tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post8497471036426324653..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: Alla som vill baka, räck upp en handMartin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger31125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-10072313373909143052008-11-11T13:35:00.000+01:002008-11-11T13:35:00.000+01:00Jag säger bara - Äntligen! :) Jag har bara väntat ...Jag säger bara - Äntligen! :) Jag har bara väntat på att få läsa att du ska ge ut en bok. Super kul! Given julklapp nästa år. Stort grattis och lycka till!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-25583530973975838082008-11-06T07:49:00.000+01:002008-11-06T07:49:00.000+01:00Vad roligt!! Jag är övertygad om att det blir en m...Vad roligt!! Jag är övertygad om att det blir en mycket pedagogisk bok som är lätt att ta till sig och med recept som är lätta att följa, på samma sätt som du har skrivit hela tiden på din blogg.<BR/><BR/>Det blir en given julklapp till mig nästa år, om ingen köper den till mig får jag göra det själv!görelhttps://www.blogger.com/profile/00852296543607597929noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-89625347699301507222008-11-05T21:39:00.000+01:002008-11-05T21:39:00.000+01:00Lycka till Martin! Jag har satt min första levain ...Lycka till Martin! Jag har satt min första levain nu, tack för inspirationen.<BR/><BR/>/EngströmAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-23083331287472361492008-11-04T14:29:00.000+01:002008-11-04T14:29:00.000+01:00Attans att jag är så sent ute, det hade varit jätt...Attans att jag är så sent ute, det hade varit jättekul att provbaka. Fast jag fick lite dåligt samvete för mina stackars bortglömda surisar, måsta mata dem ikväll...Evfa/Nystverkethttps://www.blogger.com/profile/10457936287582778749noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-42852373248124456142008-11-02T20:20:00.000+01:002008-11-02T20:20:00.000+01:00Hej! Vad roligt att du ska göra en bok! Ett litet ...Hej! Vad roligt att du ska göra en bok! Ett litet tips: försök att förenkla texterna så mycket som möjligt! Ta t.ex. Jan Hedhs brödbok som på många sätt är underbar, men man blir så trött av att läsa anvisningarna... De är så krångliga att man ger upp innan man börjat. Gör boken och språket så enkla som möjligt så blir det många goda brödbakare ännu... :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-77414722515518691092008-11-01T19:59:00.000+01:002008-11-01T19:59:00.000+01:00Skeppsholmens bakarlag provbakar gärna i den vedel...Skeppsholmens bakarlag provbakar gärna i den vedeldade stenugnen. Och är förstås också gärna en marknadsföringskanal för boken när den kommit ut. <BR/><BR/>Hör av dig om du vill ha vår hjälp. Vi brukar baka tio limpor i taget när vi är i gång som bäst. <BR/><BR/>Karin, en av deltagarna i Skeppsholmens bakarlag<BR/><BR/>http://www.bakarlag.seAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-70420861593317401022008-11-01T01:13:00.000+01:002008-11-01T01:13:00.000+01:00Om du får många avhopp får du gärna kontakta mig, ...Om du får många avhopp får du gärna kontakta mig, jag läser din blogg regelbundet och bakar ofta surdegsbröd!<BR/>Häromdagen hittade jag en brödspade och sten till ugnen också, så nu bakas det extra mycket.knashttps://www.blogger.com/profile/06063958183390443307noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-33193138985046342392008-10-31T21:15:00.000+01:002008-10-31T21:15:00.000+01:00ButtreB: Ja, det kan nog vara lite länge. Prova en...ButtreB: Ja, det kan nog vara lite länge. Prova en gång att låta den jäsa dagtid. Då kan du ha lite koll på degen och ta den när den dubblat storleken.