onsdag, mars 04, 2009

Surdeg på bästa sändningstid

Radiotips: I eftermiddag handlar det om surdegsbröd i Studio ett, och jag är med på ett hörn. Någon gång efter klockan 17 kommer inslaget gjort av den bakande reportern Anders Diamant. Missa inte!

16 kommentarer:

  1. Trevlig blogg du har, man blir ju sugen, jag som är njutare.
    Hade och lycka till med boken.
    gert.

    SvaraRadera
  2. Länge leve surdegen! Nu ska jag testa alvedon...

    Robert

    SvaraRadera
  3. Äsch, webbradion funkade inte när jag skulle lyssna, hörde faktiskt att det skulle komma! Får prova med "reprisen"!

    SvaraRadera
  4. Tack för en inspirerande blogg. Hörde inslaget här kommer länken för den som inte orkar leta

    http://www.sr.se/webbradio/?type=db&Id=1630283&BroadcastDate=&IsBlock=0

    SvaraRadera
  5. ni har väl inte missat bullar av stål på SVT http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=105925&lid=puff_1457116&lpos=lasmer

    grymma degar !! tänk om man kunde odla egen vete och mala själv eller i alla fall köpa nymalt//tjing knet

    SvaraRadera
  6. Det allra enklaste sättet att lyssna på web-radio är att använda poddradio och en RSS-läsare (t ex Google reader).

    SvaraRadera
  7. Hej,

    Jag har precis introducerats både till din blogg och surdegen! Vad härligt!

    En sak, använder du alltid "köttermometer" när du bakar? Vad ska temperaturen vara då?

    Ha det fint!

    SvaraRadera
  8. Hej Martin!
    Detta är en chansning då jag inte har en aning om du tar dig an "baklektioner" eller inte.. Jag har en godvän som fyller 40 och just nu är inne i en ett surdegsrace utan dess like. Skulle tycka det var jättekul om han kunde få en lektion från dig som har järnkoll på bakandet!

    Glada hälsningar!!

    SvaraRadera
  9. Hahaha, "den bakande reportern Anders Diamant"! Det är ju underbart. Säkert var det också ett bra reportage, men bara det här räcker ju långt!

    SvaraRadera
  10. Termometern är bra om man bakar ett bröd för första gången och är osäker på hur länge det ska stå inne. Ljusa bröd tar jag ut vid cirka 96 grader, lite mörkare 98 grader.

    Baklektioner, jag vete inte … men du kan ju alltid höra av dig.

    SvaraRadera
  11. hej! hörde inslaget och läser bloggen, du är ju något av en naturbegåvning du gör det snyggt och enkelt samtidigt vilket är en konst. snart har jag ett nyrenoverat kök där det ska bakas, tack för inspiration!
    maria

    SvaraRadera
  12. jag tror du skulle gilla min favorit blogg.
    metrobloggen.se/falkman.
    mycket välskriven och rolig.

    SvaraRadera
  13. Hej och tack för härligt recept på potatisbrödet!!!!!!!!!! Hur gott som helst. Roligt också att du fick sudegsutrymme i media, jag följer med spänning fortsättningen
    /Bagarberta

    SvaraRadera
  14. Jag har bakat nästa alla bröd i boken och jag har lyckats jättebra. Men varför blir brödet torrt dag 2?

    SvaraRadera
  15. Anonym (om torra bröd): Det låter inget vidare … Vissa bröd, baguetterna till exempel, blir ju ganska snabbt torra, men många av de andra bröden tycker jag brukar vara bra i många dagar. Kanske står bröden i ugnen onödigt länge och blir torrra på så vis? Ett bra tips är att kolla bröden med en stektermometer. Ljusa bröd är klara rutn 94 grader, mörkare runt 98 grader.

    SvaraRadera