tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post3643555177712138983..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: God jullovsfrukostMartin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger65125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-61874485524768995752011-08-13T13:09:08.208+01:002011-08-13T13:09:08.208+01:00riktigt riktigt bra bröd! speciellt för det lilla ...riktigt riktigt bra bröd! speciellt för det lilla jobb som krävs! Tack! / DanielAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-16024604701330102382011-02-13T11:06:07.566+01:002011-02-13T11:06:07.566+01:00Nam nam, takk for suveren oppskrift, akkurat fortæ...Nam nam, takk for suveren oppskrift, akkurat fortært 2 av disse nybakte sprø herligheter til frokost, mulig jeg må ha en til :-)<br /><br />Veldig bra og enkel oppskrift, selv brukte jeg 3 dl grov rug og resten hvete, fungerte helt utmerket det også.<br /><br />Takk for flott oppskrift og inspirerende blogg. <br /><br />Maria - OsloAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-68931342420044386622010-04-12T10:14:10.507+01:002010-04-12T10:14:10.507+01:00Tove: Det går hura bra som helst!Tove: Det går hura bra som helst!Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-68506279721722056502010-04-11T17:22:38.804+01:002010-04-11T17:22:38.804+01:00Hej,
det här brödet ser grymt gott ut!
Jag har ...Hej,<br /><br />det här brödet ser grymt gott ut! <br /><br />Jag har dock ett ganska litet kök och undrar därför om det går att "klicka ut" bröd på plåten, istället för dra ut degen, vika den och skära i bitar?<br /><br />Tack på förhand!Tovenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-40500477942817490822010-03-20T06:27:07.140+01:002010-03-20T06:27:07.140+01:00När de ändå ska jäsa över natten, kan man inte anv...När de ändå ska jäsa över natten, kan man inte använda surdeg då? Om man skulle vilja alltså... har ju fått igång en surdeg nu, så det har jag ju alltid hemma, jäst är ju en färskvara som man måste komma ihåg att köpa, om jag skulle komma på på kvällen att jag vill ha frukostbullar imorgon, hur mycket surdeg kan jag ta istället för jästen?Jonnahttps://www.blogger.com/profile/08378198171164635682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-86925260095812311222010-03-08T21:09:55.102+01:002010-03-08T21:09:55.102+01:00Nog för att mjölena tydligen också spelar roll...
...Nog för att mjölena tydligen också spelar roll...<br /><br />Jag lagade en ny sats på 4dl rågmjöl och 4dl speltmjöl (+ 1 dl solrosfrön). Det jäste inte alls lika bra och steg nästan inte alls i ugnen.<br /><br />Det blev ändå väldigt gott och smakade lite som rågbröd.<br /><br />Sen lade jag russin i "vecket" när jag "bakade ut" bröden.Bakpappahttps://www.blogger.com/profile/17148471193514800532noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-34406158198819241262010-03-07T00:53:20.718+01:002010-03-07T00:53:20.718+01:00Hej, Jag fick äntligen till det att baka det här b...Hej,<br><br> <a href="http://bakformen.blogspot.com/2010/03/jag-kan-baka-pain-de-martins-semlor.html#more" rel="nofollow">Jag fick äntligen till det</a> att baka det här brödet. Har ju fått smaka på det redan några gånger bakat av min fru! :-)<br /><br />Intressant det där med torrjästen. Jag tog nämligen en hel påse (11g). Kanske det är skillnad på torrjäst och torrjäst? Enligt vårt torrjästpaket skall man ha en påse till en halv liters (vätska) semledeg. (Ja, vi kallar frallor för semlor här i Finland). Bra blev det ändå. <br /><br />Fast jag bakade ut dem först kvällen efter, hade inte tid på morgonen...<br /><br />Och så ändrade jag lite på receptet. Men jag gissar nu det viktigare är koncistensen, inte precis vilka mjöl man använder...Bakpappahttps://www.blogger.com/profile/17148471193514800532noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-57942692456151933282010-02-26T09:30:58.569+01:002010-02-26T09:30:58.569+01:00Hei, da fikk jeg endelig til frukostbullen! Ikke a...Hei, da fikk jeg endelig til frukostbullen! Ikke alltid lett fra svensk til norsk. Men jeg brukte Siktet rugmel og blandet selv med hvetemel 40/60. De ble supergode! Mannen min spiste opp alt, og jeg som trodde vi skulle har "rester" til lunsj...... <br /><br />Gleder meg til din nye kokebok! <br /><br />Hilsen ElinElin K ♥https://www.blogger.com/profile/13754016279377202240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-22610959281394388432010-02-18T08:37:29.998+01:002010-02-18T08:37:29.998+01:00Hej Martin!
