Nu bär det av mot bokmässan igen. Roligt! Jag tar med mig bröd och surdeg och bunkar och mjöl och grejer och pratar på kockscenen på torsdag klockan 13.30 och på fredag klockan 18.10. Kom gärna och heja om ni råkar vara på mässan.
På torsdag mellan klockan 16 och 17 signerar jag också böcker hos Bagaren och Kocken.
Det ska bli roligt alltihopa. Det viktigaste, har jag fått lära mig, när man pratar på mässan är att ha gott om smakprover. Folk blir som galna när de får smaka! I år får man smaka ett surdegsbröd med kummin och ett valnötsbröd. Jag tar med en bunke surdeg och några plastburkar också så den som vill också kan få med sig en klick.
Bröd till torsdagen tar jag med mig på tåget, för fredagens bröd har jag följande plan: Jag sätter degen på hotellrummet på fredag morgon, sen tar jag spårvagnen till fina surdegsbageriet Alvar och Ivar. De har lovat att jag får baka av mitt bröd i deras ugn nån gång efter klockan 12. Alltid roligt att baka i en riktig bageriugn!
Den som vill följer äventyret på Twitter.
Ska du till brödfestivalen i helgen?
SvaraRaderaJag var nyligen på Bagaren&Kocken så kan inte återvända så snart men synd att jag missade dig! Lycka till med allt!
SvaraRaderaLycka till!
SvaraRaderaJag misstänker starkt att dina smakprov kommer att ta slut på ett kick. :)
/Martin
martinbakar.blogspot.com
Då kan man ju gå till Alvar och Ivar och titta på ditt bröd :) Och köpa en vetesurbaguette till kvällens räkor samtidigt (och kanske din första bok, känner att jag nog behöver den också!)
SvaraRaderaden nya boken inköpt på mässan :)
SvaraRaderaNu har jag läst din nya bok och det bästa är att du avdramatiserar bakandet så att man vågar testa lite själv.
SvaraRaderaDin förra bok fick jag i julklapp och sedan dess bakar jag ett par gånger i veckan. Absolut favorit är Levain på vildjäst.
Av eftertexten i din nya bok förstår man att det varit en jobbig period men får du kraft och tid för en tredje bok och den fördjupar vildjästlevainen så är det fullkomnat!
Så här långt är jag dig stort tack skyldig för två inspirerande böcker och en ny hobby. Bengt
Nu har jag läst din nya bok och det bästa är att du avdramatiserar bakandet så att man vågar testa lite själv.
SvaraRaderaDin förra bok fick jag i julklapp och sedan dess bakar jag ett par gånger i veckan. Absolut favorit är Levain på vildjäst.
Av eftertexten i din nya bok förstår man att det varit en jobbig period men får du kraft och tid för en tredje bok och den fördjupar vildjästlevainen så är det fullkomnat!
Så här långt är jag dig stort tack skyldig för två inspirerande böcker och en ny hobby. Bengt
Nu har jag läst din nya bok och det bästa är att du avdramatiserar bakandet så att man vågar testa lite själv.
SvaraRaderaDin förra bok fick jag i julklapp och sedan dess bakar jag ett par gånger i veckan. Absolut favorit är Levain på vildjäst.
Av eftertexten i din nya bok förstår man att det varit en jobbig period men får du kraft och tid för en tredje bok och den fördjupar vildjästlevainen så är det fullkomnat!
Så här långt är jag dig stort tack skyldig för två inspirerande böcker och en ny hobby. Bengt
Vilka underbara bröd! Skulle villa baka dem alla! Synd bara att ingen äter då min familj har ett eget bageri.
SvaraRaderaVille bara tacka för ännu en fantastisk bok. Jag försöker få mina bakande vänner att ta sig an surdegsbakandet. Tänkte kanske att din bok skulle vara en bra start och en inspirationskälla.
SvaraRadera/Sara