lördag, november 08, 2008

Jag vann!

Matbloggspriset 2008 gick till … mig! Hurra vad roligt! Jag tog emot priset på Det goda köket-mässan i Älvsjö tidigare i dag. Fina priser och diplom och allt.

Här kommer tacktal: Tack alla ni som läst bloggen, kommenterat och hört av er med idéer och glada tillrop, utan er hade det inte funnits någon Pain de Martin. Tack min älskade Lisa för att du står ut med allt bakande och bloggande, och för att du med god min tuggar i dig allt bröd, succéer som bottennapp. Och tack Ture för att du väcker mig om morgnarna så att vi kan hoppa upp och baka!

Tack också till Matblogg, Det goda köket, Allt om mat och juryn som valde mig till vinnare.

59 kommentarer:

  1. Gratulerar! En värdig vinnare. tack för att du sprider bakentusiasm.

    SvaraRadera
  2. Grattis! Det är i högsta grad välförtjänt!

    SvaraRadera
  3. Stort grattis!
    Din blogg är verkligen nummer ett för oss hobbybagare.

    SvaraRadera
  4. Stort grattis! Hade du inte vunnit deras pris så hade du vunnit mitt. Äh, det gör du ändå.

    SvaraRadera
  5. Hej för första gången och grattis!
    Jag är nybliven levain-experimenterare och efter ett misslyckat försök sökte jag fakta på nätet och hittade hit. Har inte lyckat så bra än(jäser i sidled...;), men din blog inspiererar mig att fortsätta!
    Jag tycker dina bilder är så fina också, jag ser fram emot din bok!

    SvaraRadera
  6. Grattis grattis! Du är självklart värd det, du inspirerar och bjuder verkligen på jättefina bröd!

    SvaraRadera
  7. Det är väl vi som ska tacka, maken till bra brödblogg finns ju inte!
    /En av dem som nominerade dig!

    SvaraRadera
  8. Grattis Grattis!! En värdig vinnare, helt klart!/ Från en som läser ofta, kommenterar sällan och glömmer lösenordet alltid.

    SvaraRadera
  9. Grattis! Det är du värd!

    Har ett litet utflyktstips till dig som gillar att baka. Jag har idag provat att baka tunnbröd i vedeldad ugn utanför Katrineholm. En riktigt kul upplevelse.

    SvaraRadera
  10. Riktigt stort Grattis till dig Martin! Jag förstår att du vann för dig blogg genomsyras av entusiasm och glädje. Man förstår verkligen att du brinner för dina surdegar. Lycka till med dina "bokbakningar".

    SvaraRadera
  11. Grattis! Bloggen är super och jag är en trogen läsare, även om jag höll på syrran;-)
    Med hopp om god jäsning eller hur man nu lyckönskar varandra på en bakblogg
    /Malin

    SvaraRadera
  12. Grattis! Det är du väl värd!

    SvaraRadera
  13. jätte grattis det var du väl värd
    ulrika

    SvaraRadera
  14. Grattis till priset!!!!!!

    SvaraRadera
  15. Grattis! Jag förstår verkligen varför du vann, du är ju fantastiskt duktig. Jag var själv på mässan och såg dig ta emot priset. Lycka till med boken du ska göra.

    Nadja

    SvaraRadera
  16. Vad roligt! Grattis! Fortsätt att entusiasmera om bröd och surdeg!

    SvaraRadera
  17. Det priset gick verkligen till rätt person, GRATTIS!!!!

    SvaraRadera
  18. Grattis till vinsten! Hoppas på mer brödbak i vinter när vi kan elda på i vår täljstensugn.

    SvaraRadera
  19. Grattis! Du är väl värd priset!

    SvaraRadera
  20. Gratulerar!
    Det jäser i brödsverige! En renaissance för de goda brödet!

    SvaraRadera
  21. Grattis till en välförtjänt seger. Du har lyckats lära mig att baka med surdeg och numera bakas allt mjukt bröd i min lägenhet av undertecknad:) Hur planerar du att fira detta?

    SvaraRadera
  22. Grattis! Bara på de två veckor (och två luckade surdegsbak) jag har läst din blogg tycker jag att du har gjort dig väl förtjänt av priset. Just nu letar jag lite råghaltigare bröd, efter ett par vetestinna succéer med rågsurdeg, rågsikt och vetemjöl special. Några tips?

    Hur gick det förresten med jakten på ekologiskt special som jag läste om i ett tidigare inlägg? Jag ska ändå till Sickla i dag där de ju har en stor Ica, så jag ska ta en titt, men hittills har jag också haft svårt att hitta nåt här i trakterna.

    SvaraRadera
  23. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  24. Hej!

    kalle: Apropå ekologisk vetemjöl special...

    Jag gillar ekologiskt och köper ren ekologisk vetegluten från Biofood (levererar till Hälsokostbutiker, t ex Life) och blandar med det ekologiska vetemjölet jag köper i butik.

    Har gjort Levain och rågsurdegsbröd på det, med bra resultat!

    Det bästa vore ju förstås att få tag på ekologisk specialvetemjöl, men i väntan på det kan man ju ge det gamla vanliga eko-vetemjölet en skjuts med extra protein!

    Martin: Vad kul att du vann! Jag är glad för din skull, du har verkligen bakat dig hela vägen in i Svenska folkets hjärtan!

    Mvh/ Maria

    SvaraRadera
  25. Grattis från sjukbädden! Precis den vinnare jag skulle valt själv!

    SvaraRadera
  26. Grattis till utmärkelsen! Du är väl värd den! Älskar att kika in här och inspireras till nya bröd!

