tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post794217569289665930..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: Supermjöl med dunkelt ursprungMartin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger31125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-69121595910368080382011-12-27T20:57:58.813+01:002011-12-27T20:57:58.813+01:00Kan meddela att Manitoba anbart finns i 5 kg-påsar...Kan meddela att Manitoba anbart finns i 5 kg-påsar utan tillverkarens namn eller kontaktuppgifter på påsen hos Martin Olsson.<br />Annars har de större förpackningar av Berte qvarns kärnvetemjöl, men som sagt inget annat att välja på.Claesnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-33056673688748633712010-10-08T22:15:16.834+01:002010-10-08T22:15:16.834+01:00Jag är lite skeptisk till Finax Manitoba Cream eft...Jag är lite skeptisk till Finax Manitoba Cream eftersom det har samma proteinhalt som vanligt vetemjöl special - inte dåligt men frågan är om det är mycket bättre.Magnus på Matlyckanhttp://matlyckan.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-34668542210380210332010-07-04T19:38:54.047+01:002010-07-04T19:38:54.047+01:00Köpte en 2 kg-påse Finax MC på Willys i Skene, Ma...Köpte en 2 kg-påse Finax MC på Willys i Skene, Marks kommun av ren nyfikenhet. Sitter nu och inväntar resultatet av citronbrödet. Att döma av lukten lär jag inte bli besviken...Unknownhttps://www.blogger.com/profile/01490867619325446459noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-36180835146439781432010-03-28T13:47:04.643+01:002010-03-28T13:47:04.643+01:00här finns mer info om amylaser - vad de gör hur de...här finns mer info om amylaser - vad de gör hur de utvinns osv: http://en.wikipedia.org/wiki/Amylased0pp13rhttps://www.blogger.com/profile/10073531873891850116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-2553671716980870532010-02-26T03:06:10.824+01:002010-02-26T03:06:10.824+01:00Visst, köpte Jan Hedhs Manitoba Cream från Finax ...Visst, köpte Jan Hedhs Manitoba Cream från Finax på Ica Maxi .Här används den:<br />http://baka-smaka.blogspot.com/LidKahttps://www.blogger.com/profile/13559888680249031567noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-79352495409727898962010-02-21T14:12:13.684+01:002010-02-21T14:12:13.684+01:00Alla problem e lösta! Manitoba finns nu från Finax...Alla problem e lösta! Manitoba finns nu från Finax i alla schysstare matbutiker... Har sett det på ICA och Hemköp...Björn Törngrenhttps://www.blogger.com/profile/15236758230781661327noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-72019867393389339772010-01-12T09:39:12.503+01:002010-01-12T09:39:12.503+01:00Man behöver inte vara F-skattare för att handla på...Man behöver inte vara F-skattare för att handla på Martin Olsson. De har ett kundnummer för de som glömt numret hemma 99999<br /><br />;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-46510449547809025222010-01-11T22:24:54.138+01:002010-01-11T22:24:54.138+01:00Jag har köpt 2 kg Manitoba på Willys i Häggvik för...Jag har köpt 2 kg Manitoba på Willys i Häggvik för ca 22:- /NettanAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-46727715992250264062009-12-28T19:22:53.710+01:002009-12-28T19:22:53.710+01:00Hej brödvänner!!!
