Nya boken har kommit. Jag fick den i lådan härom dagen och nästa vecka ska den finnas i butikerna. Det ska firas!
Välkomna på releasekalas på Strand tisdag 14 september klockan 16–18. Det bjuds på smörgås och dricka och så kan man köpa boken till pangpris. Vid 17-tiden pratar jag om deg.
OSA till xxx. Först till kvarn förstås.
Välkomna!
Uppdaterat: Ojoj, nu kan de tyvärr inte ta emot fler anmälningar!
PS. Om man inte kan komma på kalaset men ändå vill ha boken går den nu att beställa på bokus eller adlibris.
Finns den att förbeställa ?
SvaraRaderaMvh
Den går att beställa på bokus och adlibris.
SvaraRaderaHmmm... tittar man på programmet för 14 sept står det "the pornographers".... ? =)
SvaraRaderaGrattis!!! Den där boken har man väntat länge!!!!
SvaraRaderaDu har massor med vänner här i Finland också.. Oj om vi bara hade en tillräcklig klok bokhandel som kunde få idéen att inbjuda dig hit på ett besök!
Jag skall genast gå in och beställa den på bokus eller adlibris, skall bli så kul att få läsa den och få baka lite nytt bröd, ja jag bakar ju bröd flera gånger i veckan, men det är alltid kul med nya recept
SvaraRaderaShit vad kul. Jag har mailat om att få komma ;) hoppas - jag håller tummarna.
SvaraRaderaStort grattis!!!
SvaraRaderaGrattis till nya boken, den ska bli intressant att få läsa! :)
SvaraRaderaGrattis....Jeg har forudbestilt bogen hos AdLibris, så den dukker nok op i postakassen i den nærmeste fremtid og jeg glæder mig til at læse og bruge den :-)
SvaraRaderaÄntligen!
SvaraRaderaGud va roligt! När ungefär tror du att vi testbakare kommer få boken?
SvaraRaderaDamn it, nu hann jag inte boka någon biljett till Strand, men boken måste jag ju absolut ha. Det ska bli kul att läsa den.
SvaraRaderabeställd, blir perfekt till stugan där man saknar det mesta förutom ugn, ska bly grymt spännande
SvaraRaderaÄntligen!
SvaraRaderaGrattis!
SvaraRaderaDen står på min önskelista. Mvh Helena, Gbg
Kul med en bok till! Tänkte fråga dig Martin eller någon klok läsare vad jag gör för fel med mitt danska rågbröd. Jag gör efter Riddarbageriets (hm, heter det så?) recept. Det ska stå inne typ 90 minuter..mitt blir dock färdig efter 70 och blir lätt bränt även om jag lägger aluminium över. Men det största problemet är att det bildas stora hål inne i brödet, jag har försökt pressa ut luften innan jag gräddar..men det hjälper inte. Brödet blir riktigt gott men går inte att skära ordentligt pga alla hål. Vad ska jag göra? Tack på förhand!
SvaraRaderaGrattis! Äntligen! Den måste jag genast beställa! Så himla skoj!
SvaraRaderaHurra, du är ju såå grym!
SvaraRaderaFinns det verkligen inga platser kvar till releasen?
SvaraRaderaTack för glada tillrop!
SvaraRaderaTorsk på lax: Typiskt, det är ju ett riktigt gott bröd det där annnars … Jag har bakat det flera gånger och inte haft dina problem med hål. Undrar om det skulle hjälpa om du gjorde som Camilla Plum gör med sina rågbröd, hon gör en massa små hål i degen innan hon skjutsar in det i ugnen. Hon säger att det blir som "skorstenar" som släpper ut luft. Kanske.
Vad roligt att du kommer ut med en ny bok! Jag såg att du ska besöka oss här i Göteborg på bokmässan och jag ska definitivt försöka ta mig dit för att lyssna, och köpa boken såklart!
SvaraRaderaTack Martin för degen och boken!
SvaraRaderaNu missade jag vilket recept degen var gjord på, men det löser sig nog...
Ha det!
/Måns
Tack för birran och den goda valnötsbröds macka jag fick igår!
SvaraRaderaDu är grymt! Grattis igen för boken och tack för allt du gör för det goda brödets skul!
sebastien
Jag har precis köpt din första bok och försökt mig på att göra surdegsgrund. Den första misslyckades, varpå jag köpte ekologiskt rågmjöl. Redan dag 2 var det "bananflugor" i burken. Det måste väl vara fel på mjölet???
