tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post6426987002738277463..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: Älskade prylarMartin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger114125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-88142649088331737932010-10-29T06:46:46.494+01:002010-10-29T06:46:46.494+01:00IKEA-termometern kallar de Fantast. Kan vara lätta...IKEA-termometern kallar de Fantast. Kan vara lättare att hitta på namn i deras katalog eftersom sökfunktionen inte hittar något med det mest logiska sökordet "termometer".Stefanhttps://www.blogger.com/profile/02271315990760405206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-47672428274140353252010-10-29T06:44:48.883+01:002010-10-29T06:44:48.883+01:00Jag är en annan Stefan än i närmast föregående.
O...Jag är en annan Stefan än i närmast föregående.<br /><br />Om ugns-/stektermometer. Efter att ha köpt totalt tre(3)genom åren i prisklassen 300-500 kronor, som alla gått sönder efter alldeles för kort tid (ingen höll ens ett år) så blev jag lite glad över att IKEA introducerat en billig variant för bara 59 kr. <br />http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20103016<br />Den har inte samma temperaturomfång som de dyrare och sladden funkar nog inte i en träkolsgrill (det gjorde å andra sidan inte de dyra heller!). Men om man hanterar den varsamt så bör den fullgöra samma funktion som de andra. Å skulle den gå sönder så får jag 5-6 IKEA-termometrar för priset av en dyrare. Värt att testa.Stefanhttps://www.blogger.com/profile/02271315990760405206noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-79838667106895125542010-10-07T10:30:53.657+01:002010-10-07T10:30:53.657+01:00Har tittat på brödformar, men på de jag hittat stå...Har tittat på brödformar, men på de jag hittat står det alltid max 230 grader, men i flera av dina recept ska man ha 275 grader.. Var hittar man brödformar som ska klara det? Eller struntar alla bara i den specificerade max-tempen?<br /><br />// StefanAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-34521667049202385282010-09-25T11:50:39.646+01:002010-09-25T11:50:39.646+01:00Hej Martin,
Såg att du har rekommenderat en Bosch...Hej Martin,<br /><br />Såg att du har rekommenderat en Bosch Mum86 och har själv varit helt inställd på att köpa den istället för Kitchen Aid som jag har förstått är rätt klen när det gäller brödbak. Och lägger man såpass mycket pengar vill man ju dels ha ett stort användningsområde för maskinen och att den ska hålla länge. <br /><br />MEN när jag för ett tag sen gick och tittade på en Bosch och testade att lyfta ur skålen, så märkte jag att skålen slår i själva apparaten hela tiden? På demo-exet i butiken hade det orsakat skador på metallen, och jag fick göra extremt små rörelser för att få av bunken utan att slå i. Och det känns ju som ett stort minus att man ska behvöa tänka på det varje gång bunken ska i och ur. Har du märkt något av det? <br /><br />I övrigt verkar det ju vara en bra och stark maskin så jag blev väldigt besviken när jag upptäckte det här. Tacksam för tips eftersom du jobbar mycket med den här maskinen. Och tack för en inspirerande blogg!Pernillanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-56587454527140002442010-09-21T10:58:53.758+01:002010-09-21T10:58:53.758+01:00Hej Martin,
jag har länge bakat Fikon- och hasseln...Hej Martin,<br />jag har länge bakat Fikon- och hasselnötsbrödet (dock med solrosfrön istället pga allergi) och har nu köpt din bok för att variera mig. Söker nu jäskorgar, och du tipsar om Saltå Kvarns, men på deras hemsida finner jag inga. Googlar jag på jäskorgar kommer det upp några till ett pris av 225 kr och mer per styck. Det blir många bröd för det, särskilt om man skall skaffa sig tre korgar. Var finner jag jäskorgar till rimligt pris? Bor i Göteborg.<br />GunillaFannyGunillahttps://www.blogger.com/profile/07182704138639666539noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-14671177270599625192010-08-31T19:15:35.202+01:002010-08-31T19:15:35.202+01:00Hej Martin!
