tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post7708668478075150682..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: Den godaste söndagsfrukostenMartin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger72125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-3259714065738512382012-11-25T11:02:26.644+01:002012-11-25T11:02:26.644+01:00Kan man frysa bröden? /AnnaKan man frysa bröden? /AnnaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-733653576618485552012-11-25T11:01:18.738+01:002012-11-25T11:01:18.738+01:00När du bara skriver "rågmjöl" menar du s...När du bara skriver "rågmjöl" menar du siktat eller grovt rågmjöl?<br />/ElisabethAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-11840909267770614052012-09-17T06:50:28.252+01:002012-09-17T06:50:28.252+01:00Hej! Gillar verkligen din sida. Kan du få tag på G...Hej! Gillar verkligen din sida. Kan du få tag på Gateaus Hasselnöt- och aprikosbröds recept?<br />StinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-45595793989455868482011-07-28T23:19:19.015+01:002011-07-28T23:19:19.015+01:00Kan man köpa färdig rågsurdegsgrund i butik någons...Kan man köpa färdig rågsurdegsgrund i butik någonstans?Linneanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-45552257260958480872010-07-02T20:34:20.126+01:002010-07-02T20:34:20.126+01:00Jag har en fråga, jag gillar Gateaus "Gateau-...Jag har en fråga, jag gillar Gateaus "Gateau-bröd". Det är rätt likt valnötsbrödet fast utan nötter, lagom surt och hållbart. Receptet på deras hemsida är lika hemligt som valnötsbrödets. Kan det receptet bakas på samma sätt som den här med valnötter? Har du testat? Vad är bagerisikt? Går det att ersätta? <br />Nästa vecka blir det semester och jag vill baka lunchmackor till alla barnen..<br />Tack för en toppenblogg!<br /><br />/FridaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-33474242518805629222010-02-23T12:41:39.999+01:002010-02-23T12:41:39.999+01:00Magnus: Bra tips!
Viktor: Det var roligt att höra...Magnus: Bra tips!<br /><br />Viktor: Det var roligt att höra!Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-21489647576521137282010-02-19T13:39:17.941+01:002010-02-19T13:39:17.941+01:00Detta brödet var så gott så jag vet inte vart jag ...Detta brödet var så gott så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Tack Martin!!! :DViktor Ekblomhttps://www.blogger.com/profile/05047313636981129034noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-66190717474867928062010-01-10T20:45:01.605+01:002010-01-10T20:45:01.605+01:00Ett helt fantastiskt bröd! Det bästa jag ätit fakt...Ett helt fantastiskt bröd! Det bästa jag ätit faktiskt :) Mitt tips till receptet är att byta lite vetemjöl mot rågmjöl, ca 70-80g. Helt galet gott bröd med extra stark prästost på.Magnus Danielssonnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-29110084862224831302009-12-23T14:33:11.051+01:002009-12-23T14:33:11.051+01:00Maria: Vissa rostar valnötterna innan de blandas i...Maria: Vissa rostar valnötterna innan de blandas i degen, jag tror att det ger en lite mildare smak.<br /><br />Maud: Det kan vara så att surdegen stått lite för länge och blivit alltför sur, då tappar den mycket av sin jäskraft. (men det kan också vara så att den stått för kort tid och inte mognat ordentligt, det kan också resultera i lite platta och tråkiga bröd. Sikta på att surdegen ska vara som chokladmousse i konsistensen när du gör själva degen.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-21675910906902926342009-12-22T21:01:02.446+01:002009-12-22T21:01:02.446+01:00Hej,
Jag har testat att göra det här brödet två ...Hej, <br /><br />Jag har testat att göra det här brödet två gånger och även den andra varianten med frukt och hasselnötter. Fruktvarianten blir jättegod men när jag bara har valnötter i så tycker jag att brödet får en "bitter" smak. <br /><br />När jag har köpt valnöttsbröd tycker jag att det är jättegott och inte alls bittert. Finns det något sätt att ta bort den här "bittra" smaken från valnötterna? <br /><br />Tack på förhand!