tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post7776756443044748894..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: Gott snittMartin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-3629951573561839892010-11-23T20:51:34.877+01:002010-11-23T20:51:34.877+01:00Om man bakar av med mycket kvalm, dvs fuktighet, å...Om man bakar av med mycket kvalm, dvs fuktighet, ånga i ugnen, då får man ju inte lika fort den där hårda ytan som inte tillåter brödet att expandera, och slipper att det spricker på fel ställen t.ex den klassiska sprickan i nederkant på underjästa bröd..<br /><br />Jag ligger ofta på gränsen till överjäsning och får då inte samma kraft inifrån, så att brödet spricker, en födel ibland men också en nackdel om man snittar och vill att det spricker upp lite lagom snyggt.<br /><br />Sen är frågan, ska man snitta innan raskning/jäsning eller i slutet precis innan brödet sätts in i ugnen? Smaksak..Mariahttps://www.blogger.com/profile/08854790921396371319noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-76229177838628271672010-11-14T10:20:24.616+01:002010-11-14T10:20:24.616+01:00Hej!
Inspirerad av din blogg (som jag av en händel...Hej!<br />Inspirerad av din blogg (som jag av en händelse blev tipsad om av trendexperten Stefan Nilsson) ska jag för första gången i mitt liv prova att baka på surdeg. Har satt 2 olika surdegsgrunder och väntar med spänning på att kunna använda dem. Jag blir ju givetvis tvungen att blogga resultatet (även om det inte hör till vanligheten att jag bloggar om bakning ;) )Carolinahttps://www.blogger.com/profile/09941706466264806434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-61608982873518057192010-11-11T10:45:32.813+01:002010-11-11T10:45:32.813+01:00Hej !
Tack för en underbar blogg! du har verklige...Hej ! <br />Tack för en underbar blogg! du har verkligen inspirerat mig till att baka! Började med surdegsgrejandet för 2 veckor sedan. Efter 4 dagars mognande så slängde min kära sambo surdegsgrunden. Han trodde det hade blivit nåt fel för det luktade illa...?! han fick nästan stryk kan jag säga hehe. Nu har jag lyckats få till en omgång nr 2 och har sedan igår börjat baka valnötsbrödet.Vi får väl se hur det blir. Nu en dum fråga: måste man använda en glasburk att förvara surdegsgrunden i?<br /><br />Hälsningar från en vilsen nybörjare! =)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-69370589846116643872010-11-10T17:13:51.759+01:002010-11-10T17:13:51.759+01:00Snitta eller spricka? Det är den stora frågan.
Ja...Snitta eller spricka? Det är den stora frågan.<br /><br />Jag tycker i alla fall att det är mycket enklare att snitta - då blir det resultat precis på det ställe som jag bestämmer.<br /><br />Spricka kan också vara fint. Men det kräver tur - eller eventuellt fingertoppskänsla - för att få sprickan där man vill.<br /><br />Men det ska dock inte hindra mig från att fortsätta göra sprick-försök. Det är ändå det roligaste valet. Kanske för att det blir mer av en överraskning.<br /><br />Hepp!<br /><br />/Martin<br />martinbakar.seMartinhttps://www.blogger.com/profile/05807296329088020320noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-51340246435693111222010-11-10T16:43:21.281+01:002010-11-10T16:43:21.281+01:00Hej Martin!
Det är inte riktigt den typ av kniv j...Hej Martin! <br />Det är inte riktigt den typ av kniv jag snitta med. Bladet är inte så bra och blir sliten ganska fort! På min kniv kan man byta och vända rak bladet typ 4 gånger.<br />Här hitta du en bild på min snitt bästa kompis :-)<br /><br />http://petite-france.blogspot.com/2010/10/bageri-prylar.html<br /><br />Du är på rätt bana med dina bröd...De är bara finare och finare!sebastien Boudethttps://www.blogger.com/profile/01780892072303721382noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-63325747798279912432010-11-10T16:11:20.061+01:002010-11-10T16:11:20.061+01:00Hej,
Tydligen säljer Apoteket små skalpeller. (I t...Hej,<br />Tydligen säljer Apoteket små skalpeller. (I tiopack?) Jag fick en av min bror och den funkar jättebra att snitta bröd med.<br /><br />Gissningsvis är de inte dyra.<br /><br />/CAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-23893503145311222982010-11-10T15:31:16.851+01:002010-11-10T15:31:16.851+01:00Jag har en fråga som inte har med det här inlägget...Jag har en fråga som inte har med det här inlägget att göra. Jag gillar att använda grövre mjöl i bröd men är för osäker för att testa. Har du någon generell regel för hur mycket vatten man behöver tillsätta om man tex använder ett grövt rågmjöl istället för ett fint. Eller om man byter ut vete mot råg?<br /><br />/LisaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-23925897012113733032010-11-10T13:49:28.548+01:002010-11-10T13:49:28.548+01:00Vackert ljus!Vackert ljus!Pianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-35696696860950147682010-11-10T13:44:33.681+01:002010-11-10T13:44:33.681+01:00Sebastiens bröd är fantastiskt vackert snittade oc...Sebastiens bröd är fantastiskt vackert snittade och ännu godare än de är vackra. Gå in på Petite France någon gång så får ni se.Om man vill snitta själv kan man köpa en snittkniv här:<br /><br />http://www.kunstogkokkentoj.dk/search.php?lang=dk&search=dejsnitter<br /><br />ThomasUnknownhttps://www.blogger.com/profile/11147919327198081719noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-66335657556442669792010-11-10T11:41:52.057+01:002010-11-10T11:41:52.057+01:00Hallå Mr Martin! Nya boken såg så himla bra ut att...Hallå Mr Martin! Nya boken såg så himla bra ut att jag nyss beställt ett ex. Det blir min julklapp till mig själv i år.<br /><br />Här skall bakas!!<br /><br />/ThomasJAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-59316608784537762602010-11-10T09:21:04.773+01:002010-11-10T09:21:04.773+01:00Special kniven ser ut som ett rakblad, borde man i...Special kniven ser ut som ett rakblad, borde man inte kunna använda det istället (kanske lite riskfyllt, då du kan skära dej själv).Anonymousnoreply@blogger.com