Om exakt en minut är jag med i programet Niklas mat i SVT:s kanal 1. Missa inte det! Här finns en liten bakom kulisserna från när de var här och filmade, och här finns receptet på brödet vi bakar.
Hej på dig! Jättebra inslag tycker jag. Du fick med min favvokommentar "jag har förberett lite" som jag skrattade gott åt. Jättebra inslag återigen, grattis till vad jag antar är din TVdebut =)
Såg dig just på TV. Jag vill så gärna kunna baka surdegsbröd, men jag har ett problem, jag tål inte gluten. Jag har sökt efter glutenfria surdegsrecept på nätet men inte hittat något. Har du något tips på hur jag ska komma igång? Anna
Hej! har kämpat många timmar med Herr Hedhs svåra recept på surdegsbröd, gett upp, testat EN gång till...osv Med nu ska jag lyckas, verkar mycket enklare med dina recept. jodu nu ska det perfekta brödet bakas!
Självklart satt jag bänkad =). Jag hade trott att du skulle tipsa tidigare, men när du inte gjorde det tog jag mig friheten att skriva om dig och Niklas Mat. Hoppas det var okej.
I dag hade jag med mig fikonbrödet som du bakade i programmet och bjöd mina arbetskamrater på. Mycket uppskattat! Har tipsat alla om din kanonbraiga blogg
Vad är chansen för det? Jag, som hängivet följer din blogg, slår för en gångs skull på tv:n mitt i mat-niklas och vem ser jag om inte dig i egen hög person! Du var ju bättre än niklas själv! Fint!
Jag jobbade när det gick men internet är ju fantastiskt!!! Så nu har jag sett jag med. Håller just på med en levian efter ditt recept som är något anpassat för att saker händer i livet. Otroligt kul för dig!
Vad kul! Jag måste bara fråga var du har köpt din brödspade? Precis en sån har jag letat efter hur länge som helst, hittar ingen på stan, hittar ingen på nätet. Tacksam för tips, man klarar sig ju inte utan brödspade när man har baksten i ugnen.
Bra reportage, kul att se och höra dig eftera att ha följt bloggen länge :)
Jag hade samma tanke om brödspade när jag väl skaffat mig en sten till ugnen. Om man inte har en pappa som fixar en superduperspade och inte vill fortsätta använda kartongbiten :) så kan jag rekommmendera webbutiken www.hus-modern.se Frida har en hel del spadar, jag har förälskat mig i brödvändaren http://www.bitbox.se/1004/index.php?visaProdukt=26&visaKat=14 men om man kör runda bröd så krävs någon av de runda såklart...
Jag har läst din blogg i ett halvårs tid och nu vill jag träda fram ur skuggorna och uttrycka min stora uppskattning. Jag bakar aldrig dina recept (även om jag skulle vilja!) men ditt melodiska och precisa språk tillsammans med de fina bilderna är en sån otrolig njutning i sig. (Ska kanske tilläggas att jag lika gärna läser en kokbok på kvällskvisten som en roman)
Oj glömde. Kolla vilken häftig bagarstuga för brödentusiasten, hyr en helg och baka massor. Kanske blir det varmt att sova om det eldas i juli :-) http://www.30minutes.se/bagarstuga.htm
/Tompa Tidigare kock, brödnörd och numera lärarkandidat på Hotell och restaurang prog.
Hej Martin! Gissar att du fått många nya beundrare efter tv-programmet! Jag är en! Jag älskar bröd, riktigt bröd, och jag kommer absolut att baka dina. Har alltid trott att de proffsiga bröden var ämnade för riktiga bagerier. Men efter att ha sett dig använda en helt vanlig ugn har jag fått nytt hopp. Har bakat nattjäst bröd en tid och det har blivit familjens favoriter. Har idag skaffat en baksten och väntar med spänning på att få inviga den. Hoppas få se dig i action fler gånger! Kanske kan du starta ett eget bakprogram i tv för oss amatörer? Tack för en underbart inspirerande blogg!
Mina surdegar förvarar jag vintertid ute på altanen i tätslutande plastburkar. De ömsom fryser och ömsom tinar men mår alltid bra och ger mig gott bröd nu våras det här hos mig i Jämtland så då får jag byta metod ett tag
De har klarat sig bra i kylan veckovis alldeles ensamma. När jag tar in en burk, låter degen tina upp i rumsvärmen, känner igen den fina syrliga doften kan jag konstatera att det här går bra. Då bakar jag mitt bröd och den nymatade degen åker ut i kylan igen. Men nu kommer värmen så jag får väl bli en flitigare bagare istället. Det finns säkert en kritisk temperatur där degen vilar bäst.
