tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post972768449062308781..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: EmmerbrödetMartin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-32256579195245904932011-09-14T13:51:17.842+01:002011-09-14T13:51:17.842+01:00Hej, vill bara tipsa om en bra receptsajt
http://...Hej, vill bara tipsa om en bra receptsajt <br />http://www.receptbankenskokbok.se <br /><br />WJWebmaster Jimhttp://www.receptbankenskokbok.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-90792035128858450642011-07-08T15:26:31.881+01:002011-07-08T15:26:31.881+01:00Ser riktigt fint ut. Ska sparka igång min surdeg e...Ser riktigt fint ut. Ska sparka igång min surdeg efter semestern igen...:)Markus- johannesbohttp://johannesbo.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-20577800465400975552011-06-23T11:05:05.404+01:002011-06-23T11:05:05.404+01:00det var de vackraste droppformade brödblåsorna jag...det var de vackraste droppformade brödblåsorna jag sett på länge:) Idag blir det dock inga bröd..bara en massa superfoods, mums<3 Glad midsommar på erElenore (E)https://www.blogger.com/profile/08529423116096886825noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-18118154618958023212011-06-23T10:33:49.392+01:002011-06-23T10:33:49.392+01:00Ekologiskt och närproducerat (odlas 10 km från kva...Ekologiskt och närproducerat (odlas 10 km från kvarnen)stenmalet Emmermjöl och helkornsemmer finns att köpa från Limabacka Kvarn. Bäst och roligast är att åka till kvarnen i Väröbacka, annars finns det också på Kustbageriet i Varberg och bageriet Cum Pane i Göteborg m.m.<br /><br />En gammal hemsida till en gammal kvarn:<br /><br />www.limabackakvarn.se<br /><br />Jag jobbade en gång på den kvarnen och var med om att mala emmer. Det är ett sädesslag med väldigt små kärnor, vilket är ytterligare en anledning till att det inte brukar siktas (ett litet korn har större andel kli och mindre andel kärna än ett stort, det blir alltså dåligt utbyte av vitt mjöl). På samma sätt gör de små kärnorna att fullkornsmjölet blir ännu mer "fullkornsaktikt" än annat fullkornsmjöl, så ett tips är att inte ta för mycket emmermjöl i början, det är väldigt drygt. Men visst går det att baka på enbart emmer, det blir grovt och tungt som ett rågbröd men det kan bli väldigt gott!<br /><br />/Linus KällgårdLinushttps://www.blogger.com/profile/17140991011633906155noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-67737523389849747662011-06-21T22:32:35.134+01:002011-06-21T22:32:35.134+01:00Mojje: Förutom tipsen här bland kommentarerna kan ...Mojje: Förutom tipsen här bland kommentarerna kan man beställa direkt från <a href="http://www.facebook.com/pages/W%C3%A4stg%C3%B6tarna/119856094750412" rel="nofollow">Wästgötarna</a> (dock minst 25 kilo, så man får gå ihop några grannar om man inte är storbakare). <br /><br />enerbackenshembryggeri: Ja, jag har bakat lite med Kamut (recept <a href="http://paindemartin.blogspot.com/2010/12/historien-om-ett-mjol-och-ett-brod.html" rel="nofollow">här</a>). Ger mycket egen och god smak. Mjölet hittar man ibland på hälsokosten. <br /><br />Jennie: Tack för de orden!<br /><br />Anonym (om kollapsande deg): Ja, det kan nog vara bearbetningen som är orsaken. Ekologiskt mjöl får man ofta vara lite försiktig med. Om du kör Manitoba 20 minuter så testa att halvera den tiden för det ekologiskta mjölet.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-82609608433021066202011-06-21T21:31:00.370+01:002011-06-21T21:31:00.370+01:00Det är en upplevelse att läsa dina inlägg! De är f...Det är en upplevelse att läsa dina inlägg! De är fulla med inspiration! Jag har använt Manitoba Cream mycket när jag har bakat surdegsbröd, och det har funkat bra. Men nu har jag börjat baka med ett ekologiskt vetemjöl från Lögens kvarn som heter Annina, och hela degen säckar ihop... kan det vara bearbetningen som är orsaken, när jag kör med degmaskin lika länge som med Manitoba Cream, för det tappar helt kraften liksom... Har du något tips?