Jag jobbar som konditor på ett ...Hej brödvänner!!!<br /><br />Jag jobbar som konditor på ett stort hotel där jag även bakar bröd. Första gången jag bakade med manitobamjöl var för ca 1 år sen. Det är fantastiskt!!!!!!!!! Men som flera andra personer på denna sida undrar jag: Vafan är det egentligen.... Inte ens som proffs går det att få några tillfredställande svar. För 1 månad sedan, hos en vän i Italien som har eget kondis, fick jag veta att det BARA odlas i Kanada. Och att allt vetemjöl innerhåller en liten mängd manitoba??? Konstigt värre...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-69444821513979622452009-12-27T20:28:32.185+01:002009-12-27T20:28:32.185+01:00Camilla: När jag nu bakat lite med manitoba har ja...Camilla: När jag nu bakat lite med manitoba har jag tillsatt 25–50 gram vatten pere kilo mjöl. (Och kört degen runt 20 minuter i maskin).Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-84512713670306473302009-12-08T21:48:07.377+01:002009-12-08T21:48:07.377+01:00Hade en fråga om just Manitoba. Använder man det m...Hade en fråga om just Manitoba. Använder man det med "normala" mått, eller måste man tillsätta mera vätska?<br />Tacksam för svar.<br />CamillaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-39177920640232564302009-10-26T02:28:49.497+01:002009-10-26T02:28:49.497+01:00Manitoba verkar ha börjat säljas i vanliga affärer...Manitoba verkar ha börjat säljas i vanliga affärer nu. Finax, med Jan Hed i rollen som Bengt Fritiofsson/Glenn Strömberg.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-75522820057902117902009-10-06T10:45:05.514+01:002009-10-06T10:45:05.514+01:00Madelene: Det var som tusan, 2 kg Manitoba för 22 ...Madelene: Det var som tusan, 2 kg Manitoba för 22 kronor – ett kap!<br /><br />Man ska som sagt inte stirra sig helt blind på proteinhalten, men jag tycker fortfarande att Änglamarks vetemjöl är bra att baka med. Fast det går nog inte att jämföra med Manitoba Cream som lär vara berikat med vetegluten och annat.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-49737289778630949702009-10-06T10:13:46.924+01:002009-10-06T10:13:46.924+01:00Jag har till min förtjusning hittat Manitoba cream...Jag har till min förtjusning hittat Manitoba cream från Finax i min lokala Konsum. Ca 22 kr kostade en 2kgs påse med Jan Hedhs nuna på. Jag har inte prövat det än, men jag är spänd av förväntan.<br />Stefan- jag köpte också på mig en 1 kilos påse av Änglamark vetemjöl. Jag reagerade också på 13% protein och tänkte att det kan ju inte bli annat är fantastiskt. Har du använt mjölet mer sedan ditt senaste inlägg? Är det fortfarande inte att rekommendera?Madelenehttps://www.blogger.com/profile/06601501487438498639noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-53358725923939728602009-04-28T20:56:00.000+01:002009-04-28T20:56:00.000+01:00Bagaren och Kocken säljer Manitoba Cream i sin web...Bagaren och Kocken säljer Manitoba Cream i sin webshop www.bagarenochkocken.se samt i butiken i Göteborg. 5 kg per påseBagarenhttp://www.bagarenochkocken.se/shop/?artnr=ManitobaC&cat_id=205noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-24198830320014384532009-03-26T22:11:00.000+01:002009-03-26T22:11:00.000+01:00Erik: Manitoba Cream innehåller vetemjöl, veteglut...Erik: Manitoba Cream innehåller vetemjöl, vetegluten, mjölbehandlingsmedel amylas och askorbinsyra. Mer om mjölet <A HREF="http://www.abdonmills.se/products/view.php?id=11" REL="nofollow">här</A>.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-34435098145975379362009-03-26T10:13:00.000+01:002009-03-26T10:13:00.000+01:00Jag har bara varit i konakt med Manitoba Cream gen...Jag har bara varit i konakt med Manitoba Cream genom de små förpackningar man kan köpa på Cajsa Warg. Men jag har också reagerat på det sanslösa resultat man får med det mjölet. Vari består skillnaden? Om det inte beror på att mjölet odlas i speciellt gynnsam miljö (t.ex i Amerika) måste det rimligtvis bero på val av vetesort eller, bevare oss väl, någon tillsats. Finns det någon innehållsförteckning på påsen eller något annat som skvallrar om vad som skiljer Manitoba-mjölet från vanligt mjöl?Erik Segergrenhttps://www.blogger.com/profile/12481810417050760322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-20196535901032701122008-03-06T06:25:00.000+01:002008-03-06T06:25:00.000+01:00Om du väl redan köpt en hel säck mjöl, så använd d...Om du väl redan <I>köpt</I> en hel säck mjöl, så använd den!