tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post9050048376433483962..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: Vårens bästa baguetteMartin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-56198311078090593942011-07-20T12:41:35.031+01:002011-07-20T12:41:35.031+01:00hej Martin! jag har bakat surdegsbaguetter men fic...hej Martin! jag har bakat surdegsbaguetter men fick inte bra med hål inuti i brödet, jag vet inte vad jag har gjorde för fel.MVH Mouradpistohttps://www.blogger.com/profile/10629661852581924255noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-59434829409802859912011-06-19T17:49:15.462+01:002011-06-19T17:49:15.462+01:00He publicado tu entrada en Mis FAvoritos de esta s...He publicado tu entrada en Mis FAvoritos de esta semana, puedes verla aquí (algunos ya la habeis visto...)<br />http://blocderecetas.blogspot.com/2011/06/mis-favoritas-semana-242011.html<br />Muchas graciasSaloméhttps://www.blogger.com/profile/00068882274850185926noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-80508359304957618022011-06-17T14:52:18.249+01:002011-06-17T14:52:18.249+01:00Hej! Jag brukar lyckas dåligt med baguetter trots ...Hej! Jag brukar lyckas dåligt med baguetter trots att mina stora surdegsbröd blir bra. Jag har funderat lite på det där med baguetteplåt efter att några bakvänner hett rekommenderat det. Nån mer som tycker det är fantastiskt? Och en liten praktiskt grej: hur gör man med den? Dvs lägger man själva den vågiga baguetteplåten på ett galler eller sin baksten? Då kan den ju inte "andas" rakt under?<br />- JosefinAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-13969225833125179872011-06-03T22:28:29.953+01:002011-06-03T22:28:29.953+01:00Sinom: Se inlägget om de knådfria baguetterna, där...Sinom: Se inlägget om de knådfria baguetterna, där skrev jag kort om rågsurdegsbaguetterna,<br /><br />ClEr: Det var roligt att höra! Låter gott med den blandningen också.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-66396888760184042142011-06-01T13:23:57.530+01:002011-06-01T13:23:57.530+01:00Stort tack Martin för detta fantastiska recept !Ba...Stort tack Martin för detta fantastiska recept !Bakade baguetter med valnötter i vedeldade bakugnen i helgen .Resultat:det godaste jag någonsin har ätit!<br />Ändrade på mjölsorten på morgonen :hade en blandning av råg /durum /vetemjöl.<br />ClErAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-38287424686862911222011-05-30T15:19:19.866+01:002011-05-30T15:19:19.866+01:00Hej
Köp några baguettplåtar på Clas Ohlsson för u...Hej<br /><br />Köp några baguettplåtar på Clas Ohlsson för under 100 lappen.<br />Då kan de jäsa i kylen direkt på plåtarna och man behöver inte hålla på att vända. De blir då ännu luftigare.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-68863863200816165262011-05-29T23:40:31.178+01:002011-05-29T23:40:31.178+01:00jag har bakat martins recept i två år och jag knåd...jag har bakat martins recept i två år och jag knådar alltid degen med elvisp! fast med degkrokarna förstås. det går fantastiskt bra om man har en elvisp med stark motor, det är lite klurigt i början att få till tekniken men nu snurrar jag bunken runt vispen och jag tycker att jag får en oslagbar kontroll på degen, tillockmed jämfört med att använda maskin. så det kan jag rekommendera!<br /><br />-sannaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-16351795061488327122011-05-29T16:42:02.344+01:002011-05-29T16:42:02.344+01:00Skall testas omedelbart.Skall testas omedelbart.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-74227930344141379582011-05-29T12:29:32.840+01:002011-05-29T12:29:32.840+01:00Hur mkt vetemjöl ska man byta ut mot rågmjöl för d...Hur mkt vetemjöl ska man byta ut mot rågmjöl för de ska jäsa på samma tid (över natt i kyskåp) helt utan jäst?<br /><br />Ska rågmjölet tillsättas i första steget (surdegen) eller i det andra?Simonnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-91685325325834017412011-05-28T20:51:24.327+01:002011-05-28T20:51:24.327+01:00Aki: Rör ihop degen, låt vila 30 minuter, spänn de...Aki: Rör ihop degen, låt vila 30 minuter, spänn degen genom att vika kanterna in mot mitten, vila 30 minuter, vik igen. Sen låter du den vila ca 1 timme och bakar ut den som i receptet.<br /><br />Surdegskalle: 1) Jag brukar inte göra någon skillnad på råg- eller vetesur (även om brödet kan få lite olika karaktär beroende på vilken man använder). 2) Jag har aldrig knådat en deg med elvisp, så jag vet tyvärr inte.<br /><br />Melita: Vad roligt, ska kika in på din blogg!<br /><br />Robin: … blandade du 50+125+125 så fick du helt säkert 300 gram, men det kanske fastnade 30 gram på insidan av bunken eller så? <br /><br />Tina: Roligt!<br /><br />DD: Ja, 4 grader låter ganska kallt. Låt dem stå i rumstemperatur några timmar så får de nog fart.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-66000272101456852872011-05-28T20:37:02.499+01:002011-05-28T20:37:02.499+01:00testade lång kylskåpsjäsning, men det hände absolu...testade lång kylskåpsjäsning, men det hände absolut ingenting efter en natt. Mitt kylskåp är inställt på 4C, det kanske är för kallt?DDhttps://www.blogger.com/profile/17387578895380504550noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-88906739139365929642011-05-28T20:07:17.421+01:002011-05-28T20:07:17.421+01:00Tack för ännu ett bra och utförligt recept. :) Det...Tack för ännu ett bra och utförligt recept. :) Det är så roligt att baka efter dina instruktioner. Baguetterna åts till frukost och var supergoda. Har redan förberett för en omgång till.Tinahttps://www.blogger.com/profile/03379872685625723966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-24678984182497065632011-05-28T17:13:26.847+01:002011-05-28T17:13:26.847+01:00Jag fick bara ihop ca 280g surdeg när jag blandade...Jag fick bara ihop ca 280g surdeg när jag blandade 50g surdegsgrund, 125g vatten+mjöl.Robinhttps://www.blogger.com/profile/08752070312770247485noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-49427387507142526832011-05-28T16:48:26.216+01:002011-05-28T16:48:26.216+01:00Hej Martin!
