Matbloggspriset 2008 gick till … mig! Hurra vad roligt! Jag tog emot priset på Det goda köket-mässan i Älvsjö tidigare i dag. Fina priser och diplom och allt.
Här kommer tacktal: Tack alla ni som läst bloggen, kommenterat och hört av er med idéer och glada tillrop, utan er hade det inte funnits någon Pain de Martin. Tack min älskade Lisa för att du står ut med allt bakande och bloggande, och för att du med god min tuggar i dig allt bröd, succéer som bottennapp. Och tack Ture för att du väcker mig om morgnarna så att vi kan hoppa upp och baka!
Tack också till Matblogg, Det goda köket, Allt om mat och juryn som valde mig till vinnare.
Gratulerar! En värdig vinnare. tack för att du sprider bakentusiasm.
SvaraRaderaGrattis! Det är i högsta grad välförtjänt!
SvaraRaderaStort grattis!
SvaraRaderaDin blogg är verkligen nummer ett för oss hobbybagare.
Stort grattis! Hade du inte vunnit deras pris så hade du vunnit mitt. Äh, det gör du ändå.
SvaraRaderaHej för första gången och grattis!
SvaraRaderaJag är nybliven levain-experimenterare och efter ett misslyckat försök sökte jag fakta på nätet och hittade hit. Har inte lyckat så bra än(jäser i sidled...;), men din blog inspiererar mig att fortsätta!
Jag tycker dina bilder är så fina också, jag ser fram emot din bok!
Grattis grattis! Du är självklart värd det, du inspirerar och bjuder verkligen på jättefina bröd!
SvaraRaderaDet är väl vi som ska tacka, maken till bra brödblogg finns ju inte!
SvaraRadera/En av dem som nominerade dig!
Grattis Grattis!! En värdig vinnare, helt klart!/ Från en som läser ofta, kommenterar sällan och glömmer lösenordet alltid.
SvaraRaderaStort grattis!
SvaraRaderaGrattis! Det är du värd!
SvaraRaderaHar ett litet utflyktstips till dig som gillar att baka. Jag har idag provat att baka tunnbröd i vedeldad ugn utanför Katrineholm. En riktigt kul upplevelse.
Riktigt stort Grattis till dig Martin! Jag förstår att du vann för dig blogg genomsyras av entusiasm och glädje. Man förstår verkligen att du brinner för dina surdegar. Lycka till med dina "bokbakningar".
SvaraRaderaGrattis! Bloggen är super och jag är en trogen läsare, även om jag höll på syrran;-)
SvaraRaderaMed hopp om god jäsning eller hur man nu lyckönskar varandra på en bakblogg
/Malin
Grattis! Det är du väl värd!
SvaraRaderajätte grattis det var du väl värd
SvaraRaderaulrika
Grattis till priset!!!!!!
SvaraRaderaGrattis! Jag förstår verkligen varför du vann, du är ju fantastiskt duktig. Jag var själv på mässan och såg dig ta emot priset. Lycka till med boken du ska göra.
SvaraRaderaNadja
Vad roligt! Grattis! Fortsätt att entusiasmera om bröd och surdeg!
SvaraRaderaDet priset gick verkligen till rätt person, GRATTIS!!!!
SvaraRaderaGrattis till vinsten! Hoppas på mer brödbak i vinter när vi kan elda på i vår täljstensugn.
SvaraRaderaGrattis! Du är väl värd priset!
SvaraRaderaGratulerar!
SvaraRaderaDet jäser i brödsverige! En renaissance för de goda brödet!
GRATTIS!!!
SvaraRaderaGrattis till en välförtjänt seger. Du har lyckats lära mig att baka med surdeg och numera bakas allt mjukt bröd i min lägenhet av undertecknad:) Hur planerar du att fira detta?
SvaraRaderaGrattis! Bara på de två veckor (och två luckade surdegsbak) jag har läst din blogg tycker jag att du har gjort dig väl förtjänt av priset. Just nu letar jag lite råghaltigare bröd, efter ett par vetestinna succéer med rågsurdeg, rågsikt och vetemjöl special. Några tips?
SvaraRaderaHur gick det förresten med jakten på ekologiskt special som jag läste om i ett tidigare inlägg? Jag ska ändå till Sickla i dag där de ju har en stor Ica, så jag ska ta en titt, men hittills har jag också haft svårt att hitta nåt här i trakterna.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderakalle: Apropå ekologisk vetemjöl special...
Jag gillar ekologiskt och köper ren ekologisk vetegluten från Biofood (levererar till Hälsokostbutiker, t ex Life) och blandar med det ekologiska vetemjölet jag köper i butik.
Har gjort Levain och rågsurdegsbröd på det, med bra resultat!
Det bästa vore ju förstås att få tag på ekologisk specialvetemjöl, men i väntan på det kan man ju ge det gamla vanliga eko-vetemjölet en skjuts med extra protein!
Martin: Vad kul att du vann! Jag är glad för din skull, du har verkligen bakat dig hela vägen in i Svenska folkets hjärtan!
Mvh/ Maria
Grattis från sjukbädden! Precis den vinnare jag skulle valt själv!
SvaraRaderaGrattis till utmärkelsen! Du är väl värd den! Älskar att kika in här och inspireras till nya bröd!
SvaraRaderaKram
/Ango
Skoj,skoj med utmärkelsen! Detta är den första blogg jag har läst sedan jag köpte egen dator (enda sättet att komma till...) och jag är helt beroende, både av blogg och surdegsbröd.Tack!!
