tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post7855897425643393427..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: Det godaste, ta mig tusan!Martin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger84125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-16653263158947963192012-06-15T06:25:02.827+01:002012-06-15T06:25:02.827+01:00Tidsbrist ledde mig andra gången jag bakade detta ...Tidsbrist ledde mig andra gången jag bakade detta bröd till att jäsa det i kyl i 25 timmar. Brödet blev verkligen tio gånger godare, saftigare och luftigare. Perfekt om man har svårt att planera in bakandet - bara ta ur kylen och in i ugnen!Malinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-54892985382978085312012-04-05T10:00:52.581+01:002012-04-05T10:00:52.581+01:00Hej
din bok ledde mig till att baka veklig bra br...Hej<br /><br />din bok ledde mig till att baka veklig bra bröd och frallor!!<br />jag undrar om du har något recept till finska rågkusar??? eller en ide hur man skulle göra.<br /><br />hälsningar<br /><br />PetraPetrahttps://www.blogger.com/profile/18430640677898924830noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-77028089833087935862011-02-11T11:22:57.393+01:002011-02-11T11:22:57.393+01:00Jag köpte en granitsten på en firma som säljer pla...Jag köpte en granitsten på en firma som säljer plattor till gångar. Vi la vår trädgårdsgång i höstas och det blev 3 plattor över och de fungerar alldeles utmärkt.<br />Kostar bara 50-60 kr/st.. Åkta granit.Åsanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-43770794231424336192010-11-23T21:12:36.102+01:002010-11-23T21:12:36.102+01:00Hej!
Hur blir det om man istället använder sig av ...Hej!<br />Hur blir det om man istället använder sig av rågsurdegsgrund?<br />Och tack för att du inspirerat mig till att börja med surdeg!Carrohttp://carolineforsner.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-54812446162522795402010-11-22T18:23:51.320+01:002010-11-22T18:23:51.320+01:00Hej Martin! Tack för en inspirerande blogg! Jag un...Hej Martin! Tack för en inspirerande blogg! Jag undrar: måste man ta ut sin vetesurdegsgrund dagen/kvällen innan ur kylen innan man använder det? Alltså innan man sätter igång med instruktionerna för "Dag 1, kväll"? Jag undrar samma sak gällande rågsurdegsgrund, måste man ta ut den ur kylen så att den "kommer igång" innan man börjar baka med den? Tacksam för svar.Camillanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-33648358516198975782010-06-09T16:38:10.613+01:002010-06-09T16:38:10.613+01:00Hej Martin, jag kör degen med elvisp och degkrokar...Hej Martin, jag kör degen med elvisp och degkrokar (de skruvliknande prylarna). Brukar inte bli problem, men kan du säga något om vad man kan vänta sig för fördelar med att byta upp till en riktig assistent?Robbannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-74943388971457535172010-05-01T19:53:02.261+01:002010-05-01T19:53:02.261+01:00Jag håller verkligen med dig om att brödet är det ...Jag håller verkligen med dig om att brödet är det godaste!!!!<br /><br />Mvh<br /><br />Jonas i HjorthagenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-78146649944738670432010-04-29T21:55:33.847+01:002010-04-29T21:55:33.847+01:00Hej Martin,