Tack. för en jättebra blogg. Den är mi...Hej Martin!<br />Tack. för en jättebra blogg. Den är min bibel.Har bakat några månader nu, och har skaffat mig en baksten. Dom blev ju jättefina. Men hualigen va tung den är. 10 kg.<br />Nu min fråga. Har en gammal Elektrolux.ca 50 år efter min svärmor. Funderar på att köpa en ny och modänare.....men jag är i valet och kvalet.Den här har ju bara en hastighe och ingen krok.<br />..hjälp mig Martin och råd mig.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-78078427883555565852010-06-15T14:32:52.733+01:002010-06-15T14:32:52.733+01:00Hej. Det var väldigt mycket snack om E-lux assiste...Hej. Det var väldigt mycket snack om E-lux assistent,kul. Använder en själv. Är det någon som har vettiga ideer om UGNAR. Skall renovera och behöver en ny ugn. Tacksam för lite hjällp på vägen. Tack Martin för alla bra recept och din blogg. Hilsen Rolf BAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-18845075491653648462010-06-01T07:44:16.308+01:002010-06-01T07:44:16.308+01:00Jag kan annars rekommendera en tysk site: http://w...Jag kan annars rekommendera en tysk site: http://www.teetraeume.de.<br />Jag har själv beställt därifrån med gott resultat, snabb leverans var det också. Jag beställde fyra jäskorgar, en brödspade och en borste för 59 euro inklusive frakt.Alexnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-51611807401275778862010-03-31T20:43:00.763+01:002010-03-31T20:43:00.763+01:00Ferkel: Jag kan tipsa om den här länken: http://ww...Ferkel: Jag kan tipsa om den här länken: http://www.blocket.se/jonkoping/Bageritillbehor__jaskorgar__mm_26163922.htm?ca=10&w=3&last=1<br /><br />De säljer ett paket med jäskorgar och en brödspade som är helt klart värt!Danielhttps://www.blogger.com/profile/07641900578672753429noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-64019672495333012572010-03-31T19:27:24.597+01:002010-03-31T19:27:24.597+01:00hej Martin, hur kommer jag över en brödspade? tac...hej Martin, hur kommer jag över en brödspade? tack för boken och bloggen, den är superbra och inspirerande!Ferkelhttps://www.blogger.com/profile/01133359197288677512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-69675034250380846272010-03-26T12:40:23.646+01:002010-03-26T12:40:23.646+01:00Hagliastros: Här kan du läsa om degblandaren. hej!...Hagliastros: <a rel="nofollow">Här</a> kan du läsa om degblandaren. hej!Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-34266636724049496582010-03-26T12:34:47.608+01:002010-03-26T12:34:47.608+01:00Martin: hur kommer det sig att du kör Bosch just n...Martin: hur kommer det sig att du kör Bosch just nu? Och vilken Bosch använder du?<br /><br />Är ute och skannar marknaden så därför är jag nyfiken...Hagliastrosnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-53080946285003474022010-03-17T23:01:45.032+01:002010-03-17T23:01:45.032+01:00Eva: För tillfället använder jag inte Assistenten ...Eva: För tillfället använder jag inte Assistenten (utan en Bosch), men när jag använde den brukade jag sätta på degkroken när jag gjorde riktigt stora degar på 1 liter vatten eller mer.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-61210137128580670302010-03-15T23:19:05.520+01:002010-03-15T23:19:05.520+01:00Har använt ett supermjöl till ditt pain riche-rece...Har använt ett supermjöl till ditt pain riche-recept" Manitoba cream". Blev hur bra som helst, jättestora bubblor i degen gräddade till 96* Stor skillnad mot vanligt vetemjöl spec. Fick betyget"lika gott som Olov Viktors"Larsahttps://www.blogger.com/profile/07725420812792417405noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-63171039150438042482010-03-14T21:03:07.359+01:002010-03-14T21:03:07.359+01:00Hej! Nyfiken på när du använder degkroken till din...Hej! Nyfiken på när du använder degkroken till din assistent. Jag använder av gammal vana bara rullen. Roligt att se att inte bara KitchenAid gäller nu för tiden. Härlig blogg!Evahttps://www.blogger.com/profile/14394769349564168289noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-38099109083823915162010-03-14T20:59:57.042+01:002010-03-14T20:59:57.042+01:00Hej! Roligt att du också använder Electrolux assis...Hej! Roligt att du också använder Electrolux assistent istället för en trendig KitchenAid. Såg att du har degkroken med på bilden. När använder du den? Jag kör, p g a okunskap, bara med rullen. Härlig blogg!Evahttps://www.blogger.com/profile/14394769349564168289noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-21592944501749954712010-02-24T10:52:37.765+01:002010-02-24T10:52:37.765+01:00ts: Jag är dåligt på det där, men jag skulle tro a...ts: Jag är dåligt på det där, men jag skulle tro att granit klarar värmen utan problem. Om den inte blir alltför dyr tror jag du vågar chansa …Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-72153105015924883592010-02-24T10:48:32.634+01:002010-02-24T10:48:32.634+01:00Martin, din blogg är beroendeframkallande ;-)