Jag och min 3½ årige son har precis nj...Hej Martin!<br />Jag och min 3½ årige son har precis njutit av dessa till frukost! Så goda och enkla att göra! Dessa kommer att bakas flera gånger!<br />Har önskat mig din bok i present, fyller snart år ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-4022724372315019152010-02-02T19:26:53.775+01:002010-02-02T19:26:53.775+01:00Jag är överlycklig att ha hittat den här bloggen.
...Jag är överlycklig att ha hittat den här bloggen.<br />Tack vare den har jag vågat börja baka!Jan Wetterstrandhttps://www.blogger.com/profile/11185060655027289755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-88382473312957036702010-01-24T17:27:12.538+01:002010-01-24T17:27:12.538+01:00Martin: Jag tycker 1/3 av färskjästens vikt brukar...Martin: Jag tycker 1/3 av färskjästens vikt brukar vara bra som riktmärke för torrjästen. Min erfarenhet är att torrjäst jäser lite långsammare, så hellre lite för mycket än för lite i alla fall. När jag bakat detta bröd har jag använt mellan 4 och 6g torrjäst och det har blivit bra.Adam Lindqvisthttp://illitterat.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-17523493017780124712010-01-24T16:01:59.698+01:002010-01-24T16:01:59.698+01:00Jadu, mina matteförmågor är det sådär med, men jag...Jadu, mina matteförmågor är det sådär med, men jag hällde ut torrjästen, delade högen i fem delar och tog en del ;) Tänkte liksom att om en påse är lika med en färsk jäst borde man kunna göra så, och det gick ju :)<br />//ElinAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-10617406865098781742010-01-24T14:13:49.093+01:002010-01-24T14:13:49.093+01:00Adam: Kul, det ska jag kika på!
Elin: Vad roligt!...Adam: Kul, det ska jag kika på!<br /><br />Elin: Vad roligt! Vad kom du fram till, hur mycket torrjäst tog du?Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-40118912867712712272010-01-24T13:31:16.353+01:002010-01-24T13:31:16.353+01:00Testade detta idag och det blev kanon! Jag hade ba...Testade detta idag och det blev kanon! Jag hade bara torrjäst hemma så jag fick försöka lista ut hur mkt jag skulle ta för att det skulle bli ungefär samma, men det blev bra ändå :) finns på min blogg nu! //ElinAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-39912704598051844262010-01-21T12:05:19.905+01:002010-01-21T12:05:19.905+01:00Riktigt fint bröd, jag har bakat det fem gånger nu...Riktigt fint bröd, jag har bakat det fem gånger nu, varav fyra med lite olika varianter på samma recept. Den senaste gjorde jag med fruktmüsli och linfrön, och det blev jättegott! Riktigt saftigt och "frukostigt". Receptet ligger uppe på min sida.Adam Lindqvisthttp://illitterat.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-64277729193909849192010-01-19T23:30:19.322+01:002010-01-19T23:30:19.322+01:00Linnea: Japp, det blir ungefär samma.Linnea: Japp, det blir ungefär samma.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-45881899623081399942010-01-18T22:06:01.694+01:002010-01-18T22:06:01.694+01:00jag bor också i norge och visste inte vilket mjöl ...jag bor också i norge och visste inte vilket mjöl jag skulle ta. så jag tog hälften vetemjöl och hälften siktat rågmjöl. blir det ungefär samma sak som rågsikt?Linneanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-66112039192960553482010-01-18T00:26:01.045+01:002010-01-18T00:26:01.045+01:00Helga: Det går superbra att baka dem på baksten oc...Helga: Det går superbra att baka dem på baksten också.<br /><br />Else Marie och Lillepilt: Ja, kanske är det skillnad på mjölet … Köper man rågsikt i Sverige får man som sagt en blandning av siktat rågmjöl och vetemjöl. <br /><br />Lillepilt: Om degen blev så kladdig kan det också ha berott på att den av någon anledning blivit överjäst. Kanske stod degen för varmt eller så blev det för mycket jäst.