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-2002400197971938312008-10-31T19:50:00.000+01:002008-10-31T19:50:00.000+01:00Hej Martin.Jag antar att du menar nattjäsningen in...Hej Martin.<BR/><BR/>Jag antar att du menar nattjäsningen innan utbakningen, den blev ca 11-12 timmar, är det för länge ?<BR/>Jag har tänkt på det där med bakplåtspapper, problemet är bara hur jag skall få degen dit utan att den rinner mellan fingrarna...<BR/><BR/>/ButtreBAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-83979052386143846982008-10-31T19:08:00.000+01:002008-10-31T19:08:00.000+01:00Tack för alla glada tillrop! Och stort tack alla s...Tack för alla glada tillrop! Och stort tack alla som mejlat angående provbakning, jag hör av mig. <BR/><BR/>ButtreB: Kanske hade din deg jäst för länge. Då kan den tappa sin spänst och bli lite rinnig, som du beskriver. Tur att det smakade bra i alla fall! Nästa gång, låt degen jäsa på ett bakplåtspapper istället så kan du skjutsa det direkt in i ugnen.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-43857931759665731772008-10-31T13:06:00.000+01:002008-10-31T13:06:00.000+01:00ButtreB här igen,nu är bröden ute ur ugnen samt pr...ButtreB här igen,<BR/><BR/>nu är bröden ute ur ugnen samt provsmakning utförd.<BR/>Måste säga att det blev bättre än jag trodde.<BR/>Bröden blev ca 5 cm höga, med små & stora hål i lagom proportion, perfekt skorpa.<BR/>Och smaken! lagom segt och härlig syra.<BR/>Har precis avnjutit en skiva med smör och hemlagad citrusmarmelad, mmmm.<BR/>Det är bara det där med hanteringen av degen som bekymrar mig, och så skulle jag ju gärna vilja få till litet högre bröd förstås. <BR/>Tips emottages tacksamt !<BR/>Nästa gång skall jag nog prova med nötter & russin.<BR/><BR/>/Rock onAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-54942949080672764412008-10-31T10:50:00.000+01:002008-10-31T10:50:00.000+01:00Hej Martin.Fråga från en något desperat nybörjare....Hej Martin.<BR/>Fråga från en något desperat nybörjare.<BR/><BR/>I dag provade jag att baka ditt "enkla surdegsbröd" som du skerv om i januari. För det första så fastnar degen på bänken när jag försöker vika in kanterna, för litet mjöl på bakbordet?<BR/>När jag sedan försöker lyfta över brödet till bakduken så får jag inte tag i brödet, det åker bara mellan fingrarna, typ slime. När jag väl fick över degen till bakduken i form av en oformlig gegga så flyter klumparna ut. Vad gör jag för fel ? För mycket vatten ? Fel teknik ?<BR/>Jag bakade utan nötter & frukt, hade i ca 470g vatten, hade ingen rågsikt, så jag hade i 160g siktat råg & 240g vetemjöl i stället.<BR/><BR/>Tack för en bra & underhållande blogg. Det är sannerligen inte ofta man kan säga det !<BR/><BR/>/ButtreBAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-84393561688846120002008-10-30T22:46:00.000+01:002008-10-30T22:46:00.000+01:00Alvedonsurdeges-receptet måste du ta med :-))Alvedonsurdeges-receptet måste du ta med :-))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-2231659385367821752008-10-30T21:11:00.000+01:002008-10-30T21:11:00.000+01:00Oj va roligt med sån responsdu fått! jättekul att ...Oj va roligt med sån responsdu fått! jättekul att du tänker skriva en bok, jag ska absolut köpa den!! Nån gång ska jag nog minsann lära mig baka på surdeg...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-24595548828802848372008-10-30T13:35:00.000+01:002008-10-30T13:35:00.000+01:00Jag kommer köpa boken-och blir det signering komme...Jag kommer köpa boken-och blir det signering kommer jag. Tar kanske med lite bröd med:)CrimsonAnnahttps://www.blogger.com/profile/11043909999314559365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-55575350264042434702008-10-30T12:10:00.000+01:002008-10-30T12:10:00.000+01:00åh! jag ser fram emot boken. lätt att jag köper de...