Har ...Martin, din blogg är beroendeframkallande ;-)<br />Har bakat mitt första surdegsbröd, allt efter dina anvisningar, nattjästsuccé blev en smaskig succé!<br />Har fråga ang. ugnsten. <br />Du skriver om en kalksten, andra rekommenderar granit. Vad är skillnaden? Om jag köper en granitskiva hos en stenhuggare - hur vet jag att den klarar den höga temperaturen?<br />Tacksam för svar.Unknownhttps://www.blogger.com/profile/11910602078357947367noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-67687364587148443422010-02-09T13:13:19.495+01:002010-02-09T13:13:19.495+01:00Har också haft problemet med att degen i en elextr...Har också haft problemet med att degen i en elextroluxassistent bara snurrar runt kroken och inte riktigt knådas, utan snarare snurras. Jag blev galen men kom sen på att om man inte skruvar fast kroken utan låter den röra sig fritt så är det mycket lättare för maskinen att knåda, och inte bara snurra. <br />Hoppas det funkar/GustavGustavnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-7153480422294183422010-01-21T13:38:49.905+01:002010-01-21T13:38:49.905+01:00har inte tänkt på det där med att degen bara åker ...har inte tänkt på det där med att degen bara åker runt... men det gör den ju i min 20 år gamla bosch... kanske därför jag alltid får lägga till extra tid på "knådningen". kanske får bli att jobba med handkraft istället...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-61609780883897734752010-01-17T16:30:28.072+01:002010-01-17T16:30:28.072+01:00KitchenAid och stora degar funkar det egentligen
B...KitchenAid och stora degar funkar det egentligen<br />Bakade Jan Hedhs vörtbörd 4 limpor i julas och testade idag Martins valnnötsbröd som också är en lite större deg. Till slut så lägger dien sig bara runt kroken och snurrar runt. Jag vet inte hur bra knådningen blir då men det känns inte rätt. Klarar Kitchnaid bara upp till 2 limpor undrar jag<br />/PatrikAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-30646686423044299112009-12-27T20:47:27.275+01:002009-12-27T20:47:27.275+01:00Rakel: jag har tre jäskorgar som rymmer 750 gram, ...Rakel: jag har tre jäskorgar som rymmer 750 gram, och det är lagom till de degar jag gör (oftast på 1 kg mjöl). Jag har inte testat de i plast, men jag skulle inte bli förvånad om de funkar precis lika bra.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-48355044515013666622009-11-30T20:32:40.861+01:002009-11-30T20:32:40.861+01:00Hej!
Vill gärna köpa ett par jäskorgar (har titta...Hej!<br /><br />Vill gärna köpa ett par jäskorgar (har tittat på bakers.se, har aldrig använt jäskorg eftersom jag inte har haft ngn...) och undrar två saker.<br /><br />*Plast el rotting?! En vanlig i plast var helt klart billigast, men det är ju ingen större vits om det inte funkar - degen kanske fastnar?! Sen fanns det visst plast med luftspalt också, prismässigt som rotting.<br /><br />* Vad tror du är en lagom "startstorlek"? Dvs kan man säga hur många t.ex. 500 g el 750 g korgar som går åt till en "normalstor" sats? (T.ex. din Stureby levain.)<br /><br />Tack för en superblogg!!Rakelhttps://www.blogger.com/profile/04105745170251514547noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-71097497567246487392009-11-17T10:29:00.233+01:002009-11-17T10:29:00.233+01:00Vill bara tala om att Weber (grillarna!) har en pi...Vill bara tala om att Weber (grillarna!) har en pizzasten som går utmärkt att baka bröd på!Så slipper man gå till stenhuggeri och skära till osv osvAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-32657895060626193702009-11-03T23:01:59.256+01:002009-11-03T23:01:59.256+01:00Blev lite konstig identitet, särskilt som Benita s...Blev lite konstig identitet, särskilt som Benita sover...Arne Lhttps://www.blogger.com/profile/16736754882311090107noreply@blogger.com