blev precis klar med brödet, har börj...Hej Martin,<br /><br />blev precis klar med brödet, har börjat baka efter ett längre uppehåll, det var du som fick inpsirationen tillbaka : )<br />Brödet var grymt, tack!<br /><br />Mvh<br /><br />Jonas i hjorthagenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-11980910874062690802010-03-30T20:48:12.977+01:002010-03-30T20:48:12.977+01:00Valde det här som mitt första vetesurdegsgrundbröd...Valde det här som mitt första vetesurdegsgrundbröd och...ååååååh! Det blev helt perfekt! Vackert, segt, gott och ja... perfekt! FIck autolysa det, för jag har ingen maskin och inget tålamod! ;)<br />/TTUKTinTinhttps://www.blogger.com/profile/07790054479139432702noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-88428073035200864092010-03-28T20:42:03.312+01:002010-03-28T20:42:03.312+01:00Jag blev väldigt sugen på det här nu, men jag är i...Jag blev väldigt sugen på det här nu, men jag är ingen van bakare och undrar var man kan få tag på vetesurdegsgrund. Måste man göra det själv?Hannanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-16698368647611481322010-02-17T23:41:20.510+01:002010-02-17T23:41:20.510+01:00Annika: Kul!Annika: Kul!Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-13453202182516953802010-02-17T21:13:24.252+01:002010-02-17T21:13:24.252+01:00Ett extremt gott och bra bröd - och enorma. Jag bl...Ett extremt gott och bra bröd - och enorma. Jag blev supernöjd. Har varit lite skeptisk till detta att vika bröd, men på detta brödet fungerar det kanon. Ny favorit. Jag gjorde så här. Grunden som du. På morgonen i degblandaren, också enligt receptet. Sedan direkt in i kylen för att gå och lämna barn på skola & dagis, iväg till jobbet. Vid halvfemtiden - när jag kommer hem. Ut med degen som jäst lite grann. Vek brödet, lät jäsa ca 3 timmar i luften. Sedan enligt ditt recept och de blev kanon. Tackar!!Annikanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-86153625876245534892010-01-24T23:17:39.915+01:002010-01-24T23:17:39.915+01:00Lina: Det kan nog vara så att fördegen bubblar lit...Lina: Det kan nog vara så att fördegen bubblar lite väl mycket, om den får stå lite för länge så kan den bli så sur att den bryter ner glutenet i degen. Då brukar det bli som du beskriver, degen blir kladdig och bara rinner ut. Testa att antingen korta ner tiden som fördegen står, eller ställ den lite svalare för att dra ut på processen lite. När du blandar fördegen med resten av mjölet och vattnet ska fördegen/surdegen fortfarande vara lite sek i konsistensen, inte för rinnig. Lycka till!Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-22768389631180916632010-01-21T17:48:06.941+01:002010-01-21T17:48:06.941+01:00Hejsan Martin!
Jag har försökt baka det här bröde...Hejsan Martin!<br /><br />Jag har försökt baka det här brödet två gånger och har misslyckats båda. Har gjort precis enligt ditt recept men någonstans går det fel.. Den vill inte börja jäsa. Först tänkte jag att det var min surdeg som det kanske var fel på men när jag har satt fördegen och morgonen efter så bubblar det som hejsan! I slutändan har min deg bara rest sig någon millimeter, är väldigt kladdig och rinner ut på plåten som två pannkakor. Har du några ideér över vad som kan gå fel för mig? Jag har låtit bunken stå i rumstemperatur, använt lite kallare än ljummet vatten och mjölet är från saltå kvarn. Och min surdeg är gjord på lite ekologisk yoghurt, den du har/hade här på bloggen!<br />Tror du det kan bli en tredje gången gillt?<br /><br />Hälsningar LinaLina Klassonhttps://www.blogger.com/profile/15851090146969961883noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-59434947167670410402010-01-11T19:17:53.179+01:002010-01-11T19:17:53.179+01:00Hej Martin
Fantastisk blogg!!
