tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post7880331849396981146..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: Bubblar, bubblar inteMartin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-32085728861304571422010-09-08T02:21:28.290+01:002010-09-08T02:21:28.290+01:00Hej!
Jag har också haft problem att få igång surd...Hej!<br /><br />Jag har också haft problem att få igång surdegen med Änglamark. Provade med Saltå kvarns mjöl som jag hade hemma. Dock så blev det ingen vidare fart - så jag tog en tur till Saltå kvarn och köpte en ny och fräsch påse, gissa om det blev det full rulle!<br /><br />/RivermanMåns Åmannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-58338556110797644982010-09-06T09:16:38.305+01:002010-09-06T09:16:38.305+01:00Vi har bakat surdeg under ett tag. Men det vad int...Vi har bakat surdeg under ett tag. Men det vad inte fören vi läste din bok och andras böcker som vi fick fart på det hela igen. Roligt att läsa på din bloggAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12658556681325285671noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-75718889368813323542010-09-05T13:38:33.088+01:002010-09-05T13:38:33.088+01:00Holà, trevligt att se att man inte är ensam med si...Holà, trevligt att se att man inte är ensam med sin surdegsom inte riktigt lyfter. <br />Min vetesur är den som strejkar för tillfället (spelt från Saltå), men som sagt, det är bara att testa på.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-87497830423978780912010-09-04T23:56:02.396+01:002010-09-04T23:56:02.396+01:00Jag knatade ner till min icke-ekologiska bagare hä...Jag knatade ner till min icke-ekologiska bagare här i hornstull och bad honom beställa en 30-kilossäck med ekologiskt vetemjöl. Inga problem. <br /><br />Det blev ett kap. Billigt för mig som bakar flera bröd om dagen. <br /><br />Jag vill tro att ekomjöl funkar bättre i surdegen, men det kan vara min vilja och naivitet som får mig att känna så.Apans Bagerihttp://brodochbrod.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-67816964660954533892010-09-04T09:01:51.196+01:002010-09-04T09:01:51.196+01:00Går det att göra surdeg på glutenfritt mjöl?Går det att göra surdeg på glutenfritt mjöl?Jemahttps://www.blogger.com/profile/09764550109447129371noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-53482119933412128702010-09-04T08:37:48.561+01:002010-09-04T08:37:48.561+01:00Kan bekräfta att Saltå kvarn fint råg mjöl är myck...Kan bekräfta att Saltå kvarn fint råg mjöl är mycket bättre för surdegen... <br />Tyvärr "ekologisk" stämpel räcker inte... Det borde finnas oxå en stämpel för "omsorg" "kompetens" "jag bryr mig" eller "äkta kärlek ingår".....sebastien Boudethttps://www.blogger.com/profile/01780892072303721382noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-15518652096448852442010-09-02T10:09:35.610+01:002010-09-02T10:09:35.610+01:00Har bubbelproblem med framför allt vetesuren...Bub...Har bubbelproblem med framför allt vetesuren...Bubblar lite lagom men jag lyckas inte få en sån fart att det reser sig dubbelt. Är det nödvändigt?<br />//skånesurenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-79459898838705973882010-09-01T21:45:48.459+01:002010-09-01T21:45:48.459+01:00Hej. Hade liknande problem med vetesurdegen, löste...Hej. Hade liknande problem med vetesurdegen, löste med ny behållare, uthällning av allt utom 40 gr gammalt och laddade på med 100 gr vatten och 100 gram "gammalt" mjöl. En natt så var det full fart.<br /><br />Fråga om du ser det här: Bread Bible - kul läsning, men har du löst vad tusan all-purpose flour är? Vetemjöl special? Och hur hantera hennes jästsorter med svenska sorter att tillgå? <br />Hälsningar<br />/LilljockeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-43345076871003403092010-09-01T07:19:32.791+01:002010-09-01T07:19:32.791+01:00Jag har testat änglamark, och undviker den till su...Jag har testat änglamark, och undviker den till surdegen... Saltåkvarnbutiken på bondegatan ryktas här på jobbet vara bra. Har bland annat 5kg-säckar med mjöl... (min sambo frågade surt " jaha, och art ska du ställa den där då?" =)Michellehttps://www.blogger.com/profile/15753719445775605006noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-37842980324405754662010-09-01T07:00:56.785+01:002010-09-01T07:00:56.785+01:00Kul, min surdeg har inte heller varit sig lik, men...Kul, min surdeg har inte heller varit sig lik, men igår matade jag den med en alldeles ny påse mjöl och idag bubblade den så fint.