tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post8618971039903519381..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: Grisen i SturebyMartin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-90646832857680405052010-01-11T22:56:55.989+01:002010-01-11T22:56:55.989+01:00Arne: Jag tror det kan gå alldeles utmäkt med öl!Arne: Jag tror det kan gå alldeles utmäkt med öl!Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-86498509974744426032010-01-08T17:13:31.173+01:002010-01-08T17:13:31.173+01:00Hej Martin!
Jag har en fråga som du säkert har ett...Hej Martin!<br />Jag har en fråga som du säkert har ett bra svar på. Det är så här att jag tycker inte om vörtbröd för det är för mycket vörtsmak men det doftar ju så gott. Då tänkte jag att öl är ju gjort på bla. humle och det är vörten åxå. Kan man då inte byta ut degvätskan mot öl. Jag tror att vörtsmaken blir mildare och man kan använda de gamla goda recepten som man vet fungerar med jästider och sådant. Det är ju kanske inte så lätt att få tag i vört men öl finns ju överallt. Vad tror du om det?Arnehttps://www.blogger.com/profile/09848375931871219021noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-10279041454022981762008-01-09T16:57:00.000+01:002008-01-09T16:57:00.000+01:00Tack Magnus, för de snälla orden!Tack Magnus, för de snälla orden!Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-39071318042305823632008-01-09T16:55:00.000+01:002008-01-09T16:55:00.000+01:00Hej Martin!Din blog är bland det bästa jag sett på...Hej Martin!<BR/><BR/>Din blog är bland det bästa jag sett på nätet! Det är tonvis med nyttig info för oss som uppskattar gott (och vackert) bröd och du skriver dessutom väldigt bra.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-35236412684301726102007-12-05T10:30:00.000+01:002007-12-05T10:30:00.000+01:00Det här http://www.alltommat.se/recept/view.xml?id...Det här http://www.alltommat.se/recept/view.xml?id=24013 receptet är bäst i test enligt mig. Dom blir så där "rätt" knalliga och doppvänliga. Jag tror att det är att det inte finns något smör i som gör att det blir "rätt" konsistens och inte liknar mörkakor. Men smaken är ju olika. Receptet funkar med både 1 och 2 påsar saffran.<BR/><BR/>EvaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-36517086053784932512007-12-05T09:19:00.000+01:002007-12-05T09:19:00.000+01:00jessica: recepetet på saffransskorpor ligger urkli...jessica: recepetet på saffransskorpor ligger urklippt även i vårt kök, men ännu obakat… kul att baguetterna blev bra! (och det är klart att bröd kan vara snygga!)Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-57623043842103948632007-12-04T21:10:00.000+01:002007-12-04T21:10:00.000+01:00en himla god julstollen kan man köpa i butiken på ...en himla god julstollen kan man köpa i butiken på Rosendal..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-4304895778376308382007-12-04T15:28:00.000+01:002007-12-04T15:28:00.000+01:00Jag bakade saffransskorpor (enligt recept i dn) i ...Jag bakade saffransskorpor (enligt recept i dn) i helgen, tänkte att det är en perfekt gå bort-present i juletid. Det är de säkert också - om de inte varit så goda att de riskerar ta slut före nästa kalas ;-).<BR/><BR/>Egentligen, Martin, vill jag bara säga tack för att ha introducerat ditt baguetterecept i mitt liv. Fy tusan så lyxgoda de blev! De tog ju tid - som du skrev - men hunger som extra krydda hade egentligen inte behövts. Jag kände mig som värsta superbagaren, för de var ju till råga på allt så himla snygga (om det är ett epitet man kan sätta på ett bröd...)Jessicahttps://www.blogger.com/profile/04100655080759531448noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-21511157282330946232007-12-04T12:43:00.000+01:002007-12-04T12:43:00.000+01:00lärling, du kan väl återkomma med resultatet av de...lärling, du kan väl återkomma med resultatet av detta bak? Funderar själv på att testa, men först får det nog bli vanliga lussebullar för att stilla det värsta suget...<BR/><BR/>/LisaUnknownhttps://www.blogger.com/profile/00399312994359867002noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-84617975340755912622007-12-02T22:56:00.000+01:002007-12-02T22:56:00.000+01:00Nu har ni hela december att testa er fram till en ...Nu har ni hela december att testa er fram till en lyckad Christstollen! Ingen jul utan en Stollen! Och ingredienslistan ska vara längre än barnens julklappslista... Har försökt mig på receptet i Vinterns goda ting, The Jul Bible, men det blir för brödigt. Har fördubblat allt utom mjölet - blev ändå brödigt. Nu inväntar jag istället ett 2-kilospaket från kompisen i Dresden, äkta vara!<BR/>Så nu hade jag tid med årets första lussebullbak - blev lyckat tack vare att man numera tack vare dig Martin - och herr Hed - vågar sig på allt vekare degar.<BR/>/MatsAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-33848780449795935242007-12-02T15:37:00.000+01:002007-12-02T15:37:00.000+01:00Lysande idé, Martin! Borde kunna bli en mycket upp...Lysande idé, Martin! Borde kunna bli en mycket uppskattad julklapp!<BR/><BR/>Funderade även på om det inte skulle vara möjligt att baka lussebullar med vildjäst, typ levain, för att få dem naturligt saftiga. Med en kalljäst fördeg borde man kunna lura fram en härlig grundsötma från vetemjölet, och sedan blanda i lite extra socker, fett och ägg när man bortgör degen... Eventuellt även "spike:a" med lite köpejäst om det behövs.<BR/><BR/>Antar att man skulle vilja öka sin surdeg så mycket man kan innan man bakar, för att den ska vara så lite sur som möjligt... Sedan kanske pressa ur luften ur den jästa degen någon gång för att få ett så jämnt inkråm som möjligt?<BR/><BR/>Jo, jag tänker ta mig tusan testa! Någon som har prövat tidigare, eller som har något tips på vägen?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-43666213643579760402007-12-02T13:54:00.000+01:002007-12-02T13:54:00.000+01:00Eller hur! Visst är julen det perfekta alibit! Jag...Eller hur! Visst är julen det perfekta alibit! Jag älskar att baka (inte bröd så mycket dock) och har hållit igen hela hösten men nu minsann - nu går startskottet och alla kommer få hemmagjorda klappar :) curd, marmelad, bröd, bullar godis... Kanske blir det till och med till att baka "Martins julbröd" också :)<BR/><BR/>Trevlig advent!Åsahttps://www.blogger.com/profile/13180214708975848360noreply@blogger.com