Tre sidor Bröd-Martin i DN idag, det är stort! (Nu när jag blivit brödkändis tänker jag börja prata om mig själv i tredje person, som Zlatan.) Det var ju lite lustigt att ett av recepten de valt att publicera var de där kanelbullarna som jag bakar på vildjäst. Om man inte vet att jag brukar passa på att baka dem när jag ändå är på gång med andra vildjästbröd måste man tycka att jag är en riktig knasboll; sju dagar för några plåtar kanelbullar!
Boken har i alla fall landat nu. I fredags nådde den Natur & kulturs lager och i veckan levereras den till butikerna där den ska gå att köpa från och med lördag. Spännande! På söndag ska jag vara med och baka i Nyhetsmorgon i TV4. Eller baka och baka, kanske blir det ett klassiskt och här har jag förberett lite-inslag där jag vispar lite med mjöl och vatten och sen trollar fram ett färdigbakat bröd ur ugnen. Man får väl se vad det blir.
Uppdaterat: Jag kommer inte baka i TV4 på söndag. De hörde av sig och sa att något kört ihop sig. Kanske blir det tv-bakning lite längre fram i höst.
Jag kommer också att vara med på bokmässan i Göteborg torsdagen och fredagen 24–25 september. På torsdagen kommer jag även signera böcker hos Bagaren & Kocken. Vilken konstig sak, att signera böcker. Vad ska jag skriva då? Tänk om det bara blir kluddrigt och dant. Här köper folk en bok för dyra pengar och så är det kludder längst fram? Jag får öva in något snyggt.
Och så en sak till. Jag kommer att hålla ytterligare en surdegskurs i Rute på Gotland i höst. Den blev dock genast fullbokad eftersom det fanns en väntelista från kursen i våras. Jag ska försöka få ihop någon kurs i Stockholm också, det är bara lite trixigt att hitta en bra och trevlig lokal att vara i. Men jag tror jag är något på spåret, jag återkommer om det.
I veckan som kommer ska vi även skola in oss på förskolan, Ture och jag. Också det är ett mycket stort äventyr.