tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post6722087809951125045..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: Brödboksspecial, del 4Martin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-25460285405794267202009-01-17T23:00:00.000+01:002009-01-17T23:00:00.000+01:00Jag lånade Rosendal-boken på biblioteket (fantasti...Jag lånade Rosendal-boken på biblioteket (fantastisk inrättning!)<BR/>Det är inte många brödrecept i boken, men alla jag bakat har blivit fantastiskt bra.<BR/>Enkla recept som passar bra för handknådning, och som tål variationer.<BR/>Lantbrödet är så smidigt att göra att jag skulle baka det varje vecka, om det inte vore för alla andra bröd man vill pröva.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-37941802780883040592008-02-14T21:47:00.000+01:002008-02-14T21:47:00.000+01:00Hej på er alla som vill ha tag i Bröd och marmela...Hej på er alla som vill ha tag i Bröd och marmelad!<BR/>I butiken på Rosendals Trädgård kommer den att finnas! Butiken öppnar igen den 1 Mars! Öppet tis-sön 11-16:00!...redan nu eldar vi och bakar i våran stenugn varje dag! Säljer brödet i cafet, vi bagare finns mjöliga och glada i bageriet! Svarar mer än gärna på era frågor.. Hoppas kunna sälja Saltås special mjöl snart så jag får chansen att stödja ert bakande!<BR/>Härligt att se att så många uppskattar att baka! :)<BR/>20 feb kommer jag hålla bakkurs på Rosendal! Välkomna! / HelenaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-25695297862942159872008-01-27T19:28:00.000+01:002008-01-27T19:28:00.000+01:00HejSer att du nämner vedeldad stenugn, finns mycke...Hej<BR/>Ser att du nämner vedeldad stenugn, finns mycket fina ugnar att ha på tomten.<BR/>Här är en som ser ut som Globen.<BR/>http://www.youtube.com/watch?v=CHRrkDm3_ZAAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-36035129697562202492008-01-26T17:05:00.000+01:002008-01-26T17:05:00.000+01:00Jag vet att den ska vara slut överallt men i går s...Jag vet att den ska vara slut överallt men i går såg jag av en slump två ex på den lilla bokhandeln i det där huset som ligger nedanför PUB, ingång från gamla brogatan. Bröd och marmelad alltså. Min är så ihopklibbig att jag övervägde att köpa en till, men när jag nu hör begäret efter den är jag glad att jag lät bli.Isobel Hadley-Kamptzhttps://www.blogger.com/profile/08874208549862308061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-38685060523085795892008-01-26T11:26:00.000+01:002008-01-26T11:26:00.000+01:00Tack för tipset! Då kör jag då =).Tack för tipset! Då kör jag då =).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-48357600593056272742008-01-26T11:21:00.000+01:002008-01-26T11:21:00.000+01:00rebeccea: det är klart du vågar. Jag har inte prov...rebeccea: det är klart du vågar. Jag har inte provat det, men det blir säkert jättegott. Kanske ska du ta lite mindre vatten än om du hade haft valigt vetemjöl special. lycka till!Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-5832734527896533282008-01-26T08:43:00.000+01:002008-01-26T08:43:00.000+01:00Hej Martin! Jag har en fråga om vetemjöl special. ...Hej Martin! Jag har en fråga om vetemjöl special. Tyvärr har jag inte fått tag i ekologiskt, vilket jag skulle föredra. Min fråga är om du testat vetemjöl special fullkorn? Jag har gjort en poolish och tänkte baka baguetter idag, och ev. testa fullkorn. Det har 11% protein, jämfört med vanligt special som ligger på 12% protein. Tror du att det gör väldigt stor skillnad, eller vågar jag testa?<BR/><BR/>Tack för all inspiration, och lycka till i Mat!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-22055744255170450912008-01-25T22:56:00.000+01:002008-01-25T22:56:00.000+01:00Jag har hittat bra lådor från Hammarplast på Clas ...Jag har hittat bra lådor från Hammarplast på Clas Ohlson.<BR/>http://clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=22041685<BR/>De finns i storlekar från 1 till 70 liter.<BR/>/LLeif Lundgrenhttps://www.blogger.com/profile/04819481479569471328noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-74250339562500313402008-01-25T22:03:00.000+01:002008-01-25T22:03:00.000+01:00Bästa jäskorgarna med linnefoder finns t.ex. på ba...Bästa jäskorgarna med linnefoder finns t.ex. på bakers.se, dom har vanliga jäskorgar också och allt annat man inte visste att man behövde<BR/>StinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-64468949758954961002008-01-25T21:51:00.000+01:002008-01-25T21:51:00.000+01:00Hej! Kämpar på med bröd á la Gateaus långa - börja...Hej! Kämpar på med bröd á la Gateaus långa - börjar förstå varför det kostar 120! Hur katten får man över degen till plåten utan att det sjunker ihop? Det ena blev helt platt och det andra till hälften. Men GOTT! och STORA hål -nästan så osten trillade igenom...