tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post1183858575480234244..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: Kling, kling, klangMartin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-69198877057969388912009-10-03T18:17:09.222+01:002009-10-03T18:17:09.222+01:00Jag tittade in hos Alvar & Ivar idag och artik...Jag tittade in hos Alvar & Ivar idag och artikeln i GP hade nog nått ut. Full rulle!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-64287547174767277072009-10-03T15:55:10.818+01:002009-10-03T15:55:10.818+01:00Det är nog fler än jag som tänker baka sig igenom ...Det är nog fler än jag som tänker baka sig igenom din nya inspirerande bok - den här helgen blir det nog 2-3 olika.<br />Har bara en liten varning:<br />Pappret i boken tål inte minsta lilla vattenskvätt, jag lyckades fåå några froppar på en sida och pappret liksom bluttnades upp :-(<br /><br />I dag skrev också GP om Alvar & Ivar, det går liksom en våg av surdegsbakande över landet just nu!?Anders Enoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-33208376264057501182009-09-30T21:13:05.490+01:002009-09-30T21:13:05.490+01:00Hej Martin, var på signeringen hos Bagaren och Koc...Hej Martin, var på signeringen hos Bagaren och Kocken, vi hade allvarliga problem med surdegsstarten. Nu har vi lyckats!!! Ditt tips på att byta mjöl har gett resultat. Nu kan vi tipsa om vilka ekologiska rågmjölsorter som inte fungerat för oss: Limabacka Kvarn och AXA Kornkammaren. Saltå kvarn tog sig direkt! Tack för tipset!!! Hälsningar från Jenny, Jiro och Leon. <br /><br />Vill också tipsa om ett annat underbart surdegsbageri i Göteborg: Cumpane, som ligger i KungsladugårdJirohttps://www.blogger.com/profile/09692737385773921781noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-47144837343334898722009-09-30T13:16:52.162+01:002009-09-30T13:16:52.162+01:00Bröd 3 bakat, det börjar bli lite trångt i frysen....Bröd 3 bakat, det börjar bli lite trångt i frysen. Ett par vänner tror att jag har fått den mycket ovanliga "non-stop-baking syndrome".<br /><br />resultatet:<br />http://smakligtochgott.blogspot.com/2009/09/brod-nr-3-det-suraste.htmlPeter Sjögårdehttps://www.blogger.com/profile/09622065592536340060noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-86591989311794270172009-09-30T12:18:06.450+01:002009-09-30T12:18:06.450+01:00Hej Martin!
Jag ställde en fråga på ett annat stäl...Hej Martin!<br />Jag ställde en fråga på ett annat ställe i forumet och ville dels tacka för att du svarade (och snabbt dessutom) och än en gång tacka för en så underbar blogg, enda bloggen jag någonsin fastnat för.<br /><br />Och eftersom du är så underbart generös med dina recept på sidan, ska jag genast köpa din bok också! Brukar tycka bakböcker är svårförståeliga, men det har jag ingen större oro för den här gången! <br /><br />/ MichelleAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-53749302744516941752009-09-29T15:53:32.986+01:002009-09-29T15:53:32.986+01:00Hej Martin!
Vi träffades som hastigast på bokmäss...Hej Martin!<br /><br />Vi träffades som hastigast på bokmässan i Göteborg i fredags då jag tog kort på dig och frågade om jag fick skriva om dig och din nya kokbok på min blogg. Nu ligger bokmässeinlägget uppe så jag tänkte bara tala om det för dig så att du kan kika in om du vill se vad jag skrev om dig.<br /><br />Ha det fint!<br /><br />Linda LjungskogAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-50748065825229740882009-09-29T13:31:47.933+01:002009-09-29T13:31:47.933+01:00Tack!!!:) hälsar KrissTack!!!:) hälsar KrissAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-2496312294589473372009-09-29T09:49:36.844+01:002009-09-29T09:49:36.844+01:00Verkar som att du fick en härlig tid på Bokmässan ...Verkar som att du fick en härlig tid på Bokmässan :) Grattis till framgången :)Sannahttps://www.blogger.com/profile/01766685686037468732noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-90401882991380964802009-09-29T09:32:57.501+01:002009-09-29T09:32:57.501+01:00Daniel: Fina ord, tack!
