torsdag, september 09, 2010

Nu är den här!

Nya boken har kommit. Jag fick den i lådan härom dagen och nästa vecka ska den finnas i butikerna. Det ska firas!

Välkomna på releasekalas på Strand tisdag 14 september klockan 16–18. Det bjuds på smörgås och dricka och så kan man köpa boken till pangpris. Vid 17-tiden pratar jag om deg.

OSA till xxx. Först till kvarn förstås.

Välkomna!

Uppdaterat: Ojoj, nu kan de tyvärr inte ta emot fler anmälningar!

PS. Om man inte kan komma på kalaset men ändå vill ha boken går den nu att beställa på bokus eller adlibris.

39 kommentarer:

  1. Finns den att förbeställa ?

    Mvh

    SvaraRadera
  2. Den går att beställa på bokus och adlibris.

    SvaraRadera
  3. Hmmm... tittar man på programmet för 14 sept står det "the pornographers".... ? =)

    SvaraRadera
  4. Grattis!!! Den där boken har man väntat länge!!!!
    Du har massor med vänner här i Finland också.. Oj om vi bara hade en tillräcklig klok bokhandel som kunde få idéen att inbjuda dig hit på ett besök!

    SvaraRadera
  5. Jag skall genast gå in och beställa den på bokus eller adlibris, skall bli så kul att få läsa den och få baka lite nytt bröd, ja jag bakar ju bröd flera gånger i veckan, men det är alltid kul med nya recept

    SvaraRadera
  6. Shit vad kul. Jag har mailat om att få komma ;) hoppas - jag håller tummarna.

    SvaraRadera
  7. Grattis till nya boken, den ska bli intressant att få läsa! :)

    SvaraRadera
  8. Grattis....Jeg har forudbestilt bogen hos AdLibris, så den dukker nok op i postakassen i den nærmeste fremtid og jeg glæder mig til at læse og bruge den :-)

    SvaraRadera
  9. Gud va roligt! När ungefär tror du att vi testbakare kommer få boken?

    SvaraRadera
  10. Damn it, nu hann jag inte boka någon biljett till Strand, men boken måste jag ju absolut ha. Det ska bli kul att läsa den.

    SvaraRadera
  11. beställd, blir perfekt till stugan där man saknar det mesta förutom ugn, ska bly grymt spännande

    SvaraRadera
  12. Grattis!
    Den står på min önskelista. Mvh Helena, Gbg

    SvaraRadera
  13. Kul med en bok till! Tänkte fråga dig Martin eller någon klok läsare vad jag gör för fel med mitt danska rågbröd. Jag gör efter Riddarbageriets (hm, heter det så?) recept. Det ska stå inne typ 90 minuter..mitt blir dock färdig efter 70 och blir lätt bränt även om jag lägger aluminium över. Men det största problemet är att det bildas stora hål inne i brödet, jag har försökt pressa ut luften innan jag gräddar..men det hjälper inte. Brödet blir riktigt gott men går inte att skära ordentligt pga alla hål. Vad ska jag göra? Tack på förhand!

    SvaraRadera
  14. Grattis! Äntligen! Den måste jag genast beställa! Så himla skoj!

    SvaraRadera
  15. Finns det verkligen inga platser kvar till releasen?

    SvaraRadera
  16. Tack för glada tillrop!

    Torsk på lax: Typiskt, det är ju ett riktigt gott bröd det där annnars … Jag har bakat det flera gånger och inte haft dina problem med hål. Undrar om det skulle hjälpa om du gjorde som Camilla Plum gör med sina rågbröd, hon gör en massa små hål i degen innan hon skjutsar in det i ugnen. Hon säger att det blir som "skorstenar" som släpper ut luft. Kanske.

    SvaraRadera
  17. Vad roligt att du kommer ut med en ny bok! Jag såg att du ska besöka oss här i Göteborg på bokmässan och jag ska definitivt försöka ta mig dit för att lyssna, och köpa boken såklart!

    SvaraRadera
  18. Tack Martin för degen och boken!

    Nu missade jag vilket recept degen var gjord på, men det löser sig nog...

    Ha det!

    /Måns

    SvaraRadera
  19. Tack för birran och den goda valnötsbröds macka jag fick igår!
    Du är grymt! Grattis igen för boken och tack för allt du gör för det goda brödets skul!
    sebastien

    SvaraRadera
  20. Jag har precis köpt din första bok och försökt mig på att göra surdegsgrund. Den första misslyckades, varpå jag köpte ekologiskt rågmjöl. Redan dag 2 var det "bananflugor" i burken. Det måste väl vara fel på mjölet???