åh! jag ser fram emot boken. lätt att jag köper den, bara jag kommer ihåg haha, mitt minne är useltB-b-b-ettyhttps://www.blogger.com/profile/06831817761031531764noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-8506857439678934452008-10-30T11:14:00.000+01:002008-10-30T11:14:00.000+01:00Här är en surdegsrudis som inte heller hon hann me...Här är en surdegsrudis som inte heller hon hann med att räcka upp handen. Men strunt i det – och grattis! Sällan har jag trott så på succé vad gäller en bok i mat/bak-träsket. Men du har en prestigelöshet i dina recept och små berättelser som får prestationskravsidioter som mig att våga försöka. Och lyckas! För dina recept är kanon! (Har dock fegat ur på surdegarna so far.) Lycka till och tveka inte att hojta om det blir avhopp på provbakningslistan. /AngelicaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-30828245567593204722008-10-30T10:09:00.000+01:002008-10-30T10:09:00.000+01:00Hej! jag provbakar gärna. =)Hej! jag provbakar gärna. =)Kinna Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-43015946766372020172008-10-29T22:07:00.000+01:002008-10-29T22:07:00.000+01:00Men jag tänker anmäla mitt intresse även om du har...Men jag tänker anmäla mitt intresse även om du har många namn! Jag har faktiskt provlagat för kokbok tidigare och tyckte det var jättekul. Jag väger alltid ordentligt och har bakat surdegsbröd oavbrutet nu sedan april månad. Och jag kommer ursprungligen från Finland, där man ju förstår uppskatta surbröd!Ulla PEhttps://www.blogger.com/profile/14030581478942336514noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-9477676920338759042008-10-29T20:20:00.000+01:002008-10-29T20:20:00.000+01:00Grattis Martin, det är ju hetl fantstiskt även om ...Grattis Martin, det är ju hetl fantstiskt även om jag förstår att det är läskigt med. Jag kommer stå på kö för att få ett signerat ex! ;o)Magdalenahttps://www.blogger.com/profile/04403212363016089035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-59759854241304892492008-10-29T19:42:00.000+01:002008-10-29T19:42:00.000+01:00Vad kul!Årets julklapp 2009 alltså.Grattis!/Jannep...Vad kul!<BR/>Årets julklapp 2009 alltså.<BR/>Grattis!<BR/><BR/>/Janne<BR/><BR/>ps.<BR/>Min vetesur är fortfarande slö,men kanske är den på gång. Avvakter tills imorgon. Se min kommentar till ditt Ciabatta på vetesurdeg från i fredags.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-54494166573172343652008-10-29T17:41:00.000+01:002008-10-29T17:41:00.000+01:00Lycka till, det blir en kanonbok. Kommer den ut på...Lycka till, det blir en kanonbok. Kommer den ut på pocket ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-54744607182731706112008-10-29T16:31:00.000+01:002008-10-29T16:31:00.000+01:00Skoj med boken! Jag älskar grovt bröd och skulle b...Skoj med boken! Jag älskar grovt bröd och skulle bli så glad över fler recept på grovt surdegsbröd. Är det svårare kanske än det ljusa?<BR/>/ Tant KerstinAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-14593926123219681402008-10-29T16:03:00.000+01:002008-10-29T16:03:00.000+01:00haha, glöm nu inte att ange recepten i gram och in...haha, glöm nu inte att ange recepten i gram och inte dl.. :)<BR/><BR/>//christianLO & CJhttps://www.blogger.com/profile/05473139693068302555noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-28732232525223470362008-10-29T15:36:00.000+01:002008-10-29T15:36:00.000+01:00Lycka till med boken, ser fram emot den! Synd att ...Lycka till med boken, ser fram emot den! Synd att jag inte hann räcka upp handen i tid, hade annars gärna varit med.Anonymousnoreply@blogger.com