Kriss: Proportionerna är ...Daniel: Fina ord, tack!<br /><br />Kriss: Proportionerna är inte så noga, men när du har sådär lite kan du börja med att mata den med en lite mindre mängd, till exempel 1/2 dl vatten och 1/2 dl rågmjöl.<br /><br />Ingvar: Roligt att du ger dig på kanelbullarna!Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-3663947680137374322009-09-29T09:26:36.565+01:002009-09-29T09:26:36.565+01:00Hej! Jag är lycklig ägare till en liten burk med d...Hej! Jag är lycklig ägare till en liten burk med din deg, sambon som var på bokmässan var snäll och skaffade en åt mig! i den lilla burken finns bara ca 1 tsk deg - funkar det ändå att mata enligt dina instruktioner, eller blir proportionerna fel? vill minnas att det bygger på 50 g surdeg som matas med 1 dl rågmjöl och 1 dl vatten. Vill ju inte misslyckas med min guldklimp!:) hälsar KrissAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-9414570654143765982009-09-29T09:09:02.585+01:002009-09-29T09:09:02.585+01:00Kanelbullar bakade jag för säkert tre veckor sedan...Kanelbullar bakade jag för säkert tre veckor sedan, blev mycket goda. Jag fick ca 300 g levain över. Detta sparade jag i kylskåp. I går bakade jag en halv sats kanelbullar från den sparade levain. Det fungerade utmärkt!Unknownhttps://www.blogger.com/profile/15649542125557340631noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-76818556508104317232009-09-29T09:00:24.030+01:002009-09-29T09:00:24.030+01:00Kul att du fick besöka mitt favoritbageri Alvar oc...Kul att du fick besöka mitt favoritbageri Alvar och Ivar!Timnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-77279641265242030032009-09-29T08:54:05.081+01:002009-09-29T08:54:05.081+01:00Jag hoppas på en boksignering på hemmaplan-har bör...Jag hoppas på en boksignering på hemmaplan-har börjat fundera på om det finns någon som jag kan ge bort den till:)CrimsonAnnahttps://www.blogger.com/profile/11043909999314559365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-15085476851991578472009-09-28T20:19:10.971+01:002009-09-28T20:19:10.971+01:00Tack för ditt snabba svar! Jag som trodde att jag ...Tack för ditt snabba svar! Jag som trodde att jag var helt fel ute. Har även införskaffat en plastlåda med lock som degen ska jäsa i sen. Drömmen är ju att få till riktig perfekt levain (ja, jag vet att det ska vara vetesurdeg, men det behövs ju rågsur för att starta vetesurdegen - japp, jag har läst mycket här i veckan :) )Josefinhttps://www.blogger.com/profile/08054045243753999138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-12677577579146883972009-09-28T20:03:36.131+01:002009-09-28T20:03:36.131+01:00E: Själv har jag inte prövat att frysa surdeg, men...E: Själv har jag inte prövat att frysa surdeg, men det sägs fungera mycket bra.<br /><br />Josefin: Nejnej, släng den inte! Den kommer inte att växa förrän du matat den. Lycka till!Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-52903549797514325052009-09-28T19:42:22.296+01:002009-09-28T19:42:22.296+01:00Hej Martin! Jag hittade din underbara blogg för en...Hej Martin! Jag hittade din underbara blogg för en vecka sedan och nu har jag läst så mycket jag bara orkat. Å vilket baksug man får! I lördags startade jag en rågsurdeg enligt dina instruktioner, nu har jag bara en fråga: Är det meningen att den ska ha vuxit redan nu, eller börjar den växa på dag 4 när den blivit matad? Den luktar surt/syrligt men har inte vuxit alls på höjden än. Kanske är det för kallt i mitt kök. Ska jag hiva den och börja om eller vänta och se hur det går med matningen?<br />Vore jättetacksam för svar!Josefinhttps://www.blogger.com/profile/08054045243753999138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-28114502741095430322009-09-28T12:04:15.998+01:002009-09-28T12:04:15.998+01:00Hej Martin,
Jag undrar om man kan göra en stor sa...Hej Martin,<br /><br />Jag undrar om man kan göra en stor sats surdegsgrund som man sedan fryser in? <br /><br />Tack för en fin blogg!<br />EAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-89972560993284890832009-09-27T22:50:36.165+01:002009-09-27T22:50:36.165+01:00Nu har bröd nummer 2 bakats (det går undan). Väldi...Nu har bröd nummer 2 bakats (det går undan). Väldigt gott! härligt krispigt och med en underbar valnötssmak. Tack igen! <br /><br />http://smakligtochgott.blogspot.com/2009/09/brod-nr-2-valnotsbrod.html<br /><br />coming up - det suraste!Peter Sjögårdehttps://www.blogger.com/profile/09622065592536340060noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-34686528621927641892009-09-27T17:56:51.043+01:002009-09-27T17:56:51.043+01:00Ja, min dröm är att kunna starta ett litets kvarte...Ja, min dröm är att kunna starta ett litets kvartersbageri. Tyvärr bor jag nog på ett ställe där genomströmningen av människor är för liten så jag skulle bli tvungen att äta upp allt själv... Så det blir bara en dröm... och det är inte så illa det heller!<br /><br />Och jag tror det är som du säger, vi, dina läsare är nog ganska schyssta, man blir sån när man får hålla på med mjöl och surdeg.Barbrohttps://www.blogger.com/profile/17680865373236835874noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-49557133473518483932009-09-27T16:50:16.704+01:002009-09-27T16:50:16.704+01:00Hej! Jag är lycklig ägare till en liten burk med d...Hej! Jag är lycklig ägare till en liten burk med din deg, sambon som var på bokmässan var snäll och skaffade en åt mig! i den lilla burken finns bara ca 1 tsk deg - funkar det ändå att mata enligt dina instruktioner, eller blir proportionerna fel? vill minnas att det bygger på 50 g surdeg som matas med 1 dl rågmjöl och 1 dl vatten. Vill ju inte misslyckas med min guldklimp!:) hälsar KrissAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-92139346022997509692009-09-27T13:20:33.368+01:002009-09-27T13:20:33.368+01:00Jag antar att du börjar bli van vid allt beröm du ...Jag antar att du börjar bli van vid allt beröm du får för din bok, men jag tänker ändå ge dig lite mer!<br /><br />Den kom med posten i förrgår och jag har nu läst igenom den. Den gav mig ett sånt där härligt sug efter att damma av den gamla surdegen igen. En liten sockerkick alltså fast i bokväg.<br /><br />Komer ihåg när du skrev om Roses passion och bakglädje i sin bok, men du är snäppet vassare. Det ska nog till en hemmabagare för att riktigt fånga den där fina balansen mellan glädje och perfektionism. Jag tackar ödmjukast!<br /><br />Blir Gotlandslimpa nästa vecka...Danielnoreply@blogger.com