måndag, augusti 25, 2008

Dyrbar tid

Pr-byråerna har upptäckt min blogg. Hej jag heter si och så och jag jobbar med ett företag som tillverkar bröd och dina läsare gillar ju bröd, så … jag tänkte att du kanske är intresserad av ett samarbete? Och så föreslår de att jag ska ha en käck tävling eller annan aktivitet som inbegriper deras produkter.

Häromsistens fick jag ett mail där man ville göra mig uppmärksam på lanseringen av ett nytt bröd. Ett nyttigt formbröd i harmoni med rådande hälsotrend. I meddelandet läste jag: Den hälsosamma trenden fortsätter. Vi vill dock inte offra mycket av vår dyrbara tid i köket. Hörde ni: Vi vill inte offra vår dyrbara tid i köket.

Undrar vad de gör med sin med sin dyrbara tid. Jobbar några timmar extra på pr-byrån kanske.

23 kommentarer:

  1. JAg vill helst inte tillbringa för mycket av min dyrbara tid utanför köket.

    SvaraRadera
  2. Skicka dom ditt utmärkta recept på en snabb surdeg med Alvedon.

    SvaraRadera
  3. Om Saltå KVarn hör av sig och man kan vinna en säck av deras mjöl så är jag med ! :o)

    SvaraRadera
  4. De har uppenbarligen uppmärksammat din blogg men inte läst den;)

    Vet du var man kan få tag i ekologiskt vetemjöl special i stockholm? Är sugen på att baka ditt bröd utan krusiduller.

    SvaraRadera
  5. Crimsonanna: Ica har börjat med ekologiskt vetemjöl special. Det finns kanske inte överallt, men i de stora butikerna brukar det gå att hitta.

    Jan: Bra idé!

    SvaraRadera
  6. Vad skulle de betala för DIN dyrbara tid i köket även om matnördar gärna tillbringar mer tid i köket än utanför. Men fairplay är fairplay.

    SvaraRadera
  7. Jag offar tid varje gång jag åker till jobbet, tänk att kunna vara i köket och baka. Varför blev jag inte bagare eller kokerska??? Finns det något härligare än att ta ut ett nybakat bröd ur ugnen?

    //Effie

    SvaraRadera
  8. Det kan väl inte vara hälsosammare än att man har full koll på vad som finns i brödet. Väntan på det ätklara brödet är ju en del av njutningen, eller terapi i ett i övrigt stressat samhälle.

    SvaraRadera
  9. Jag kan egentligen inte förstå att något kan vara viktigare än vad vi får i oss. Vad f-n sysslar dom med egentigen? All tid i köket är viktig! Vi lever av mat!!
    Margareta L

    SvaraRadera
  10. Vore väl kul om någon keramikfirma eller special eldfast bruk/ tegel hörde av sig.
    Vill du ha en ugn uppmurad?, vi fixar om vi får ha vårat cementnamn på din sida.

    Eller en kvarn, eller nåt ditåt.

    MVH Tomp Öland

    SvaraRadera
  11. Tack för en mycket bra blogg, de idioter som menar att tiden är så dyrbar att det inte finns tid att baka bröd har missat poängen. Jag vill inte köpa ett färdigt "nyttigt formbröd" när jag kan baka ett gott bröd själv och veta exakt vad som finns i det samt ha roligt under tiden.

    SvaraRadera
  12. Håller med Anders.
    Och alla ni som kommenterat, kul att känna att vi alla med i samma subkultur. Vi som upplever kökstiden som mer-tid, tiden vi uppskattar.
    /L

    SvaraRadera
  13. Känns lite som om det är samma folk som har bråttom till jobbet/karriären/puben/whatever från sina barn och vill lämna dem på dagis när de är knappt ett år. Tid i köket är definitivt kvalitetstid. Långa jästider hör inte dit för jag sitter inte o tittar på mina degar i 4-5 timmar för att se hur de utvecklas.

    SvaraRadera
  14. Cajsa Warg har alla mjölerna (upplever jag det som) från Saltå Kvarn i sitt sortiment. Inklusive Vetemjöl Special.

    SvaraRadera
  15. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  16. Andra bloggare har samma problem med PR-byråer som verkar försöka ta väldigt oproffsiga kontakter:

    http://dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=183010

    http://dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=183009

    SvaraRadera
  17. Poängen är väl att alla som läser den här bloggen GILLAR att BAKA bröd och det är därför den läses.
    Så att då ta "dyrbar tid" ifrån de vi gillar och lägga det på något annat känns väl hål i huvudet???

    SvaraRadera
  18. Hmmm... - Det här med bröd är ju viktigt - ifall Wi skall tro på MaktPyramid-MaktelitNissarnas Socialstyrelses rekommendation om antalet brödskivor per dag - i vart fall...

    SvaraRadera
  19. Patrik: För dessa ord älskar jag dig. Och för dina fina bröd så klart!

    SvaraRadera
  20. Haha! Jaa, ska man skratta eller gråta? Det blir lixom så ironiskt av det hela, men det fattar dom väl först efter detta inlägg?

    SvaraRadera
  21. Och nu hettar det till här i kommentarerna! Jag säger som crimsonanna: de kan ju inte ha LÄST din blogg när de skriver så. Vi andra bakar vidare.
    P.S. Men jag vill gärna vinna några jäskorgar! Och mjöl från Saltå kvarn.

    SvaraRadera
  22. Jag är ledsen och förvånad. Hade ett möte med en mycket mycket bra näringscoach. Och hon sa att brödet är inte als nödvändigt. Man skall hellst inte alls äta det. Och om man nu absolut vill, bara lite lite gran rågbröd/fullkornsbröd. Man skall öva sport ordentligt och på så sett behöva mer energi och då kanske lite mer bröd. Jag är helt "blown away"...
    Nämligen jag vet hur jag vill använda min dyrbar tid: baka och äta bröd! Och inte springa i skogarna.

    SvaraRadera
  23. Bra PR-byrå, har de som specialitet att hitta FEL målgrupp??

    SvaraRadera