tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post781577685274767887..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: Enklare vörtMartin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-89358586417212579302011-01-05T12:01:57.320+01:002011-01-05T12:01:57.320+01:00Åh det här ska jag lägga på minnet till nästa jul....Åh det här ska jag lägga på minnet till nästa jul. :) tack för tipset!Ester https://www.blogger.com/profile/06864057821059108864noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-7479211233614146642011-01-04T15:26:46.761+01:002011-01-04T15:26:46.761+01:00Felice Anno Nuovo ♥
Stefania Italy
http://coolc...Felice Anno Nuovo ♥<br /> Stefania Italy<br /> http://coolchicstyleconfidential.blogspot.com/Cool Chic Style Fashionhttps://www.blogger.com/profile/14102489700935476755noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-72551096597323686462010-12-29T09:26:30.317+01:002010-12-29T09:26:30.317+01:00Vilka läckra bröd recept!Vilka läckra bröd recept!MM Cake Designhttp://marimilocakedesign.se/galleri/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-31906937228529269152010-12-28T22:19:44.862+01:002010-12-28T22:19:44.862+01:00Gott med hembakt vört. Men vad planerar du för got...Gott med hembakt vört. Men vad planerar du för gott till nyår undrar jag..Själv håller jag på att fnula på förrätten just i detta nu. Lutar åt parmesangrissini med ansjovis&vitlöksdipp<br />http://www.ovanligtgott.se/2010/12/parmesangrissini-med-ansjovisdipp.html<br />Men du skulle dog trilla av pinnen om du såg hur jag fuskat med grissinin #skäms#<br />Jag lägger krutet på rörona i stället..Vegohimlenhttps://www.blogger.com/profile/17585563068272925295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-47770858334430670352010-12-28T20:35:34.598+01:002010-12-28T20:35:34.598+01:00Hej Martin. Jag köpte en Kenwood för 1½ år sedan...Hej Martin. Jag köpte en Kenwood för 1½ år sedan. Tyvärr så började det att ryka från den när jag bakade som bäst.Företaget som jag köpte den av, tog emot den och konstaterade att det inte var något fel på maskinen - endast ett överskott på olja som skulle försvinna i samband med att jag fortsätter att bakar. Efter ytterligare användning så skär hela apparaten ihop. Eftersom garantitiden var slut så bestämde jag mej för att kasta maskinen.<br />Nu vill jag veta: Vilken maskin ska jag köpa om jag vill baka bröd med stora luftbubblor? Är det viktigt med planetarisk rotation?<br />Tack på förhand, Ola LOla Lhttps://www.blogger.com/profile/07087853422559029415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-50194910877837262812010-12-28T16:45:29.165+01:002010-12-28T16:45:29.165+01:00Hej Martin!
Har du eller någon annan erfarenheter...Hej Martin!<br /><br />Har du eller någon annan erfarenheter av hur det går att baka i en dubbelugn? Det känns ju hur praktiskt som helst att kunna köra två gräddningar samtidigt, men funkar det i praktiken? Det blir två mindre ugnar. Spanar lystet på en Electrolux, men vet inte om det är bra eller inte...Jonasnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-19452756424038119432010-12-28T15:16:50.122+01:002010-12-28T15:16:50.122+01:00Hej, Har bakat en hel del nu av dina härliga recep...Hej, Har bakat en hel del nu av dina härliga recept, ibörjan gick allt som en dans men nu har de sista limporna blivit lite degiga, eller fuktiga inuti. De är inte döbakta och de har varit tillräckligt länge inne i ugnen, har provat både ock. Vet du direkt vad det kan vara för fel, blir tokig? Kan det var att brödet får för hård skorpa? för mkt surdeg? att jag låter de svalna under bakduk? eller??Idahttps://www.blogger.com/profile/05323613521278019879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-38907866921406917982010-12-27T17:10:53.055+01:002010-12-27T17:10:53.055+01:00Hej Martin!
