Det var fint på Gotland. Ture kunde knata omkring som han ville den här gången och degarna jäste. Det blev en rolig kurs. I alla fall hade jag otroligt roligt, jag hoppas att de tolv kursdeltagarna också hade det. De var verkligen väldigt snälla allihop.
Vi bakade fyra olika bröd. Levainbröd, fruktbröd, rågbröd och ett honungsbröd. Så här såg det till exempel ut på tisdagen då Dan blandade fruktdeg och Nan höll ställningarna vid Frans, den stora degblandaren.
Mina recept, som jag vanligtvis bakar på ett kilo mjöl, hade jag multiplicerat med tio ungefär, och det var kul att se hur bra de jäste. Snabbare än här hemma. Den surdeg som i mitt kök kommer igång på sådär 8 timmar, bubblade fint redan efter halva tiden. Ju större deg desto snabbare går det kunde vi konstatera. Till vänster i bild, glad i glasögon, syns Markus. Han jobbar som bagare i bageriet och var den som såg till att ugnen eldades när den skulle och visade hur vi fick fart på degblandarna. Alla frågor som jag inte hade svaret på passade jag också vidare till Markus. Mycket tacksamt.