köpte nymalet mjöl förra helgen i Krageholms mölla och bakade med det igår. Blev fantastiskt gott. Mjölet var väldigt grovt så jag blandade i en del vanligt vetemjöl också.

Anki sa...

Ha en riktigt skön semester/kurs. Skall bli spännande att höra hur det gick.

Danne sa...

Hade gött på gotland nu... Hoppas man får gå en sådan kurs någon gång.. Och lycka till med att hålla kursen!!

Kari Krokodilrumpa sa...

Vad roligt för dig att få göra en sånhär grej! Det är du verkligen värd!!
Hoppas att få gå kurs med dig någon gång även om jag kan nöka mig med en signerad bok förstås..

Hälsa raukar och gutarna, baka lugnt!

/Kari

tess trött tokig morsa sa...

vilken härlig blogg du hade slumpen tog mej hit..

lämnar mej ett litet fotspår
hoppas du gör desamma

ha de toppen på gotland

sonja sa...

Du är så välkommen till Gotland! Tyvärr blev din surdegskurs fullbokad snabbt :-( Glada är de som får lära av dig i det fina bageriet :-)

kockajäveln sa...

Va mysigt med gotland. var dock så länge sen jag var där:)

Kocken sa...

Detta är en mysig ö - själv ska dock sommaren tillbringas i Italien och dricka grappa www.metrobloggen.se/kockenochpingvin

Tant Tagg sa...

Välkommen till Rute!

Fröken Dill sa...

Gotland i maj låter väldigt bra. Själv får jag vänta till juli, men då blir det Sudret där min kompis byggt hus. Längtar...
Hälsningar från fröken Dill