tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post8174972526724659070..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: Smörgås – Kanelbulle, 1–0Martin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-77610596286242993422008-05-09T18:48:00.000+01:002008-05-09T18:48:00.000+01:00Hej Martin!Såg din blogg, utav bara enflax när jag...Hej Martin!<BR/>Såg din blogg, utav bara en<BR/>flax när jag sökte surdegsstart.<BR/>Ska nu prova att sätta Gateaus Valnötsbröd.<BR/>Jag har stora problem med datorn<BR/>är inte så bra på det här, men<BR/>man lär sig väl så småningom.<BR/><BR/>Hoppas på att få hjälp här med<BR/>bakning och lite allt möjligt.<BR/>Ha det gott och kul att få<BR/>läsa dina tips. EvaEvahttps://www.blogger.com/profile/10074478276046698484noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-81739454067099915332008-05-02T13:18:00.000+01:002008-05-02T13:18:00.000+01:00Per: Tack för bra aprikosbeskrivning, det var mer ...Per: Tack för bra aprikosbeskrivning, det var mer än vad jag visste!<BR/><BR/>Frida: Låter spännande med blåbärs-surdegs-bullar! Hojta till om du hittar receptet!<BR/><BR/>Jenny Maria: Håller med dig!<BR/><BR/>Birgitta: Jättekul att du länkar förstås! Var hittar man din sida?<BR/><BR/>Anders: Jättekul att höra! hej!Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-18261709008870374012008-05-01T22:41:00.000+01:002008-05-01T22:41:00.000+01:00Hej och superstort tack för din blogg! Bakade prec...Hej och superstort tack för din blogg! Bakade precis levainbröd efter ditt recept med vildjäst från aprikoser. Det blev fullkomligt fantastiskt!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-84212823882514872008-04-30T19:56:00.000+01:002008-04-30T19:56:00.000+01:00Tja, inspirerad av bl a dina bröd du bakade i Nikl...Tja, inspirerad av bl a dina bröd du bakade i Niklas mat har även jag bakat surbröd. Hoppas att är ok att jag länkade till din sida...Hälsningar från Åland.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-22688455501962622892008-04-30T15:45:00.000+01:002008-04-30T15:45:00.000+01:00Kulturskymmning - det borde vara lag på att äta ka...Kulturskymmning - det borde vara lag på att äta kanelbullar när man träffar släkt.<BR/><BR/>Bröd i all ära men nybakta kanelbullar med kaffe, asså hallå!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-77206876022373522072008-04-30T09:35:00.000+01:002008-04-30T09:35:00.000+01:00Om jag inte missminner mig fanns det ett recept i ...Om jag inte missminner mig fanns det ett recept i Gourmet för mågra månader sedan på just bullar (jag tror de var fyllda med blåbär...) med surdeg. Jag hade dock inten vetesurdeg ståendes (jag har aldrig lyckats få till någon) och även om det stod att de gick att baka även på rågsurdeg (vilket jag iofs inte heller hade vid den tidpunkten) så tror jag nog att vetevarianten är bättre.... Måste hem och kolla!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-51898662181157602982008-04-30T06:35:00.000+01:002008-04-30T06:35:00.000+01:00Takk Per, da er vi klokere her borte:-) Håper Mart...Takk Per, da er vi klokere her borte:-) Håper Martin finner ut at han vil eksperimentere litt med surdeig og kaffibrød,og gjerne kaneliser..<BR/>Ha en bra dagAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-51933336630184287232008-04-30T06:18:00.000+01:002008-04-30T06:18:00.000+01:00Jag tror att man skulle kunna använda någon form a...Jag tror att man skulle kunna använda någon form av surdeg till många olika former av kaffebröd. Den italienska panettonen bakas t ex traditionellt med surdeg, även om man inte oftast gör det som amatör.Kurthttps://www.blogger.com/profile/02129475735150727429noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-36190108401528267812008-04-29T14:35:00.000+01:002008-04-29T14:35:00.000+01:00Mm det lät gott det ska jag prova nu till helgen. ...Mm det lät gott det ska jag prova nu till helgen. Bra, snygg och välskriven Blogg för övrigt som jag kommer återkomma till. Titta gärna in på http://hygienkonsult.blogspot.com som är ett mirsmars av lite skåpmat, lite skräpmat, en krydda i tillvaron och lite matnyttigt..