God Jul! Kul kalender. Jag har tittat på varenda lucka med mycket nöje. Skrattade högt åt lucka 21. Lycka till med bakandet och boken. Byt inte karriär till "blåspiano" eller vad den nu kan tänkas heta;-)
Martin, jag har en fråga om baksten. Fick en finfin granitskiva på julafton och har givetvis testad den. Tycker att bröden uppnår innertemp lite fortare (98 gr efter ca min) så jag har förlängt gräddtiden med 5-10 minuter men då är nederskorpan nästan lite bränd. Bröden är annars super. Vad har du för erfarenheter?
Tack för fantastisk inspiration! Jag har länge tänkt att lära mig baka bröd men det har aldrig blivit av. Efter att ha läst "Den hemlige kocken" av Mats Eric Nilsson bestämde jag mig för att det var dags.Jag hittade din blogg och fick tips o ideer. Har lyckats med både baguette o matbröd redan. mvh Tobbe
Född 1973, bor i Stureby, är frilansande formgivare. Tycker om att baka bröd. Delar här med mig av mina fram- och snedsteg. I september 2009 kom min första bok om bröd på Natur & Kultur. Köp den här. 2010 kom min andra bok om bröd, Enklare bröd.
Då bloggen inte längre är aktiv, ser jag inte heller om det kommer in nya kommentarer. Vill du fråga något, hoppa vidare till paindemartin.se!
11 kommentarer:
Ett av julens absoluta höjdpunkter.. "torkar tårar"
Tack Martin
Skall vara "En av julens... " naturligtvis
God Jul!
Kul kalender. Jag har tittat på varenda lucka med mycket nöje.
Skrattade högt åt lucka 21.
Lycka till med bakandet och boken. Byt inte karriär till "blåspiano" eller vad den nu kan tänkas heta;-)
/Janne
Martin, du är nog den gulligaste människan jag vet!
Tack för allt!
Tack för fantastisk kalender och GOD JUL!
Tack för en trevlig kalender, och vilken final. (Skratt)Tårarna rinner av lycka :)
HA en fortsatt trevlig jul
Vad bra du spelar!!!
Om du vill kika så finns ditt surdegsbröd på bild hos mig.
TREVLIG KVÄLL ÖNSKAR
SANDRA LI
:D
Martin, jag har en fråga om baksten. Fick en finfin granitskiva på julafton och har givetvis testad den. Tycker att bröden uppnår innertemp lite fortare (98 gr efter ca min) så jag har förlängt gräddtiden med 5-10 minuter men då är nederskorpan nästan lite bränd. Bröden är annars super. Vad har du för erfarenheter?
Följ ett surdegsbageris tillblivelse:
http://alvarochivar.blogspot.com/
Gott nytt år!
Tack för fantastisk inspiration!
Jag har länge tänkt att lära mig baka bröd men det har aldrig blivit av. Efter att ha läst "Den hemlige kocken" av Mats Eric Nilsson bestämde jag mig för att det var dags.Jag hittade din blogg och fick tips o ideer. Har lyckats med både baguette o matbröd redan.
mvh Tobbe
Skicka en kommentar