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-83182689201386918902010-09-01T04:22:08.455+01:002010-09-01T04:22:08.455+01:00Saltå Kvarns butik på söder ha redan öppnat, i lör...Saltå Kvarns butik på söder ha redan öppnat, i lördags.<br />Ligger i korsningen renstienars g - bonde g. Den ser fin ut!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-26952527052115273222010-08-31T18:45:10.173+01:002010-08-31T18:45:10.173+01:00Anders, jag använder Wästgötarnas rågmjöl och det ...Anders, jag använder Wästgötarnas rågmjöl och det funkar finfint, extra kul att använda närproducerat med.Danielhttps://www.blogger.com/profile/07356947960247533209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-46689416092524354022010-08-31T16:59:54.873+01:002010-08-31T16:59:54.873+01:00Kan det bero på att man i saltå kvarn inte blåser ...Kan det bero på att man i saltå kvarn inte blåser runt mjölet med fläktar och därför gör att det blir mycket mer jäst och bakterier i mjölet.Frejhttp://sottochsurt.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-27744453244792770752010-08-31T14:54:03.649+01:002010-08-31T14:54:03.649+01:00Intressant. Mina brukar alltid se ut som den högra...Intressant. Mina brukar alltid se ut som den högra ett par timmar efter jag har matat dem, de bubblar aldrig så fint som i det vänstra exemplet. Jag kanske borde prova Saltå istället...bfdhttps://www.blogger.com/profile/02821431025653225808noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-91695056223032429142010-08-31T14:06:20.419+01:002010-08-31T14:06:20.419+01:00Har just kommit hem från kvarnen. Idag malde och p...Har just kommit hem från kvarnen. Idag malde och packade vi siktat speltmjöl och fullkornsråg. Drygt 200 kg av varje. Hade vart kul om nån ville prova vårt rågmjöl till surdegen. Förutom vårt "vanliga" (allt är ekologiskt) rågmjöl har vi äntligen kunnat börja mala svedjerågen på stenkvarnen. I höst ska vi dessutom testa att mala av Smidtrågen, en 2,5 m hög gammal lantsort. Jag packar gärna en banankartong med valfritt innehåll och skickar till en busstation nära dig... kolla på wastgotarna.seAnders Bergmanhttp://www.humleback.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-41191414790428715492010-08-31T12:25:05.749+01:002010-08-31T12:25:05.749+01:00Gratulerar till att ha lyckats rädda surdegen. Har...Gratulerar till att ha lyckats rädda surdegen. Har ni hört att Saltå Kvarn ska öppna butik på söder i Stockholm?Matpolisenhttp://matpolisen.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-30230460854796535192010-08-31T11:55:26.837+01:002010-08-31T11:55:26.837+01:00Jag har i flera år matat min surdeg med vanligt gr...Jag har i flera år matat min surdeg med vanligt grovt rågmjöl, men hade läst att ekologiskt skulle vara bättre så jag köpte änglamarks ekologiska rågmjöl. Grymt besviken! Surdegen mådde inte alls som förut så jag har nu gått tillbaka till grovt rågmjöl och den bubblar så fint! Men man kanske skulle ge Saltå också en chans!Sanne Erlandssonhttps://www.blogger.com/profile/18010877684834324748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-62094718293000983232010-08-31T11:28:50.898+01:002010-08-31T11:28:50.898+01:00Hade exakt samma problem hemma i förra veckan, tro...Hade exakt samma problem hemma i förra veckan, trodde degen blivit trött av lite för lite uppmärksamhet i somras, den tog sig visserligen men det tog dubbelt så lång tid som vanligt. Änglamarks mjöl är tydligen lite trögare.Vichttps://www.blogger.com/profile/05356285628017539829noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-31349695823183013062010-08-31T10:45:48.085+01:002010-08-31T10:45:48.085+01:00Jag har samma erfarenhet som du, Saltå kvarns mjöl...Jag har samma erfarenhet som du, Saltå kvarns mjöl ger bäst skjuts både på surdeg och bröd.<br />Storhandlar alltid numera i deras butik när jag besöker huvudstaden.<br />Ha de gott. Catarinacathttps://www.blogger.com/profile/10524889400223893256noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-34407175025684123572010-08-31T10:20:09.633+01:002010-08-31T10:20:09.633+01:00Intressant!
Tack för påminnelsen igår på Twitter,...Intressant! <br />Tack för påminnelsen igår på Twitter, mina var hungriga med och Änglamark var det jag hade hemma - trögt är det men det är kallare inne med.. Jaja, inte var dem döda iaf efter dryga sex veckor :)@Receptomatenhttp://receptomaten.blogspot.comnoreply@blogger.com