Detta bröd har jag...Hej Martin<br /><br />Fantastisk blogg!!<br /><br />Detta bröd har jag nu gjort flera gånger och det är magiskt gott! Det har tagit några gånger innan det blivit snits på det och längre jäsning skadar inte i mitt svala kök.<br /><br />Jag skulle vilja hitta ett grov bröd som barnen gillar ickså.<br /><br />Mvh<br /><br />KalleAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-27899095760207063982009-12-06T13:36:35.498+01:002009-12-06T13:36:35.498+01:00frauzika: Äsch, den är inte märkvärdigare än någon...frauzika: Äsch, den är inte märkvärdigare än någon annan. Men om du har vägarna förbi Matdistriktet den 16:e så kan du få en klick (jag ska baka lite där, mer om det kommer på bloggen).<br /><br />jozzo: tacktack!Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-4786544341695393542009-12-05T10:52:21.668+01:002009-12-05T10:52:21.668+01:00Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.Anders Markhttps://www.blogger.com/profile/14919297532828289814noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-59574039408404052552009-11-26T16:15:45.553+01:002009-11-26T16:15:45.553+01:00GRATTIS till tillökningen i familjen!!!!!!!!!!!!!!...GRATTIS till tillökningen i familjen!!!!!!!!!!!!!!!!!Jozzonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-38368449538540369692009-11-25T14:41:18.008+01:002009-11-25T14:41:18.008+01:00Jodue...kan man köpa lite vetesurdegsgrund av dig....Jodue...kan man köpa lite vetesurdegsgrund av dig...? Jag pröjsar bra :DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-14833722011194563982009-11-17T13:57:58.526+01:002009-11-17T13:57:58.526+01:00Blessie: Jag har själv inte testat, men tror det g...Blessie: Jag har själv inte testat, men tror det går utmärkt. Resultatet kommer att bli ett något syrligare bröd, kanske också lite, lite kompaktare.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-36865667458991710092009-11-17T13:30:17.162+01:002009-11-17T13:30:17.162+01:00Hej Martin, tack för en jätteinspirerande blogg!
...Hej Martin, tack för en jätteinspirerande blogg!<br /><br />Jag har en fråga om det här receptet: kan jag starta degen med rågsurdegsgrund istället för vete, blir det någon skillnad?<br /><br />vänliga hälsningar, bless.Blessienoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-56246613111135750112009-11-13T10:18:28.788+01:002009-11-13T10:18:28.788+01:00Har gjort din stureby levain på endast siktat dink...Har gjort din stureby levain på endast siktat dinkel (även surdegen), men har tagit i lite gyllenmust för att få lite grövre i starten av surdegen och nån dl i brödet. nderbart gott. Värt att testa!<br />/SAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-43175216353273549792009-11-10T12:03:19.752+01:002009-11-10T12:03:19.752+01:00Hej Martin,
nu bakar jag detta bröd för andra gång...Hej Martin,<br />nu bakar jag detta bröd för andra gången men med stenmalen fullkornsdinkel och det blir helt fantastiskt. Jag har bakat surdegsbröd i säkert 5 år men sedan jag hittat din blogg och testat ett antal av dina recept har mitt bakande nått nya höjder. Jag är mycket tacksam för att du så generöst delar med dig av dina erfarenheter och recept. Boken är nu min nya "bakbibel" och blir dessutom årets julklapp från mig till släkt och vänner. :-)<br />Hälsar,<br />Bryndis i GöteborgAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-84084030244589275992009-11-09T22:23:40.500+01:002009-11-09T22:23:40.500+01:00hej martin!
det är alltid något som går fel...igår...hej martin!<br />det är alltid något som går fel...igår satte jag fördegen till "hälften dinkel". i morse satte jag in fördegen i kylen eftersom jag inte hinner baka ut brödet på morgonen. på em kommer jag hem o börjar baka. så långt verkar allt vara väl. alla ingredienser går i (saltet efter 5 min) o maskinen knådar på. sen upptäcker jag att en hel del av saltet sitter kvar i den lilla skålen jag mätte upp det i. men då är det försent för degen ligger redan i den inoljade bunken o vilar. jag väntar o väntar på att degen ska bli dubbelt så stor. det går iaf 2h i rt o inget verkar hända. men jag vill ju inte att det ska ansamlas en massa äckliga gaser så jag viker i hop degen några gånger under jästiden. för lite olja märker jag, allt blir kletigt. mitt tålamod tryter så jag tar tillslut upp degen o bakar ut den. tjofs in i ugnen, men oj vad olika stora bröden blev. jaja, där får de iaf stå och bakas färdigt. lite kompakta blev de men ändå rätt så fina och goda. önskar jag hade större frys, mer mjöl hemma o mer tid. jag behöver tydligen öva lite mer....<br />/LenaLenanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-90308669268791484182009-11-05T09:03:37.990+01:002009-11-05T09:03:37.990+01:00"Det godaste brödet" var rätta namnet. D..."Det godaste brödet" var rätta namnet. Det bästa surdegsbröd jag bakat (och då kalljäste jag ändå inte hela tiden).Olssonnoreply@blogger.com