måndag, maj 04, 2009

Har den äran, Pain de Martin!

Jag missade ettårsjubileet, men nu kom jag på det: I dag är det exakt två år sedan jag skrev det första inlägget på den här bloggen. Hurra, hurra! Och i morgon kl 06:55 ska jag vara med i Gomorron Sverige. Två år, sedan får man prata surdeg i morgonsoffan alltså.

27 kommentarer:

Johan sa...

Tre år? Stämmer verkligen det? :)

Johan sa...

Men grattis ändå, givetvis! September -07 tror jag att jag hittade bloggen, och den blir bara bättre och bättre.

Martin Johansson sa...

johan: haha, jag räknar verkligen dåligt! Tvåårsjubileum är det förstås! Jag ska genast rätta till saken.

Hanna Åberg sa...

grattis! snart, snart ska jag göra en surdeg :) inspirerad av den här bloggen, såklart

Beatrice sa...

Dubbelgrattis!

Tack vare dig och Jan Hedh bakas det enbart surdegsbröd hos oss numera =) även om min surdeg är lite "kinkig" just nu, gubbens fungerar bättre. Jag har gett mig katten på att min dinkelsurdeg skall hållas liv i men rågsurdegen verkar ha lättare för sig. Min skiktar sig nåt så in i bänken. Den behöver nog lite mer omsorger eller så får jag helt enkelt göra en ny =(

Tack för all inspiration du ger. Vi ser fram emot din bakbok.

Dinkanesh sa...

Grattis till dessa två år!
Du bjuder på en fantastisk blogg som ger så mycket inspiration!
Tack!

Di sa...

Grattis, jag firar också snart 2 år och har följt dig sista året tror jag ;) ser fram emot din bok jag med och försöka på nytt med surdegen! Ha en fin vecka!

K sa...

Stort grattis!

Maria sa...

Precis den tiden imorgon är mitt "segt, håligt och väldigt gott" planerat att komma ut ur ugnen innan jag ska till skolan. Det blir en hyllning till dig och bloggen, grattis att du har kommit så långt!

Kinna sa...

Kollar just in dig på TV! Grattis Martin, du är jättebra! =)

gitman sa...

Snyggt med surdeg i morgontv! Du måste ju berätta vad Marianne och de andra på Gomorronredaktionen tyckte om dina bröd efter att du simmat ur bild i morse. Och vilka bröd var det vi fick se i rutan?

Anonym sa...

Jätteroligt att få se hur du ser ut.

Det finns ingen annan som kan skapa lika mycket baksug och inspiration som du.

Lycka till med boken
Peter

Stefan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Stefan sa...

Som service till de som likt jag fick jaga runt www.svt.se för att hitta inslaget i morse: Det finns på
http://svtplay.se/v/1544092/gomorron_sverige/ei-utvidgningen_surdegsbrod
ca 11:45 min in i videosnutten.

Du gjorde inslaget jätte-, jättebra. Grattis!

Du inspirerade mig i slutet av 2008 att på allvar prova surdegsbaket, trot att jag alltid bakat matbröd. Tack! Får jag tillägga ett par, tre argument till det du framförde i TV:n som gör att jag tycker det är kul och faktiskt lättare än vanligt jästbröd.

Jag jobbar hemifrån. För mig så har brödbak redan innan surdegstiden varit ett break från skrivbordet. Nästan terapeutiskt. Man bakar och filosoferar. Relax, kort sagt.

Jag upplever det som mindre stressigt att baka surdeg än vanligt jästbröd. Det är inte så jättenoga med minuterna och man kan alltid kasta in i kylen om man blir kort om tid och avsluta senare.

Ungarna älskar att komma hem till ett bröddoftande hus.

Lycka till!

Anders sa...

Stort grattis och ja, du var mycket bra idag på TV. Är du aldrig nervös? Dock är de här fem minuterna som inslagen ger alldeles för lite. Nästan lite irriterande.

Fan vad jag längtar efter en gammal hederlig boksignering nu.

Duvan sa...

Såg just ditt inlägg från tv i morse. Superbra! Vad bra du är på att berätta och förklara, och du talar så varmt om bröden att man blir alldeles glad!

Du har inspirerat mig mycket och det är numera alltid ett eller annat surdegsbröd på gång här hemma.

Ha en riktigt fin dag!

Tjocka Kockan sa...

Mycket trevligt inslag i morse, du var kanonbra!

Har följt bloggen ngt halvår år och den förgyller vardagen

Martin Johansson sa...

Tack, vad ni är snälla allihop! Jag ska berätta mer om Gomorron Sverige och bröden snart.

Lilian sa...

Grattis till två år! Tack vare din superpedagogiska blogg med jättebra recept bakar jag enbart surdegsbröd numera, minst en gång i veckan. Det blir alltid så otroligt gott. Gissa om familjen uppskattar det!

Barbro sa...

Jag har inte hunnit titta ännu men jag ska genast leta upp inslaget. Måste bara hålla med om vad alla andra sagt, toppenblogg med bra recept och tips.

Grattis till jubileet!

Anonym sa...

Stämmer det att en surdegslimpa kostar 80-90 kr i Stockholm? Vad ligger kilopriset på, på ett ungefär?

Kari sa...

Instämmer alla föregående gratulationer och hoppas att du har minst lika mycket inspiration kvar att ge som du gett hittills!

Din blogg var för mig den första kontakten med sura grejer - och familjer tycker det är gott gott!
Vi har faktiskt inte köpt bröd på fyra månader snart. Wow eller hur?

Om Kaisa sa...

Såg dig i morse på TV och hittade din blogg - kul och pedagogisk. GRATTIS!!!

Monica sa...

Kul att du var med i TV och grattis till blogg-jubileet! Själv har jag bara bakat surdeg några veckor efter att ha läst inslaget i SvD, men jag är redan helt betagen i den sega och blanka degen som ger så goda bröd. Det blir också gott i knäckebröd, jag har mixtrat lite där med. Nu hoppas jag förstås att du fortsätter vara föräldraledig läääänge så att du kan baka på och inspirera till ännu fler brödmodeller. Jag ser framför mig ett inlägg med rubriken "Annan bulle i ugnen" så småningom på din blogg... fniss!

Anonym sa...

Grattis till åren, TV-inslaget och den blivande boken! Och ännu mer grattis till oss som hittade bloggen - för min del strax före jul 2007 när jag googlade på "surdeg" - eftersom jag ledsnat på allt disktrasebröd i butikerna och på priset på Grand Blanc på Gateau! Vilken lycka! Nu bakas det för fulla ugnar och köpebröd kommer aldrig in i huset (utom när frysen var tom och nya ugnen inte installerad vid köksbytet här för leden). Många är de som fått höra rafflande berättelser om vildjäst och bakstensletande, plastbunkar och saltmängd. En och annan har nog hittat "hem" till bröd-Martin! Nu ska jag gå och röra om i vetesuren - så GOD NATT och GOD FORTSÄTTNING!
Kerstina

Lotta sa...

Grattis grattis! För ungefär ett år sedan fick jag för mig att börja baka med surdeg. Googlade lite och hittade snabbt din sida, som blivit en favorit. Tack för alla tips och framförallt allt för att du inspirerar till att experimentera i köket. När jag kommer hem till ett riktigt kök igen ska det bakas som bara den!

Pontus sa...

Grattis på födelsedagen!

Jag är verkligen sugen på bagels av surdeg. Har du något recept på det? Det skulle vara riktigt skojigt om du ville skriva något om det. Kanske utlysa en tävling om bästa surdegsbagelsrecept?