    Kram
    /Ango

    SvaraRadera
  27. Skoj,skoj med utmärkelsen! Detta är den första blogg jag har läst sedan jag köpte egen dator (enda sättet att komma till...) och jag är helt beroende, både av blogg och surdegsbröd.Tack!!
    /Tant Kerstin

    SvaraRadera
  28. Grattis till det mycket välförtjänta priset! Jag hoppades verkligen på vinst för dig, och är glad för att rätt blogg vann! I hård konkurrens också, de andra nominerade bloggarna går verkligen inte av för hackor heller.

    SvaraRadera
  29. Stort GRATTIS Martin, mycket välförtjänt!!

    SvaraRadera
  30. Hehe...det är bara att gratulera! En värdig vinnare =)

    SvaraRadera
  31. riktigt riktigt stort grattis! Välförtjänt må jag säga! håller med alla föregående talare/skribenter att din blogg är den mest inspirerande bakbloggen där ute! Tycker det är jättekul att du får så mycket uppmärksamhet för det du gör, för du gör det ju så bra! Väntar med spänning på boken =0)

    /Linn

    SvaraRadera
  32. Ojojoj, tack alla!

    Maria: Spännande att blanda i vetegluten, det ska jag prova en dag! Hur mycket tillsätter du av det?

    Kalle: Hur såg det ut på specialvetefronten i Sickla? Bea i Svedmyra lyckas aldrig ta hem det.

    … och krya på dig Lisa!

    SvaraRadera
  33. Grattis, grattis, grattis. Kul att se dig där och att du vann! Och tack för en fin blogg! Kanon! Och sade jag grattis? :-)

    SvaraRadera
  34. Jo, på Ica i Sickla fick jag faktikt specialvetenapp! I love eco, minsann.

    SvaraRadera
  35. GRATTIS o hej! Rätt bakerfaren men total nybörjare på surdeg...Håller på med TURELIMPAN II o funderar på om du bakar med varmluft eller ej...

    Du är GRYM på att inspirera o förklara. Din blogg är sedan upptäckten av densamma numera vår startsida!!!

    Tacksam för svar.

    SvaraRadera
  36. Martin: Jag använder ca 30 g (½ dl) vetegluten till ditt Stureby levain II (Folklevain) recept.

    När jag googlade vetegluten stod det att man ska ha ca 1 - 3,5 % av mjölmängden. Jag ska prova lite fler recept med olika mängder och återkommer med resultat! :-)

    SvaraRadera
  37. GRATTIS!! Din entusiasm smittar. Mår bra i både mage och själ av allt bakande.

    SvaraRadera
  38. Grattis, du var värd priset, så är det bara!

    SvaraRadera
  39. Har också testat att tillsätta extra gluten i mina bröd, det är rätt roligt =)

    Framförallt är det roligt att man kan byta ut en större del vetemjöl mot ex kornmjöl som ju normalt inte är så piggt på att höja sig.

    Tycker inte däremot att det blir exakt samma sak som att använda ett mjöl med hög glutenhalt, men man får många fler möjligheter!

    SvaraRadera
  40. Superdupermegagrattis! Du var min favorit och en verkligen värdig vinnare!

    Din blogg är en inspiration! Har haft mycket att göra både privat och på jobebt så matlagning och bakning har kommit lite i skymundan. Men ett besök här igår fick mig att ta hand om min lilla bortglömda surdeg på momangen!

    SvaraRadera
  41. Stort Grattis!! Jag bidrog vilket fall till vinsten med att nominera dig.

    Ica Maxi, Skvaltan, Nacka (vid Nacka Forum) har alltid ekologiskt specialvete i deras eget märke I love eco.

    Eva

    SvaraRadera
  42. Grattis! Så roligt för dig Martin, det är du väl värd :)

    SvaraRadera
  43. Grattis Martin!
    En kille som bloggar om bröd och brödbak i ett land som Sverige tycker jag är värd den finaste utmärkelse som går att få. För mig är Sverige ett brödens i-land där många av våra städer (Luleå) får hålla till godo med något av storbageriernas äckelklumpar altenativt butiksbakad bake-off. Dags för brödrevolt och fram med fler småbagerier som kan knåda deg med kärlek!

    SvaraRadera
  44. Man får gratulera å de varmaste!! GRATTIS GRATTIS!!

    SvaraRadera
  45. Grattis till priset Martin! Du har öppnat mina ögon, näsborrar och smaklökar för bakkonsten! :)

    Ha det gott! // Niklas

    SvaraRadera
  46. Grattis Lill-Martin! Härligt!

    SvaraRadera
  47. Stort grattis till priset!

    /Hanna

    SvaraRadera
  48. Stort GRATTIS! Det är dig väl förtjänt! Din brödblogg sprider samma trivsel och goda humör kring sig som lukten av nybakt bröd.

    /Nina

    SvaraRadera
  49. Jag lyfter på hatten! Jag hade inte tvekat en sekund - Matbloggsjuryn är förtjänt sitt namn.

    Jag har just hittat till Pain de Martin :-) Min först surdeg utanför Sveriges gränser puttrar och inspirationen är stor efter att ha läst din blogg!

    SvaraRadera
  50. Ett stort grattis till priset ^^
    D e du helt klart värd...xD
    Ja e inte så mycke på bloggar ska ja erkänna, men den här känner ja att jag kommer att återkomma till...å förhoppningsvis börja me surdegar själv!!!
    Mvh Marianne J

    SvaraRadera
  51. Grattis till Plagiatpriset Martin ,, kom ihåg at tacka Rose Levy Beranbaum,

    SvaraRadera
  52. Martin, jag tycker du ska radera kommentaren från 28 juli. Jag vet inte om personen i fråga är avundsjuk eller bara allmänt magsur, säkert är dock att han/hon inte kan ha läst din blogg särskilt noga.

    SvaraRadera