<BR/><BR/>Jag menar, är det nu importerat från Kanada så ... ja, på något sätt är det ju ett våldsamt slöseri att <I>slänga</I> det - det om något måste ju vara o-ekologiskt...Ms Garbohttps://www.blogger.com/profile/17339450350964162868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-55558256370608863552008-02-14T00:22:00.000+01:002008-02-14T00:22:00.000+01:00Mjölfrågorna hopar sig!Har någon provat Konsums Än...Mjölfrågorna hopar sig!<BR/>Har någon provat Konsums Ängamarks Ekologiska vetemjöl?<BR/>Man påstår det håller 13% protein. Kan det vara sant? Själv tycker jag det ger ett sämre bröd än vad man får med vanligt vetemjöl Special.<BR/><BR/>StefanAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-57059958634649178272007-11-21T11:35:00.000+01:002007-11-21T11:35:00.000+01:00På Martin Olsson finns även ett mjöl som heter Möl...På Martin Olsson finns även ett mjöl som heter Möllarens Northern Spring som också ger bra resultat, använde detta mycket inna jag gick över tll Manitoba, här mörkar de i alla fall inte om vad det är man köper och var det kommer ifrån.<BR/>http://www.skane-mollan.se/produktfaktablad/Mollarens_Mjol/Mollarens_Northern_Spring.htm<BR/><BR/>/giliusUnknownhttps://www.blogger.com/profile/11952070719634860469noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-16866603002651569092007-11-08T19:15:00.000+01:002007-11-08T19:15:00.000+01:00Hej! Jag köper Manitoba i Kalmar i säck på ett kon...Hej! Jag köper Manitoba i Kalmar i säck på ett konditori som i sin tur handlar från Kobia.<BR/>Mjölet finns också att köpa kilovis på Brunkebergs bageri i Stockholm.<BR/>Manitoba är ett stort distrikt i centrala Kanada. Det skulle verkligen förvåna mig om det är svenskt mjöl helt eller delvis.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-87953729460878648992007-11-01T12:32:00.000+01:002007-11-01T12:32:00.000+01:00Jag har faktiskt ännu inte dopat mig med Manitoban...Jag har faktiskt ännu inte dopat mig med Manitoban. Bakar allt familjens bröd sedan några år och har Jan Hedh som min egen husgud. Vetemjöl Special håller jag mig dock alltid till, och långa bearbetningstider. Min ekologiska ambition får sig dock en törn varje gång jag handlar mjöl. Saltå kvarns vetemjöl special var slut när jag hade vägarna förbi Järna i somras. Någon som har testat vad det mjölet går för?Ianhttps://www.blogger.com/profile/09172012699880445365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-12272016163748851202007-10-31T14:06:00.000+01:002007-10-31T14:06:00.000+01:00Vetemjöl special går också igenom den där förändri...Vetemjöl special går också igenom den där förändringen när man har kör den i femton tjugo tjugofem minuter och blir smidig som tusan. Häftigt att se.Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-80835210898153890812007-10-29T10:29:00.000+01:002007-10-29T10:29:00.000+01:00Jo manitoba tål mycket stryk och bearbetning i bla...Jo manitoba tål mycket stryk och bearbetning i blandaren...allt annat är tråkigt att baka med :).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-62232486584531615952007-10-29T10:22:00.000+01:002007-10-29T10:22:00.000+01:00Bra inlägg. Bra blogg överhuvudtaget./FransBra inlägg. Bra blogg överhuvudtaget.<BR/><BR/>/FransAnonymousnoreply@blogger.com