<BR/><BR/>Ha de gott JoakimAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-52590747937277736522008-04-29T11:23:00.000+01:002008-04-29T11:23:00.000+01:00Svavlad == behandlad med svavel. Aprikoser konserv...Svavlad == behandlad med svavel. Aprikoser konserveras vanligtvis med svaveldioxid (kemisk formel SO2, kallas även E220). Förutom att konservera aprikoserna, gör det också att de behåller sin <A HREF="http://www.foodsubs.com/Photos/driedapricots5.jpg" REL="nofollow">ljusa färg</A>.<BR/><BR/>Osvavlade aprikoser (som alltså inte svavlats) är <A HREF="http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Dried_apricot_01_Pengo.jpg" REL="nofollow">mörkare</A>, och säljs ibland som "ekologiska".<BR/><BR/>Mvh, PerUnknownhttps://www.blogger.com/profile/00240888377166772148noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-57234036114043144552008-04-29T07:31:00.000+01:002008-04-29T07:31:00.000+01:00Ok..og så bare en liten oppklaring av en språklig ...Ok..og så bare en liten oppklaring av en språklig sak..litt pinsamt, men hva betyr betyr "osvavlad"?<BR/>Takk igjen for hjelpen, ha en gyllen dag, her er det snart dags for Turelimpan-for et søtt navn..-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-89982914577933532642008-04-28T20:59:00.000+01:002008-04-28T20:59:00.000+01:00Ester: Jag har inte provat något annat än aprikos ...Ester: Jag har inte provat något annat än aprikos och russin, men det kan nog gå med olika alla möjliga typer av torkad frukt. Det sägs vara mycket viktigt att frukten inte är svavlad. Lycka till!Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-72098277936174899022008-04-28T19:12:00.000+01:002008-04-28T19:12:00.000+01:00OK; siden vi er på temaet- altså kanel i svingen- ...OK; siden vi er på temaet- altså kanel i svingen- er det snakk om villgjæren basert på aprikos? Jeg får ikke tak i slike uten konserveringsmiddel i- er det andre ting enn rosiner jeg kan bruke i stedet for? <BR/><BR/>Med takk for hjelpen på forhåndAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-40553829389122026012008-04-28T16:48:00.000+01:002008-04-28T16:48:00.000+01:00Esther: Vad kul att du gillar bloggen! Kanelbullar...Esther: Vad kul att du gillar bloggen! Kanelbullar på surdeg har jag aldrig bakat, men tanken har slagit mig. Jag tror man skulle kunna baka fantastiska bullar med vildjäst!<BR/><BR/>Görel och Rebecca: Tack! Ture mår fint. Har just insett att en brummande brödmaskin inte stör hans sömn. Tur!Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-39245630608749029122008-04-28T16:09:00.000+01:002008-04-28T16:09:00.000+01:00Et stort varmt hallo fra Norge,nærmere bestemt fra...Et stort varmt hallo fra Norge,nærmere bestemt fra Vestlandets fjorder. Kom over bloggen din tilfeldig og nå er surdeiger og fantastiske brød blitt endel av familien her til stor glede for alle. Bloggen din har åpnet et nytt deilig kapittel i livet som jeg tror skal vare lenge Takk og gratulerer med Ture, her kommer det baby i juni. Brød og baby er en fin kombinasjon. Og apropos; har du noensinne laget kaneliser på surdeig?<BR/><BR/>Varme hilsenerAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-91242906979395768042008-04-28T10:58:00.000+01:002008-04-28T10:58:00.000+01:00Jag skulle bli storligen besviken om jag kom hem t...Jag skulle bli storligen besviken om jag kom hem till dig och INTE blev bjuden på ditt goda bröd!! Jag förstår att svärmor ville försäkra sig om det! Kanelbullar kan hon väl baka själv vetja.<BR/><BR/>Ett stort grattis till Ture förresten! Och till tv-inslaget, det blev ju kanonbra!görelhttps://www.blogger.com/profile/00852296543607597929noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-87127445384621322532008-04-28T10:48:00.000+01:002008-04-28T10:48:00.000+01:00Vem vill ha bulle när bröd finns? En smörgås gjord...Vem vill ha bulle när bröd finns? En smörgås gjord på ditt bröd tror jag inte ens världens kakmonster skulle tacka nej till.<BR/><BR/>Hoppas Ture mår bra, och även ni föräldrar.<BR/>MVH, Rebecca.Rebeccahttps://www.blogger.com/profile/04783479369832976010noreply@blogger.com