Har nu bakat det första av Martins bröd. "Gott utan maskin". Blev inte så vackert som Martins bild, mer platt. Jäsningen var det inget fel på förrän den kom in i kylen. Då jäste det knappt alls. Varför undrar jag? Finns det någon som vet?
Monis: Jäsprocessen avstannar i kylskåpet. Jästceller är ju levande organismer så de går liksom i dvala när det blir kallt, dvs det tar mycket längre tid att jäsa i kylskåp. Om man börjat baka sent på kvällen och har det sista jäsmomentet kvar är det därför ganska bra att kunna jäsa det i kyl över natten. Ta fram det ur kylen medan ugnen värms och kasta sedan in det i ugnen. Blir ofta ruggigt bra bröd och perfekt till frukosten. Den långsamma jäsningen gör också att fler aromämnen hinner utvecklas.
Tjo! Nu kikar jag på dig... Häftigt! Ha det bra! Kram Anna
SvaraRaderaHoho, jag gissar att ditt besökarantal kommer att RUSA i höjden nu. Jag kommer garanterat att kika in här ofta!
SvaraRaderahihi, sitter just och tittar på Niklas mat och jag ser fram emot att botanisera på din blogg! :)
SvaraRaderavs
Hej på dig!
SvaraRaderaJättebra inslag tycker jag. Du fick med min favvokommentar "jag har förberett lite" som jag skrattade gott åt.
Jättebra inslag återigen, grattis till vad jag antar är din TVdebut =)
perfekt blogg! precis vad jag behöver lära mig
SvaraRaderaperfekt blogg! precis vad jag behöver lära mig
SvaraRaderaSåg dig just på TV. Jag vill så gärna kunna baka surdegsbröd, men jag har ett problem, jag tål inte gluten. Jag har sökt efter glutenfria surdegsrecept på nätet men inte hittat något. Har du något tips på hur jag ska komma igång? Anna
SvaraRaderaSåg dig på tv och blev nyfiken på din blogg. Återkommer garanterat. Vad slår hembakat bröd? // Annica
SvaraRaderaVad roligt, mycket inspirerade reportage!
SvaraRaderaMycket bra reportage, och vilken sida sen, med vikter istället för volymer! Perfekt, letat länge.
SvaraRadera/Fredrik
Hej! har kämpat många timmar med Herr Hedhs svåra recept på surdegsbröd, gett upp, testat EN gång till...osv Med nu ska jag lyckas, verkar mycket enklare med dina recept. jodu nu ska det perfekta brödet bakas!
SvaraRaderaSjälvklart satt jag bänkad =). Jag hade trott att du skulle tipsa tidigare, men när du inte gjorde det tog jag mig friheten att skriva om dig och Niklas Mat. Hoppas det var okej.
SvaraRaderaTrevlig helg (snart iaf).
I dag hade jag med mig fikonbrödet som du bakade i programmet och bjöd mina arbetskamrater på. Mycket uppskattat!
SvaraRaderaHar tipsat alla om din kanonbraiga blogg
Ja, det var ett bra reportage. Här är länken för oss som missade utsändningen: http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1116500
SvaraRaderaVad är chansen för det? Jag, som hängivet följer din blogg, slår för en gångs skull på tv:n mitt i mat-niklas och vem ser jag om inte dig i egen hög person! Du var ju bättre än niklas själv! Fint!
SvaraRaderaJag jobbade när det gick men internet är ju fantastiskt!!! Så nu har jag sett jag med.
SvaraRaderaHåller just på med en levian efter ditt recept som är något anpassat för att saker händer i livet.
Otroligt kul för dig!
Kram och grattis från dina supportrar på Taffel.se!!!
SvaraRaderaMissade inlslaget igår, men var och kikade nu precis! Jättebra inslag! Gratulerar!
SvaraRaderaVad kul!
SvaraRaderaJag måste bara fråga var du har köpt din brödspade? Precis en sån har jag letat efter hur länge som helst, hittar ingen på stan, hittar ingen på nätet. Tacksam för tips, man klarar sig ju inte utan brödspade när man har baksten i ugnen.
Jättekul att se inslaget! Din blogg är otroligt inspirerande, jag gillar att man både får se det som går bra och det som går mindre bra.
