Det här är baksidan av Rute stenugnsbageri på Gotland.
Det här är framsidan.
Och det här är insidan.
Måste vara världens finaste bageri. Vi såg till att ha vägarna förbi flera gånger i somras. Jag vill också ha ett bageri. Först ska jag lära mig baka riktigt goda bröd, sen ska jag öppna bageri.
I helgen ska jag till Saltå kvarn och lära mig om surdeg. Det är en början.
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaSpännande med kurs! Ser fram emot en utförlig rapport :) Jag har en vetesur som står och bubblar i köket, men lite osäker på vad jag ska göra med den... :)
SvaraRaderaKanske det här surdegsbrödet med kornmjöl från Matälskar-Johan! Har själv inte prövat, men det låter väldigt gott.
SvaraRaderaKul att hitta någon mer med samma intresse. Min flickvän tycker jag är allmänt miffo som står och rör ihop surdegar i flera dagar (men hon äter gladjeligen brödet sen...)
SvaraRaderaDu är bokmärkad nu :)
Visst är det ett fantastiskt bageri. Vi har varit där en gång och jag tror att det dröjer innan familjen återvänder till Gotland men bageriet kommer att vara ett av argumenten för en ny Gotlandssemester.
SvaraRadera