SvaraRadera/Tant Kerstin
Grattis till det mycket välförtjänta priset! Jag hoppades verkligen på vinst för dig, och är glad för att rätt blogg vann! I hård konkurrens också, de andra nominerade bloggarna går verkligen inte av för hackor heller.
SvaraRaderaStort GRATTIS Martin, mycket välförtjänt!!
SvaraRaderaHehe...det är bara att gratulera! En värdig vinnare =)
SvaraRaderariktigt riktigt stort grattis! Välförtjänt må jag säga! håller med alla föregående talare/skribenter att din blogg är den mest inspirerande bakbloggen där ute! Tycker det är jättekul att du får så mycket uppmärksamhet för det du gör, för du gör det ju så bra! Väntar med spänning på boken =0)
SvaraRadera/Linn
Ojojoj, tack alla!
SvaraRaderaMaria: Spännande att blanda i vetegluten, det ska jag prova en dag! Hur mycket tillsätter du av det?
Kalle: Hur såg det ut på specialvetefronten i Sickla? Bea i Svedmyra lyckas aldrig ta hem det.
… och krya på dig Lisa!
Grattis, grattis, grattis. Kul att se dig där och att du vann! Och tack för en fin blogg! Kanon! Och sade jag grattis? :-)
SvaraRaderaStort grattis!!!!
SvaraRaderaJo, på Ica i Sickla fick jag faktikt specialvetenapp! I love eco, minsann.
SvaraRaderaGRATTIS o hej! Rätt bakerfaren men total nybörjare på surdeg...Håller på med TURELIMPAN II o funderar på om du bakar med varmluft eller ej...
SvaraRaderaDu är GRYM på att inspirera o förklara. Din blogg är sedan upptäckten av densamma numera vår startsida!!!
Tacksam för svar.
Martin: Jag använder ca 30 g (½ dl) vetegluten till ditt Stureby levain II (Folklevain) recept.
SvaraRaderaNär jag googlade vetegluten stod det att man ska ha ca 1 - 3,5 % av mjölmängden. Jag ska prova lite fler recept med olika mängder och återkommer med resultat! :-)
GRATTIS!! Din entusiasm smittar. Mår bra i både mage och själ av allt bakande.
SvaraRaderastort,stort grattis!!!!!
SvaraRaderaGrattis, du var värd priset, så är det bara!
SvaraRaderaHar också testat att tillsätta extra gluten i mina bröd, det är rätt roligt =)
SvaraRaderaFramförallt är det roligt att man kan byta ut en större del vetemjöl mot ex kornmjöl som ju normalt inte är så piggt på att höja sig.
Tycker inte däremot att det blir exakt samma sak som att använda ett mjöl med hög glutenhalt, men man får många fler möjligheter!
Superdupermegagrattis! Du var min favorit och en verkligen värdig vinnare!
SvaraRaderaDin blogg är en inspiration! Har haft mycket att göra både privat och på jobebt så matlagning och bakning har kommit lite i skymundan. Men ett besök här igår fick mig att ta hand om min lilla bortglömda surdeg på momangen!
Stort GRATTIS!
SvaraRaderaStort Grattis!! Jag bidrog vilket fall till vinsten med att nominera dig.
SvaraRaderaIca Maxi, Skvaltan, Nacka (vid Nacka Forum) har alltid ekologiskt specialvete i deras eget märke I love eco.
Eva
Grattis! Så roligt för dig Martin, det är du väl värd :)
SvaraRaderaGrattis Martin!
SvaraRaderaEn kille som bloggar om bröd och brödbak i ett land som Sverige tycker jag är värd den finaste utmärkelse som går att få. För mig är Sverige ett brödens i-land där många av våra städer (Luleå) får hålla till godo med något av storbageriernas äckelklumpar altenativt butiksbakad bake-off. Dags för brödrevolt och fram med fler småbagerier som kan knåda deg med kärlek!
Grattis på namnsdagen:)
SvaraRaderaMan får gratulera å de varmaste!! GRATTIS GRATTIS!!
SvaraRaderaGrattis till priset Martin! Du har öppnat mina ögon, näsborrar och smaklökar för bakkonsten! :)
SvaraRaderaHa det gott! // Niklas
Grattis!
SvaraRaderaGrattis Lill-Martin! Härligt!
SvaraRaderaStort grattis till priset!
SvaraRadera/Hanna
Stort GRATTIS! Det är dig väl förtjänt! Din brödblogg sprider samma trivsel och goda humör kring sig som lukten av nybakt bröd.
SvaraRadera/Nina
Jag lyfter på hatten! Jag hade inte tvekat en sekund - Matbloggsjuryn är förtjänt sitt namn.
SvaraRaderaJag har just hittat till Pain de Martin :-) Min först surdeg utanför Sveriges gränser puttrar och inspirationen är stor efter att ha läst din blogg!
Ett stort grattis till priset ^^
SvaraRaderaD e du helt klart värd...xD
Ja e inte så mycke på bloggar ska ja erkänna, men den här känner ja att jag kommer att återkomma till...å förhoppningsvis börja me surdegar själv!!!
Mvh Marianne J
Grattis till Plagiatpriset Martin ,, kom ihåg at tacka Rose Levy Beranbaum,
SvaraRaderaMartin, jag tycker du ska radera kommentaren från 28 juli. Jag vet inte om personen i fråga är avundsjuk eller bara allmänt magsur, säkert är dock att han/hon inte kan ha läst din blogg särskilt noga.
SvaraRadera