De hamnade till slut på vårt frukostbord, de där bröden som jag hade med mig till tv-huset. Jag hade aldrig varit i tv-huset förut. Det är verkligen ganska ljusblått inuti. Ljusblått, högt i tak och spöklikt tyst så där tidigt på morgonen. På Gomorron Sverige-redaktionen var det gemytlig stämning och jag såg flera tv-kändisar. Jag kom i god tid så jag hann fika lite innan jag sminkades och leddes in i den stora studion.
I slutet av inslaget (som börjar 11:45 in i det här klippet) sa Marianne Rundström att jag skulle bjuda henne på en macka efter sändningen. Men det var väl bara någonting hon sa? Jag kilade hursomhelst ut ur studion med mina limpor och burkar, torkade av mig sminket och åkte hem. Jag åkte hem till Lisa och Ture och så åt vi brödet till frukost.
Om någon undrar så var det mörka brödet ett rågbröd som jag bakar på 100 procent rågmjöl, filmjölk och rågsurdeg (recept kommer i boken om inte förr), det ljusa var ett vetesurdegsbröd, mycket likt det här.
Klart att hon ville ha en sån god macka. Och så snuvade du henne på det. Taskmört!
SvaraRaderaTja! det var häftigt och se dig i tv, nu vet man hur mannen ser ut,bakom surdegsbloggen.
SvaraRaderaInslaget var bra! det var synd att man inte fick se när du gjorde ordning surdegen och när du bakade."klippt" då förstås.
Vad skoj att se dig i verkligheten! Bra jobbat, du är en bra ambassadör för surdegsbakandet!
SvaraRaderaDet mörka brödet ser fantastiskt ut! När kan vi se fram emot boken? *väntar otåligt*
SvaraRaderaJag blev jätte inspirerad igen!
SvaraRaderaHär där jag bor finns också stenmalet mjöl av ekologiskt odlad säd här från Värmland, då känns det extra bra. Man vill ju inte att varken brödet eller mjölet ska ha varit ute o rest mer än man själv på sistone.
Linda Gunnarsdotter
Snälla Martin,det där mörka brödet, kan du inte låta det komma "förr"? / Kerstin
SvaraRaderaSkoj att se dig:) Upptäckte dig av en slump när jag slog på tvn
SvaraRaderaBra gjort. Blev inspirerad att använda min vildjäst som står och gottar sig i kylen..Mot köket..
SvaraRaderatack igen Martin för inspiration utöver det vanliga. Och helt rätt prioritering att låta Ture få smaka skapelserna snarare än SVT. De får bjuda in dig igen för provsmakning.
SvaraRaderaRoligt! Håller med om att du är en bra ambassadör för surdegsbakandet!
SvaraRaderaTack för alla glada tillrop!
SvaraRaderaAngelica: Boken kommer i september.
Kerstin: Okejdå, det kommer inom kort.
Martin! Nu är det din tur att göra ett "Bullar av stål" program!
SvaraRaderaJag tror att alla vi som varje vecka läser din blogg, blir ruskigt inspirerade att baka eget bröd, iaf blir jag det.
Väntar också med spänning på din bok!
Ja, tänkte också på det. Du borde få regelbunden tv-tid!
SvaraRaderaFör en tid sedan skrev du om din nya degblandare som du tyckte mycket om. Jag blev nyfiken vad som skiljer den åt jämfört med andra, den var rätt dyr vill jag minnas.. Nåt inlägg på gång om den också? :)
Ser så fram emot boken. Har precis börjat baka på surdeg och vill lära mig massor.
SvaraRaderaVäntar otåligt på boken ...
Marianne suktade nog efter dina bröd för det gjorde jag själv fast jag satt vi frukostbordet. När vi själva var där med vår bok hade vi extra kakor med och t o m någon som satt i kontrollrummet ringde till en kollega och bad att några kakor skulle läggas undan till efter sändning. =)
SvaraRaderaDu var cool i programmet!!
Hade samma dag som jag såg dig på svt funderat på att göra surdegsbröd men visste inte hur..Vilken inspiration och vilken fantastisk blogg, får inte nog av att läsa:) Lättare sätt att baka bröd finns inte, man slipper allt knådande om man har maskin.
SvaraRaderaBrödet håller sig färsk länge, men en fråga, Kan man frysa in brödet eller förstör man det då?
Ukuleleulle: Det mesta brödet tycker jag går fint att frysa in. Ljust bröd brukar jag ofta skiva innan jag fryser det, blir fint att steka eller rosta.
SvaraRadera