<BR/>Förresten - den där stora jäs-burken - var får man tag på en sån? Alla jag hittat är antingen för små eller för stora, typ under sängen-förvaring!<BR/>Och vilken tur att jag köpte två stycken Bröd och marmelad när jag var i Rute i augusti! Har bakat den goda gotlandslimpan och lagat flera marmelader!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-39343628131120175592008-01-25T15:40:00.000+01:002008-01-25T15:40:00.000+01:00Jag var på kurs hos Erik för ett antal år sen, på ...Jag var på kurs hos Erik för ett antal år sen, på Rosendal, och fick beröm för mitt sätt att knåda... köpte boken av honom då, och han har skrivit i den...<BR/><BR/>En annan ny favorik, av det mer lättviktiga slaget är Soppor, bröd & röror av systrarna Eisenman (http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9137129058&r=1), dom som har 'The cookbook cafe' i stockholm. Ur den boken har jag lärt mig att baka pretzels, något som barnen och alla deras kompisar uppskattar. Dom smakar liksom som stora, sega salta pinnar, om ni hajjar...<BR/><BR/>//SannaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-85733556570270964892008-01-25T12:45:00.000+01:002008-01-25T12:45:00.000+01:00Jäskorgar finns även på Lagamati, hörnan Västmanna...Jäskorgar finns även på Lagamati, hörnan Västmannagatan/Odengatan, om man befinner sig i Vasastan, Stockholm.<BR/><BR/>Har inte kollat priset, utan bara kastat blickar på dem genom fönstret.Malinkahttps://www.blogger.com/profile/03928679208244315712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-10745957816470381172008-01-25T11:12:00.000+01:002008-01-25T11:12:00.000+01:00Tackar för tipsen. Ja saltå kvarn är toppen. Har b...Tackar för tipsen. Ja saltå kvarn är toppen. Har bott i närheten.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-1786219773569990582008-01-25T10:30:00.000+01:002008-01-25T10:30:00.000+01:00... och så kan man beställa dem (jäskorgarna) hos ...... och så kan man beställa dem (jäskorgarna) hos <A HREF="http://www.bitbox.se/1004/index.php?visaSida=171&visaMall=59" REL="nofollow">hus-modern.se</A>. <A HREF="http://www.saltakvarn.se/" REL="nofollow">Saltå Kvarn</A> säljer dem också i butiken i Järna. Stanna till om du har vägarna förbi (E4:an 10 minuter söder om Södertälje), det är en fin liten butik med trevligt café.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-70912326192010799462008-01-25T10:13:00.000+01:002008-01-25T10:13:00.000+01:00hej ulrika du kan pröva åsö,,aso.se tele012014898d...hej ulrika du kan pröva åsö,,<BR/>aso.se tele012014898<BR/>dom har båda runda o avlånga jäskorgar mvh rogerAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-80973737981395468212008-01-25T09:18:00.000+01:002008-01-25T09:18:00.000+01:00Surdegsgrunden funkade. Fast jag ska sätta en ny ä...Surdegsgrunden funkade. Fast jag ska sätta en ny ändå, hade den första första dygnet i plastbunke. Tänkte inte det gick att rädda men ändå den kan bli "starkare".<BR/>Kul med Mat Niklas!<BR/>Du en fråga, vart har du fått tag på brödkorgarna att jäsa i? Kan inte sno min mammas...<BR/>Ja eller vem som helst får gärna tipsa mig...<BR/>Det är så kul att börjat baka igen efter uppehåll.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-59317305204797007612008-01-25T08:22:00.000+01:002008-01-25T08:22:00.000+01:00det finns ett fantasiskt surdegsbröd som är 100% s...det finns ett fantasiskt surdegsbröd som är 100% surdeg,,, från clarion hotell<BR/>i ostaffären på adelsgatanAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-14557085879739318492008-01-24T23:08:00.000+01:002008-01-24T23:08:00.000+01:00Har varit på Rute. Det ligger lite illa till efter...Har varit på Rute. Det ligger lite illa till eftersom man måste köra från visby upp mot Fårösund. Vore kul om de sålde bröden i innerstan. De säljer hemgjort smör från en annan gård på ostbutiken på Adelsgatan.Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-4164957823941281632008-01-24T21:56:00.000+01:002008-01-24T21:56:00.000+01:00Är det någon som kan tipsa om var jag kan få tag i...Är det någon som kan tipsa om var jag kan få tag i boken så skulle jag vara evigt tacksam. Har bibblans exemplar hemma och hoppas att ingen ska komma på idén att vilja ha den :-) Har ställt mig i kö på antikvariatet på nätet... Så jag kan bara hålla med om att boken är underbar och tack dig för tipset när du skrev om den för fösta gången för ett bra tag sedan.<BR/><BR/>/Maria från västeråsAnonymousnoreply@blogger.com