<br />MariaMarianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-71233697956537542412009-12-22T11:56:15.483+01:002009-12-22T11:56:15.483+01:00vilket bröd! helt fantastiskt!! har många andra me...vilket bröd! helt fantastiskt!! har många andra men detta var det bästa! tack å hemskt mycket för alla tips och idéer har inte köpte ett bröd sedan jag hittade din blog.Unknownhttps://www.blogger.com/profile/03687263706910696973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-23160641133214633482009-11-08T15:12:32.705+01:002009-11-08T15:12:32.705+01:00PS. Willys har 330 gram valnotter för 34,90 sek, b...PS. Willys har 330 gram valnotter för 34,90 sek, brukar dryga ut det med hasselnötter...Unknownhttps://www.blogger.com/profile/07554738642708418074noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-25904999800541344232009-11-08T15:10:20.637+01:002009-11-08T15:10:20.637+01:00Dags att skriva min första kommentar här... har ba...Dags att skriva min första kommentar här... har bakat surdeg enligt dina recept nu sedan ett halvår, har inte köpt en limpa sedan starten.<br /><br />Det här brödet får nog bli bjudbrödet ett tag framöver, vilken skönhet!!! Har ännu inte langat ut dem från ungnen men jag kan redan nu se att det är en riktig höjdare!<br /><br />Grattis till alla framgångar!<br /><br />PS. Fick boken i farsdagspresent idag!<br /><br />MVH<br />Johan <a href="http://www.miljoval.nu" rel="nofollow"> min miljö-sida</a>Unknownhttps://www.blogger.com/profile/07554738642708418074noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-33642161029987786412009-11-04T09:32:15.417+01:002009-11-04T09:32:15.417+01:00Hej Martin.
Nu behöver jag din hjälp??
Jag har ba...Hej Martin.<br /><br />Nu behöver jag din hjälp??<br />Jag har bakat brödet med valnötter nu 3 ggr och jag får liksom ingen "fluffighet" i brödet, det blir endast kompakt och tråkigt men inget fel på smaken.<br />Vad är felet??? <br /><br />Jag tycker nästan att det verkar som att jag inte får nån vidare fart på surdegen, eller??????Maudnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-40002970588592121072009-11-01T14:24:15.872+01:002009-11-01T14:24:15.872+01:00Anders O: Man får kika efter storpack med valnötte...Anders O: Man får kika efter storpack med valnötter om man inte ska blir ruinerad av det här brödet. <i>Exotic Snacks</i> har påsar på 500 gram som brukar kosta runt 90 kronor.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-30441442382096251452009-10-30T23:19:18.936+01:002009-10-30T23:19:18.936+01:00Bakade valnötssbrödet idag men tog bara 100g valnö...Bakade valnötssbrödet idag men tog bara 100g valnöter. När jag var till min lokala ICA handlare så tog 16kr för 50g valnöter!! Var kan man köpa billigare nöter?<br /><br />Istället la jag i lite torkade fikon eftersom jag råkade ha det hemma. Hursomhelst det vart väldigt gott ändå.Anders Onoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-31366616950419635892009-08-19T13:20:45.144+01:002009-08-19T13:20:45.144+01:00Tusen tack för detta recept! Jag bakade det i helg...Tusen tack för detta recept! Jag bakade det i helgen för första gången och det blev precis så gott som Gateaus egna! Min man tyckte att jag tjatade och skröt lite väl länge om hur lyckat det blev men jag var helt fascinerad av att det faktiskt blev så himmelskt gott. Tack!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-29524210872638350762009-08-16T07:24:39.813+01:002009-08-16T07:24:39.813+01:00Jag bakade mitt livs första surdegsbröd igår, efte...Jag bakade mitt livs första surdegsbröd igår, efter det här receptet. Det blev gudomligt gott! Jag förväntade mig inte att det skulle bli så bra första gången, särskilt som jag inte var så noga med mjölkvaliteten - gjorde surdegen på dinkelmjöl och rågmjöl som stått i skåpet rätt länge. Men vilken deg det blev, och vilket bröd! Det som är bra med den här bloggen, förutom de alltid lika inspirerande och välskrivna inläggen, är att kommentarerna hjälper till att räta ut de frågetecken man eventuellt hade.emmawnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-20768960131035784922009-07-20T20:26:36.515+01:002009-07-20T20:26:36.515+01:00Nu har jag nyss ätit detta bröd som är ett av de g...Nu har jag nyss ätit detta bröd som är ett av de godaste jag någonsin bakat, ja kanske det allra bästa eftersom det avnjöts på en födelsedagsmiddag med grillat.<br />Och kanske för att jag använde ett stenmalet svedjerågmjöl och dyra ekologiska valnötter.<br />Det jäser långsamt, men 4+2 timmar var lagom.<br />Jag gräddade 43 minuter på 225 grader, varav de första 5 på 275 grader. Folie sista 10 minuterna, fast det hade nog gått bra utan.<br /><br />Till Khashayar: troligen blev det nät knas med temperaturtagningen, kanske blev det ett stort hål som gjorde att den varma luften nådde stickan.<br />Jag har hört att bröd inte kan bli varmare än 100 grader, och definitivt inte så snabbt.epimnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-26008570003636753052009-05-27T15:09:02.556+01:002009-05-27T15:09:02.556+01:00Tack för en mycket fin blogg!
