torsdag, februari 19, 2009

karnevalen börjar 14.15

Fynd från marknaden: Ett knippe späda kronärtskockor, tomater, ett jättestort äpple, lök, en afrikansk dockfamilj till Ture, ett bröd som kallas pain d'épices, bakat med 50 procent honung (han som sålde det berättade att ett enda bröd väger hela 100 kilo!), citron, liten squash, grapefrukt och en välsaltad socca att ta med.
Nu har jag också tillbringat en halv natt i ett av byns bagerier. Mycket spännande! Jag fick även följa med på en kopp kaffe hemma i bagarns kök då en kort paus uppstod bland degarna. Att mitt i natten smyga igenom den kolmörka bageributiken där jag köper bröd om morgnarna var som i en film. Jag ska berätta hela historien när jag kommer hem. Nu håller vi tummarna för att det slutar regna lagom till skolbarnens karneval.

4 kommentarer:

  1. Åh! Berätta mer om pain d'épices, låter ju hur exotiskt som helst!

    SvaraRadera
  2. Vill bara tala om att jag följer din resa med spänning, lika kul varje gång du har skrivit något.

    SvaraRadera
  3. Har också varit i Frankrike, men tyvärr han jag inte med sådana här äventyr. Schysst att få vara med på bageri!

    SvaraRadera
  4. Så äntligen är jag igång igen.
    40 år är det sedan jag fick en burk surdeg när jag anlände till Nigerias djungel. Den användes under de 2 år jag bodde där och undervisade i en internatrionell SHELL-skola. (man hade just hittat olja)
    Nu har jag en ny Martin-surgeg och den är otroligt bra! Tack så mycket!
    Tändsticksfarbrorn Audibert i Mons är otrolig!
    IO

    SvaraRadera