fredag, oktober 03, 2008

Jag hade ju mina baguetter

Nu ska ni få höra: I morse styrde jag i vanlig ordning min moped från huset i Stureby mot jobbet i stan. En kall men klar och fin morgon för en bra tur. Jag hade just svängt av Enskedevägen upp på Palmfältsvägen när något lika otippat som otrevligt inträffade: En slyngel spottade på mig! Han kom gående från Enskede Gårds tunnelbana i riktning mot gymnasieskolan med samma namn, och när vi möttes spottade han på mig!

Jag tvärnitade och vände mig och skrek åt honom. Jag skrek jättefula ord och just då kom en äldre dam gående och jag kände mig dum och började genast förklara mig för damen och bad om ursäkt för mitt språkbruk. Damen blev inte arg, utan tycktes förstå min frustration över de oförskämda ungdomarna.

Jag blev stående några sekunder medan jag begrundade situationen. Skulle jag vända och köra efter snorungen, och vad skulle jag i så fall göra? Jag kom inte på något bättre än att bara köra vidare. Jag blängde på honom ett ögonblick, sedan körde jag vidare.

Senare insåg jag hur jag borde jag gjort: På styret hängde en kasse med baguetter som jag skulle ha med mig till morgonmötet på Fokus, och naturligtvis borde jag ha kört upp sidledes med snorungen och på klassiskt maner drämt en av baguetterna i huvudet på honom. Hade jag bara varit lite snabbare i tanken …

Så här gick det till, steg för steg:


10 kommentarer:

Magdalena sa...

Haha! Eller så skulle du gett honom en bagette och säga "Här får du nåt gott att klara halsen med för det verkar nåt fel där!"

Ms Garbo sa...

Men hur kommer man på att man ska spotta på en annan människa??

:o

Pär sa...

Esprit d'escalier, som fransosen säger.

Anna Eleonor sa...

Det var verkligen fräckt. Vilken idé. Alltså att spotta på någon. Jag tycker ändå att du gjorde något. Jag hade säkert blivit så paff att jag blivit tvärtyst istället.

Anonym sa...

Det jag framförallt undrar är vad det är framför globen på bilden, övre höger hörn alltså. Det ser ut som små minifjäll. Är det gigantiska snöhögar ifrån ishallarna? Att bli spottad på hör till vardagen för ungdomar numera, yngligen missade bara att du var medelålders. Det var nog mopeden som ställde till det. Nu ska jag baka ut min deg. Du är bäst. MVH
Joel

Martin Johansson sa...

Pär: Ett väldigt snyggt uttryck, det ska jag spara.

Joel: Du har rätt i att det ser rätt så skumt ut där uppe vid Globen, som att Slakthusområdet vore översvämmat … Bilden klippte jag från hitta.se:s otroligt roliga 3D-makapär (har du inte testat den så gör det!).

Anonym sa...

Med risk för att vara väldigt OT. Kolla in Eniros "Utsikt"! Där ser mam verkligen hur de nya husen som ligger mellan Globen och Slakthusområdet ser ut.
Otäckt med spottande snorungar Martin!
Jag bakade igår med min rågsurdeg som jag satte i söndags. Någonting i stil med dina nattjästa bröd. De blev lite låga men goda.
Tack för inspirationen!
/Janne

Monis sa...

Det var det fräckaste...men egentligen blir jag inte alls förvånad. Nu för tiden kan man råka ut för vad som helst. Nu är jag ju en liten tjej kroppsligt, annars hade jag banne mig drämt baguetten i huvudet på honom, eller kört över honom kanske om jag haft sinnesnärvaro vill säga. Tyvärr blir man ju så överrumplad att man reagerar precis som du. Otrevlig typ den där spottaren.

Anonym sa...

Haha ett härligt inlägg från förortssverige. Jag fattar inte att han vågade, du kunde ju ha dödat honom! Antagligen var han väldigt irriterad på att du körde på trottoaren?! Det gjorde ju jag också när jag mötte pensionärscyklister som absolut inte kunde åka över på fotgängare-sidan av trottoaren(att korsa den vita linjen) ;)

kalle sa...

Nu blir jag ännu mer OT, men www.hitta.se/gatubild är helt galet beroendeframkallande, apropå såna saker. (Fast det finns bara bilder för Stockholm än så länge, förhoppningsvis fortsätter de att plåta.)