SvaraRaderaChristine,
SvaraRaderaJag har också märkt att bananflugorna dras till surdegen, men jag har fått intrycket att de kommer TILL degen och inte FRÅN degen...
/m
Jag HAR DEN! Tack för boken. Tills igad har jag bakat med hjälp av din första bok. Det är så roligt att ha sitt eget bröd och att det luktar bröd när man bakar. Min mormor bakade bröd för länge sen, spenande att jag också kan göra det
SvaraRaderaGillar att baka så din bok kan nog komma väl till pass. En sak undrar jag dock; måste det vara vete i surdegsbröd? Till och med rågsikt innehåller ju vetemjöl och jag har blivit rådd av läkare att inte äta vete! Kan jag baka med bara rågmjöl? Eller havre kanske?
SvaraRaderaWohoo!
SvaraRaderaJag var orolig att bok nr 2 inte skulle leva upp till förväntningarna, men oron var helt obefogad. Den är super!
/L
Har den framför mig, kom idag. Toppen! Helgen är räddad, då jag lovat min dotter att hon och jag ska baka ur den nya boken.
SvaraRaderaJag gillar inledningarna till recepten med underfundiga texter. Fina bilder!
SvaraRaderaImorgon åker jag till mitt hemland med din bok. Jag vill prova baka där. Mina släktingar vet att jag bakar bröd här i Sverge och vi vill prova baka tillsammans.
SvaraRaderamvh, B
Grattis till nya boken. Den ser underbart lovande ut - säkert lika bra som den förra.
SvaraRaderaMitt ex kom i posten idag och imorgon hoppas jag på solrosfrallor till frukosten. Degen är satt.
Tack Martin för dina fina recept och tips.
fick i går hem din nya bok och den är ju kanon! :) Gjorde i ordning degen i går kväll för rostbrödet och i morse fick barnen njuta av gott nybakat rostbröd. Tyvärr hade jag inga solrosfrön hemma men krossade mandlar gick väldigt bra det med! :)
SvaraRaderaTack för ALL inspiration! Nu ska jag klura på vilken deg jag ska sätta ikväll!
Tack för alla snälla ord om boken och tack alla ni som kom på releasen!
SvaraRaderaChristine: Jag skulle nog också gissa att bananflugorna kommer utifrån …
Anonym (om vete): Man kan absolut baka utan vetemjöl. Ofta får man då lite kompaktare bröd, men det behöver inte vara nåt fel med det. Sök efter Martins rågbröd på bloggen, det bakas utan vete.
Jag gillar verkligen din första bok, det var min första kontakt med surdeg. Nu måste jag genast införskaffa din nya bok. Måste kännas härligt att hålla i den nu när den är klar.
SvaraRaderaMmmm, va härlig den är! Så fick jag gotta mig i lite funderingar runt surisar som inte vill och varför bröd på vetesur trilskas. Såja, då var det undanfunderat. Nu över till nyuppväckt rågsur och något av recepten. Den är så härlig att man verkligen vill baka bröden ett efter ett. Har aldrig hänt mig förut. :D
SvaraRaderaGrattis till en fin bok! Den kom med mig hem från Göteborgsmässan, där jag tyvärr missade dina framträdanden då jag måste jobba själv. Den förra boken kom förresten tryggt fram på posten med surdegsbiten. Tack för det!
SvaraRaderaKöpte båda dina böcker när 2:an kom och har blivit helt såld på "no knead". Har bakat i över 4 år nu men har missat denna metod helt. Bakade dina "Sommarbaguetter" i morse vilka blev helt fantastiska, nu ligger en deg med lite modifierat recept på jäsning till imorgon.
SvaraRaderaJag har en lite off-topic fråga. På sidan 35 i "Enklare bröd" finns, vad som ser ut som, en tomatsoppa med Mozzarella. Den ser väldans god ut, vad är det för något?
Tack för ditt bloggande och dina böcker!
Rolle: Kul att du uppskattar böckerna! Den är väldigt god den där tomatsoppan. Ursprungsreceptet finns här, men vi brukar ta mindre grädde (ungefär hälften) och mycket mindre socker (kanske 1–2 msk istället för 4). Och så brukar vi som på bilden äta den med mozzarella och basilika.
SvaraRadera