Här är den till slut. Alltså, den är inte tryckt än, men jag har gjort mitt och lämnat den ifrån mig. Förlaget ville först att jag skulle vara på omslaget och vi tog bilder och allt, men så ångrade jag mig. Herregud, vem tror jag att jag är, Liza Marklund? Jag lyckades prata in en degbunke istället. Under sommaren trycks boken i Slovenien och i september finns den i butikerna.
Det finns tre typer av bröd i boken, långjästa bröd (bröd som bakas med minimal insats och vars degar sköter sig själva medan man sover eller är på jobbet), vila och vika-bröd (bröd som bakas på fyra, fem timmar med den där metoden som jag är så fäst vid som finns beskriven med en liten filmsnutt
här) och surdegsbröd. Totalt är det 24 recept.
Såhär kan det se ut. Bilden tog jag på en gammal vedspis.
Min favorit. Brödet alltså. Vid varje recept finns små symboler som anger hur stor arbetsinsatsen är i tid (oftast mellan fem och tio miunter) och hur lång tid det tar från det att man börjar tills dess att brödet är klart (allt mellan en och tjugo timmar).
Här och var i boken dyker det upp små bilder med som beskriver en eller annan detalj eller som här, så gör du en surdegsgrund, steg för steg.
Efter recepten kommer lite mer som har med bröd att göra. I kapitlet som syns ovan visar jag skillnaden på olika sorters vetemjöl (bilden), hur bröden blir med mycket respektive lite vatten och hur ett bröd ser ut inuti när det jäst för mycket eller för lite. Det var himla spännande att göra de där experimenten faktiskt, jag lärde mig själv mycket på det. 112 sidor bröd blir det mellan pärmarna.
Vill man hänga på låset och vara säker på att få en bok när den kommer ut i september kan man göra det genom en bevakning hos
Bokus eller
Adlibris (som har lägsta priset).