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-9918428549747214692011-06-20T07:25:24.897+01:002011-06-20T07:25:24.897+01:00Det är verkligen underbart att läsa och se vad som...Det är verkligen underbart att läsa och se vad som kommer ut ur ditt enorma bröd-/bakning-/mjölintresse!! Det kan förgylla vilken dag som helst och få mej att tänka att jag visst ska ge mej på att baka mer bröd hemma...och med surdeg!! 1000 tack!!Jennienoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-5680994648637831972011-06-19T20:21:09.097+01:002011-06-19T20:21:09.097+01:0010-tonsklubben, jag säger då det. Antar att så län...10-tonsklubben, jag säger då det. Antar att så länge som kvantitet ger ekonomi så kommer det fortgå. Tack Martin för att du drar ditt strå till stacken och förklarar vad kvalitet är.<br /><br />/JensMatblogg Lyxig Mathttp://lyxigmat.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-81750531666702074262011-06-19T16:17:06.451+01:002011-06-19T16:17:06.451+01:00vill bara säga att det blir jättegoda pannkakor, o...vill bara säga att det blir jättegoda pannkakor, och även vanliga kakor med siktat emmermjöl.Jeanettenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-64078374011563631742011-06-19T12:37:32.463+01:002011-06-19T12:37:32.463+01:00Åh, Emmer är verkligen det godaste som finns! Jag ...Åh, Emmer är verkligen det godaste som finns! Jag är helt kär i det mjölet, och tycker det ultimata är att kombinera släktingarna med varandra, emmer och dinkel i samma bröd.<br />Såhär gjorde jag: http://www.bakahemma.com/wordpress/2011/06/01/slaktbrod/Baka Hemmahttps://www.blogger.com/profile/07551132494075062407noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-8449957549992290942011-06-19T09:21:18.626+01:002011-06-19T09:21:18.626+01:00Kanske inte klimatsmart eller bra för världshunger...Kanske inte klimatsmart eller bra för världshungern men intressant likafullt.DKnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-23069199540467141582011-06-18T20:40:03.607+01:002011-06-18T20:40:03.607+01:00Emmer finns också på Warbro kvarn:
http://warbrokv...Emmer finns också på Warbro kvarn:<br />http://warbrokvarn.se/Matshttp://www.pekoe.se/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-88133339171833204362011-06-18T20:34:20.981+01:002011-06-18T20:34:20.981+01:00Om man befinner sig i Stockholm så finns kamutmjöl...Om man befinner sig i Stockholm så finns kamutmjöl både på goodstore (Södermalm) och daglivs (Kungsholmen).Henxnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-8657759247898818712011-06-18T20:21:24.434+01:002011-06-18T20:21:24.434+01:00Har en påse fullkornemmer från Wästgötarna stående...Har en påse fullkornemmer från Wästgötarna ståendes som jag inte riktigt vetat vad jag ska göra med. Så jag får tacka så mycket för receptet!<br /><br />Har du förresten provat att baka med kamut? Skulle också vara spännande att testa, men har inte hittat det att köpa i Sverige. Verkar mest finnas i USA.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-80002424889272964112011-06-18T15:12:59.835+01:002011-06-18T15:12:59.835+01:00låter gott.
Var köpte du ditt mjöl och var kan man...låter gott.<br />Var köpte du ditt mjöl och var kan man själv finna det i Stockholmsområdet?Mojjehttps://www.blogger.com/profile/14518042779213297708noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-85623987899434392242011-06-18T14:02:51.812+01:002011-06-18T14:02:51.812+01:00ja, det ser verkligen jättegott ut.
Här har vi ba...ja, det ser verkligen jättegott ut. <br />Här har vi bakat en "drömcheesecake" med jordgubbar :-) <br /><br /><br />Trevlig Helg<br /><br /><br />/ Jenny<br /><br />http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matbloggM A T B L O G G E Nhttp://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matbloggnoreply@blogger.com