    SvaraRadera
  21. Christine,
    Jag har också märkt att bananflugorna dras till surdegen, men jag har fått intrycket att de kommer TILL degen och inte FRÅN degen...
    /m

    SvaraRadera
  22. Jag HAR DEN! Tack för boken. Tills igad har jag bakat med hjälp av din första bok. Det är så roligt att ha sitt eget bröd och att det luktar bröd när man bakar. Min mormor bakade bröd för länge sen, spenande att jag också kan göra det

    SvaraRadera
  23. Gillar att baka så din bok kan nog komma väl till pass. En sak undrar jag dock; måste det vara vete i surdegsbröd? Till och med rågsikt innehåller ju vetemjöl och jag har blivit rådd av läkare att inte äta vete! Kan jag baka med bara rågmjöl? Eller havre kanske?

    SvaraRadera
  24. Wohoo!
    Jag var orolig att bok nr 2 inte skulle leva upp till förväntningarna, men oron var helt obefogad. Den är super!
    /L

    SvaraRadera
  25. Har den framför mig, kom idag. Toppen! Helgen är räddad, då jag lovat min dotter att hon och jag ska baka ur den nya boken.

    SvaraRadera
  26. Jag gillar inledningarna till recepten med underfundiga texter. Fina bilder!

    SvaraRadera
  27. Imorgon åker jag till mitt hemland med din bok. Jag vill prova baka där. Mina släktingar vet att jag bakar bröd här i Sverge och vi vill prova baka tillsammans.
    mvh, B

    SvaraRadera
  28. Grattis till nya boken. Den ser underbart lovande ut - säkert lika bra som den förra.

    Mitt ex kom i posten idag och imorgon hoppas jag på solrosfrallor till frukosten. Degen är satt.

    Tack Martin för dina fina recept och tips.

    SvaraRadera
  29. fick i går hem din nya bok och den är ju kanon! :) Gjorde i ordning degen i går kväll för rostbrödet och i morse fick barnen njuta av gott nybakat rostbröd. Tyvärr hade jag inga solrosfrön hemma men krossade mandlar gick väldigt bra det med! :)
    Tack för ALL inspiration! Nu ska jag klura på vilken deg jag ska sätta ikväll!

    SvaraRadera
  30. Tack för alla snälla ord om boken och tack alla ni som kom på releasen!

    Christine: Jag skulle nog också gissa att bananflugorna kommer utifrån …

    Anonym (om vete): Man kan absolut baka utan vetemjöl. Ofta får man då lite kompaktare bröd, men det behöver inte vara nåt fel med det. Sök efter Martins rågbröd på bloggen, det bakas utan vete.

    SvaraRadera
  31. Jag gillar verkligen din första bok, det var min första kontakt med surdeg. Nu måste jag genast införskaffa din nya bok. Måste kännas härligt att hålla i den nu när den är klar.

    SvaraRadera
  32. Mmmm, va härlig den är! Så fick jag gotta mig i lite funderingar runt surisar som inte vill och varför bröd på vetesur trilskas. Såja, då var det undanfunderat. Nu över till nyuppväckt rågsur och något av recepten. Den är så härlig att man verkligen vill baka bröden ett efter ett. Har aldrig hänt mig förut. :D

    SvaraRadera
  33. Grattis till en fin bok! Den kom med mig hem från Göteborgsmässan, där jag tyvärr missade dina framträdanden då jag måste jobba själv. Den förra boken kom förresten tryggt fram på posten med surdegsbiten. Tack för det!

    SvaraRadera
  34. Köpte båda dina böcker när 2:an kom och har blivit helt såld på "no knead". Har bakat i över 4 år nu men har missat denna metod helt. Bakade dina "Sommarbaguetter" i morse vilka blev helt fantastiska, nu ligger en deg med lite modifierat recept på jäsning till imorgon.

    Jag har en lite off-topic fråga. På sidan 35 i "Enklare bröd" finns, vad som ser ut som, en tomatsoppa med Mozzarella. Den ser väldans god ut, vad är det för något?

    Tack för ditt bloggande och dina böcker!

    SvaraRadera
  35. Rolle: Kul att du uppskattar böckerna! Den är väldigt god den där tomatsoppan. Ursprungsreceptet finns här, men vi brukar ta mindre grädde (ungefär hälften) och mycket mindre socker (kanske 1–2 msk istället för 4). Och så brukar vi som på bilden äta den med mozzarella och basilika.

    SvaraRadera