Alla som vill ha en egen surdeg räck upp en hand – nu blir det surdegskurs på Pain de Martin!
Så här går det till: Nu på söndag (5 december) ses vi här på paindemartin.blogspot.com för att dra igång själva surdegsgrunden. Med den blir det lite pyssel, med betoning på lite, under veckan och runt torsdag/fredag kommer den vara klar. Då sätter vi en deg som blir ett bröd till helgen.
Under resans gång kommer jag försöka förklara varför vi gör som vi gör och så gott jag kan kommer jag också besvara frågor. Det här behövs för att vara med från början:
- En påse rågmjöl. Det ska allra helst vara ekologiskt och gärna stenmalet (varför kommer jag förklara senare). Själv tycker jag Saltå Kvarns rågmjöl brukar funka riktigt bra för just surdeg, Änglamark har jag inte haft något flyt med, så det undviker jag.
- En glasburk med lock som rymmer cirka 1/4 liter.