Jag stötte på Manfr...Tack för en mycket fin blogg! <br />Jag stötte på Manfred Enoksson på matmässan häromveckan och fick då med mig två stycken finfina surdegar (en vete och en råg). Sen dess har jag hunnit göra ett par olika bröd efter dina recept. <br /><br />Jag har däremot ett litet problem som förvirrar mig lite. Enligt min stektermometer var det här valnötsbrödet uppe i 98 grader efter bara 10 minuter. Jag testade till och med med två olika termomterar för säkerhets skull. Efter 17-18 minuter var brödet uppe i 101 (!) grader. Men i receptet står det att det tog dig ca 35 minuter innan du hade en temperatur på 98 grader. <br /><br />Det kändes dumt att ta ut brödet efter bara 20 minuter, men det känns ännu dummare att ha en en temperatur på över 100.<br /><br />Hur skall man göra?Khashayarhttps://www.blogger.com/profile/04722014330578696435noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-37811199826599244392009-05-04T20:39:00.000+01:002009-05-04T20:39:00.000+01:00Tack för en kanonblogg Martin, ser fram emot din b...Tack för en kanonblogg Martin, ser fram emot din bok!<br /><br />Har gjort valnötsbrödet ett par gånger nu EXAKT enligt ditt recept ovan, men mitt blir extremt kompakt med väldigt lite bubblor (men ändå gott). Vad kan det vara jag gör fel, är det dåligt drag i min surdegsstart? Ska jag fuska och testa med lite lite jäst?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-21015336319144566852009-04-27T13:25:00.000+01:002009-04-27T13:25:00.000+01:00Fick en surdegsmoder av en god vän för två veckor ...Fick en surdegsmoder av en god vän för två veckor sedan. Har bakat brödet två gånger, första gången med valnötter enligt receptet, toppengott!! I går när jag bakade igen ersatte jag valnötterna med torkade aprikoser, hasselnötter och russin (Gateau-variant). Blev om möjligt ännu godare, det enda pålägg som behövs är smör. Skall bjuda släkten i Svedmyra på detta när vi träffas nästa gång, de har utvecklat ett beroende av Gauteaus original från Sockenplan, hoppas att de godkänner min variant.Pernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-8842570492610154812009-04-15T19:36:00.000+01:002009-04-15T19:36:00.000+01:00Testade att baka det här brödet, så gott det blev!...Testade att baka det här brödet, så gott det blev! Hoppas det är okay att jag länkar till din fina blogg!?Lindahttp://nybakat.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-24830453301215539122009-04-05T14:47:00.000+01:002009-04-05T14:47:00.000+01:00nu står de i ugnen för sista minuterna! stort tack...nu står de i ugnen för sista minuterna! stort tack för att du sänker ribban att komma igång med dina enkla beskrivningar och din smittsamma entusiasm!Wilhelmhttps://www.blogger.com/profile/04240644776736431530noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-72064335928187454042009-03-21T10:25:00.000+01:002009-03-21T10:25:00.000+01:00Tack för det här underbara receptet -- det var mit...Tack för det här underbara receptet -- det var mitt första försök någonsin att baka med surdeg, och det lyckades över förväntan bra. Jättebra också med så noggranna mängdangivelser, då behöver man inte undra hur packat mjölet ska vara etc.<BR/><BR/>Nu ska jag snart prova nästa recept...Christinahttps://www.blogger.com/profile/09977868822454343309noreply@blogger.com