SvaraRaderaBra reportage, kul att se och höra dig eftera att ha följt bloggen länge :)
SvaraRaderaJag hade samma tanke om brödspade när jag väl skaffat mig en sten till ugnen. Om man inte har en pappa som fixar en superduperspade och inte vill fortsätta använda kartongbiten :) så kan jag rekommmendera webbutiken www.hus-modern.se Frida har en hel del spadar, jag har förälskat mig i brödvändaren http://www.bitbox.se/1004/index.php?visaProdukt=26&visaKat=14 men om man kör runda bröd så krävs någon av de runda såklart...
/Jocke
Hej Martin,
SvaraRaderaJag har läst din blogg i ett halvårs tid och nu vill jag träda fram ur skuggorna och uttrycka min stora uppskattning. Jag bakar aldrig dina recept (även om jag skulle vilja!) men ditt melodiska och precisa språk tillsammans med de fina bilderna är en sån otrolig njutning i sig. (Ska kanske tilläggas att jag lika gärna läser en kokbok på kvällskvisten som en roman)
Heja dig!
Åsa i Nacka
Hej, såg dig på Niklas mat och tyckte det var jättebra! Jag kommer absolut kolla in din blog ofta och testa dina recept!
SvaraRaderaMvh Rebecka
Kul att se och höra dig i TV.
SvaraRaderaI går tippsade jag mina Restaurangelever om sidan.
Det är ju skämmigt hur ointresserade många kockar är av brödkultur.
/Tompa
Tidigare kock, brödnörd och numera lärarkandidat på Hotell och restaurang prog.
Oj glömde.
SvaraRaderaKolla vilken häftig bagarstuga för brödentusiasten, hyr en helg och baka massor.
Kanske blir det varmt att sova om det eldas i juli :-)
http://www.30minutes.se/bagarstuga.htm
/Tompa
Tidigare kock, brödnörd och numera lärarkandidat på Hotell och restaurang prog.
Hej Martin!
SvaraRaderaGissar att du fått många nya beundrare efter tv-programmet! Jag är en! Jag älskar bröd, riktigt bröd, och jag kommer absolut att baka dina. Har alltid trott att de proffsiga bröden var ämnade för riktiga bagerier. Men efter att ha sett dig använda en helt vanlig ugn har jag fått nytt hopp. Har bakat nattjäst bröd en tid och det har blivit familjens favoriter. Har idag skaffat en baksten och väntar med spänning på att få inviga den.
Hoppas få se dig i action fler gånger! Kanske kan du starta ett eget bakprogram i tv för oss amatörer?
Tack för en underbart inspirerande blogg!
Ha det gott!
Monis
Mina surdegar förvarar jag vintertid ute på altanen i tätslutande plastburkar. De ömsom fryser och ömsom tinar men mår alltid bra och ger mig gott bröd nu våras det här hos mig i Jämtland så då får jag byta metod ett tag
SvaraRaderaDu Bengt! "Matar" du dina surdegar, eller ligger de i ide under vintern? Lite nyfiken eftersom jag är nybörjare på surdegsfronten.
SvaraRaderaDe har klarat sig bra i kylan veckovis alldeles ensamma. När jag tar in en burk, låter degen tina upp i rumsvärmen, känner igen den fina syrliga doften kan jag konstatera att det här går bra. Då bakar jag mitt bröd och den nymatade degen åker ut i kylan igen. Men nu kommer värmen så jag får väl bli en flitigare bagare istället. Det finns säkert en kritisk temperatur där degen vilar bäst.
SvaraRaderaJag har fösökt att göra surdeg, men det blev bara skit.
SvaraRaderaDet såg så lätt ut när du gjorde.
hej Bengt!
SvaraRaderaTack för upplysningen! Om jag fattat rätt så behöver man bara mata den när man tagit av den.
Har nu bakat det första av Martins bröd. "Gott utan maskin". Blev inte så vackert som Martins bild, mer platt. Jäsningen var det inget fel på förrän den kom in i kylen. Då jäste det knappt alls. Varför undrar jag? Finns det någon som vet?
SvaraRaderaMonis:
SvaraRaderaJäsprocessen avstannar i kylskåpet. Jästceller är ju levande organismer så de går liksom i dvala när det blir kallt, dvs det tar mycket längre tid att jäsa i kylskåp. Om man börjat baka sent på kvällen och har det sista jäsmomentet kvar är det därför ganska bra att kunna jäsa det i kyl över natten. Ta fram det ur kylen medan ugnen värms och kasta sedan in det i ugnen. Blir ofta ruggigt bra bröd och perfekt till frukosten. Den långsamma jäsningen gör också att fler aromämnen hinner utvecklas.