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-21149168231704835052010-01-17T19:59:18.759+01:002010-01-17T19:59:18.759+01:00Da har jeg bakt disse frokostbrødene. Men som en a...Da har jeg bakt disse frokostbrødene. Men som en annen kommenterte, lurer på om vår blanding i Norge er annerledes enn i Sverige. Deigen ble så utrolig klissete, gikk ikke an å dra den ut. Det endte med at jeg helte deigen i brødformer. Men de hevet lite i ovnen. Brødene smakte imidlertid veldig godt. Bortsett fra at de ikke var særlig luftige, nesten deigaktige. Noen tips Martin?Elin K ♥https://www.blogger.com/profile/13754016279377202240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-66264660793240729712010-01-12T19:55:09.288+01:002010-01-12T19:55:09.288+01:00John: i stället för att sätta plastfolie använder ...John: i stället för att sätta plastfolie använder jag duschmössor, såna där som vissa hotell fortfarande erbjuder. Så fort någon jag känner ska bo på hotell ber jag dem knycka till mig. De kan man använda flera gånger om. Det finns också duschmössor att köpa i lite grövre, hållbar plast, som man kan tvätta av och som nog kan användas längre än hotell-mössorna.knashttps://www.blogger.com/profile/06063958183390443307noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-34617431494669109092010-01-10T15:12:03.062+01:002010-01-10T15:12:03.062+01:00For en herlig blogg du har! Her er flere oppskrift...For en herlig blogg du har! Her er flere oppskrifter jeg skal prøve, men disse blir helt klart de første. De skal lages til helgens frokost på hytta på fjellet! Har skrevet litt om bloggen din og om denne på min blogg, håper det er ok. Riktig godt nytt år! <br /><br />Følger videre med på bloggen din!<br /><br />Hilsen ElinElin K ♥https://www.blogger.com/profile/13754016279377202240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-73663381691289563352010-01-08T11:14:43.041+01:002010-01-08T11:14:43.041+01:00Å härligt med ett recept där man kan få varma bröd...Å härligt med ett recept där man kan få varma bröd till frukost. Nu missade jag dem heeela jullovet, men det finns ju helger framöver :)Mariahttps://www.blogger.com/profile/14832784822194065290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-11964966918554716072010-01-07T20:05:40.827+01:002010-01-07T20:05:40.827+01:00Hej!
Kan man använda baksten istället för att värm...Hej!<br />Kan man använda baksten istället för att värma plåt osv?<br />/HelgaUnknownhttps://www.blogger.com/profile/02782703616630773978noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-33361630260380330172010-01-04T23:03:15.975+01:002010-01-04T23:03:15.975+01:00Hei Martin. Jeg prøver denne oppskriften,men undre...Hei Martin. Jeg prøver denne oppskriften,men undrer om norsk rugmel er annerledes enn det svenske. Deigen ble som en betongblokk. Jeg kjøpte fint sammalt rug. Vel, etter litt prøving står den nå i kjøleskapet. Måtte blande inn litt mer vann og litt hvetemel. Du har mange spennende oppskrifter og jeg følger deg gjennom min blogg. Vil nok blogge litt om mine erfaringer også. Godt Nytt Århttp://eriksenslekt.blogspot.com/https://www.blogger.com/profile/04580782853256671009noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-13596261718151863472010-01-04T14:28:02.730+01:002010-01-04T14:28:02.730+01:00Rågsikten hade tagit jullov och fick ersättas med ...Rågsikten hade tagit jullov och fick ersättas med 200 g mellangrovt rågmjöl och 280 g vetemjöl. Men visst blev det tindrande ögon vid frukostbordet på nyårsaftons morgon. Tack för ett bra recept!Angelicahttps://www.blogger.com/profile/11282705413475466498noreply@blogger.com