Jag bakade ditt vörtbröd på surdeg frå...Hej Martin!<br />Jag bakade ditt vörtbröd på surdeg från din bok, helt underbart bröd. Ang flytande vört finns det att köpa på essensfabriken på Valingatan i Stockholm,<br />mvh BirgittaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-40225863757276286932010-12-27T01:06:43.090+01:002010-12-27T01:06:43.090+01:00Fick inte tag i flytande vört, utan gjorde dessa p...Fick inte tag i flytande vört, utan gjorde dessa på Santa Marias vörtmix och bytte ut vattnet mot en mörk, mustig julöl. Bröden gjorde succé på julbordet och beställningar gjordes på fler limpor. Tack för recept!lobahttps://www.blogger.com/profile/09917413604358263700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-54449979635043006372010-12-26T13:44:38.304+01:002010-12-26T13:44:38.304+01:00Tror du att det fungerar med torrjäst istället för...Tror du att det fungerar med torrjäst istället för färsk?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-28071694343818013712010-12-24T19:55:44.216+01:002010-12-24T19:55:44.216+01:00Det låter som ett mycket gott bröd.Det låter som ett mycket gott bröd.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-42969688325271816802010-12-24T17:37:11.056+01:002010-12-24T17:37:11.056+01:00Önskar dig en riktigt god jul, och tack vare dig h...Önskar dig en riktigt god jul, och tack vare dig har vi sedan två år tillbaka en sur kille i kylen!!Holzdesignhttps://www.blogger.com/profile/11314265062652337670noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-13924191690300015262010-12-23T20:36:50.497+01:002010-12-23T20:36:50.497+01:00Hei.
Tusen takk for at du er så snill og deler din...Hei.<br />Tusen takk for at du er så snill og deler dine kunnskaper med oss!<br /><br />Nå er jeg i gang med mitt første brød av surdeig. Det blir hvetebrød siden jeg ikke får tak i økologisk rugmel på mitt hjemsted.<br />Nå står deigen til heving, skal stekes senere i kveld.<br /><br />Er det normalt at deigen skal være så seig som min? Måtte holde tak på deigen da jeg skulle vike den sammen.<br /><br />Riktig god jul til deg og dine,<br />vennlig hilsen Svalen.Svalenhttps://www.blogger.com/profile/00523984549484771288noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-20600326664946186902010-12-23T12:28:27.927+01:002010-12-23T12:28:27.927+01:00Observera att 60 g vörtextrakt är 0,6 dl som är 6 ...Observera att 60 g vörtextrakt är 0,6 dl som är 6 cl som är 4 msk och inte 2 msk!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-1388629894545357752010-12-23T09:56:43.042+01:002010-12-23T09:56:43.042+01:00Hej!
Jag är helt facinerat hur enkelt man kan baka...Hej!<br />Jag är helt facinerat hur enkelt man kan baka så underbart gott bröd. Baka nuförtiden nästan bara Dina långjästa bröd, så enkelt, så snabbt och såååå suupergoda. Jag bakar rågsiktsbröd till jul,med muskovadosocker för vi gillar inte vörtbröd. Det är redan utprövad och kanongott.<br />Tack för alla dessa fina recept och Dina fina böcker, och naturligtvis för denna kanonbra blogg. Ha en underbar god jul!Marionnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-71419771584278919322010-12-22T19:43:20.120+01:002010-12-22T19:43:20.120+01:00FF: Jag brukar tina bröd utan plastpåse.
Maggan: ...FF: Jag brukar tina bröd utan plastpåse.<br /><br />Maggan: God jul du med!<br /><br />Jesper: Det tror jag är ett bra byte. Så gör jag när jag bakar gotlandslimpa och med muskovadosocker jäser det fint.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-20701498027041082922010-12-22T15:16:49.839+01:002010-12-22T15:16:49.839+01:00Jag testade att baka ditt vörtbröd från första bok...Jag testade att baka ditt vörtbröd från första boken med bara surdeg, en livlig bubblande surdeg. Det gick extremt trögt att jäsa, trots varmt och gosigt vid elementet. Efter 24 timmar hade degen jäst till det dubbla, men då hade jag inte tid längre så den fick gå i soporna. Om man byter sirapen mot muskovadosocker, funkar det bättre tror du?Jespernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-27294570148136816512010-12-22T10:47:10.229+01:002010-12-22T10:47:10.229+01:00Toppen med ett lite "snabbare" recept på...Toppen med ett lite "snabbare" recept på vörtbröd, detta skall göras i kväll! Tror du att jag kan använda ihopkokt porter istället för flytande vörtextrakt? Hittar inte det. Tack för alla underbara recept i år och för jättebra böcker. Just nu "missionerar" jag dina bakidéer och säger åt alla som vill lyssna att köpa dina böcker! Ha en underbar jul och ett gott nytt år. Så hoppas vi på många inlägg på bloggen även nästa år!<br />MagganAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-25770218939995189882010-12-22T09:49:13.425+01:002010-12-22T09:49:13.425+01:00Jag har bakat flera utav dina bröd i december och ...Jag har bakat flera utav dina bröd i december och skall tina dessa på julafton. Hur går jag tillväga? Med eller utan plastpåse? Andra tips?<br /><br />Tack för en bra blogg!<br /><br />FFAnonymousnoreply@blogger.com