Jag är en tjej på 16 år som älskar att...Hej Martin!<br />Jag är en tjej på 16 år som älskar att baka bröd och göra olika desserter. Jag har gjort några av dina bröd men även egna. Det hade varit roligt om du tittade in på min blogg www.melitasmat.bloggplatsen.se<br />och kollade på mina bröd :)<br />Hejdå! :DAnonymoushttp://melitasmat.bloggplatsen.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-39319840605828973822011-05-28T12:51:25.086+01:002011-05-28T12:51:25.086+01:00Spiste disse til frokost i dag, og de var fantasti...Spiste disse til frokost i dag, og de var fantastisk gode. Jeg gjorde som Logi og brukte bakepapir, og det fungerte veldig bra. Takk!Eivindhttps://www.blogger.com/profile/03114211764978970380noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-51063554873258856662011-05-28T10:40:38.963+01:002011-05-28T10:40:38.963+01:00Lyder som et superlækkert brød. Det vil jeg prøve ...Lyder som et superlækkert brød. Det vil jeg prøve at bage. Tak for tippet :)<br /><br /><br />Hilsen<br /><br />Mads<br />http://cafeikøbenhavn.dk/cafe i Københavnhttp://cafeikøbenhavn.dk/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-24829034017042762282011-05-27T14:02:40.339+01:002011-05-27T14:02:40.339+01:00Åh, tusen tack för det underbara recepet på ditt b...Åh, tusen tack för det underbara recepet på ditt bröd jättestort och jättegott!! <br /><br />Det gjorde jag baguetter av, fick ut 10st. Dom godaste baguetter jag någonsin har ätit!!!!<br /><br />Får se om detta slår det receptet?!<br /><br />Ha en god helg!!/MillaMillahttps://www.blogger.com/profile/09076504342888342777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-16260428298110302422011-05-27T11:37:30.308+01:002011-05-27T11:37:30.308+01:00Martin, två frågor!
1) Ska man proportionera olik...Martin, två frågor!<br /><br />1) Ska man proportionera olika beroende på om man byter ut vete- mote rågsurdegsgrund i receps? Så att exempelvis 50g vetesur motsvarar ex 40g rågsur? För optimalt resultat?<br /><br />2) En mycket central fråga: Om man använder en elvisp med degkrokar (som jag tror många tyvärr behöver göra pga avsaknad av stor degblandare), kan du ge något ungefärlig uppskattning om hur mycket längre/kortare tid man behöver lägga ner på bearbetningen jämfört med vad det står i dina recept (där degblandartid avses)?surdegskallenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-36983421858615739192011-05-27T10:24:57.954+01:002011-05-27T10:24:57.954+01:00Toppen med film! Skall bakas baguetter imorgon.
...Toppen med film! Skall bakas baguetter imorgon. <br /><br />AnnieAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-63935472002084859672011-05-27T09:52:21.319+01:002011-05-27T09:52:21.319+01:00Tackar så mycket för detta, nu ska det bakas :-)Tackar så mycket för detta, nu ska det bakas :-)Stefanhttps://www.blogger.com/profile/04012036568768188329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-24128705570822218132011-05-27T05:53:54.647+01:002011-05-27T05:53:54.647+01:00Tack snälla Martin att du kom ihåg receptet! Skall...Tack snälla Martin att du kom ihåg receptet! Skall pröva så fort jag kommer till Sverige i sommar! Kram NillaNillahttps://www.blogger.com/profile/14190003212505300941noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-81408146604968922302011-05-27T00:52:20.723+01:002011-05-27T00:52:20.723+01:00Hur gör man om man inte har deg-blandarmaskin?Hur gör man om man inte har deg-blandarmaskin?akinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-41308218784420450012011-05-26T22:19:31.386+01:002011-05-26T22:19:31.386+01:00Personligen har jag börjat göra baugetter på bakpl...Personligen har jag börjat göra baugetter på bakplåtspapper igen, lägger ut tre baugetter och "drar" sedan upp pappret så att det blir skiljeväggar mellan bröden (som du gör med handukar).<br />När det sedan skall in i ugnen tar man hela pappret på brödspaden och skyfflar in den på bakstenen. Hade problem med att flytta över bröden tidigare.Logihttps://www.blogger.com/profile/02020892792781063519noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-62388454152345063472011-05-26T20:57:37.143+01:002011-05-26T20:57:37.143+01:00Tack, nu har jag något att göra i helgen!Tack, nu har jag något att göra i helgen!Johannoreply@blogger.com