tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post5868337056176535100..comments2024-02-16T17:56:59.730+01:00Comments on Pain de Martin: Ett skepp kommer lastatMartin Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comBlogger47125tag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-50627919770070155912009-09-14T16:13:33.800+01:002009-09-14T16:13:33.800+01:00Nu har den i brevlådan landat :)
Kvällen räddad.Nu har den i brevlådan landat :)<br />Kvällen räddad.Niclashttps://www.blogger.com/profile/08846654679124111733noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-87741845735886572432009-09-08T07:47:33.161+01:002009-09-08T07:47:33.161+01:00Hej Martin!
Igår damp din bok ner i min brevlåda o...Hej Martin!<br />Igår damp din bok ner i min brevlåda och jag måste säga efter en första genomläsning - den är superbra! Den ger härlig inspiration som få bakböcker gör och förklarar det här med surdegar på ett enkelt och bra sätt tycker jag. Det är inte svårt, men kräver ibland lite tålamod. Du beskriver det jättebra på ditt sätt. Den absolut bästa bok om surdegar jag sett!<br /><br />Tack!<br /><br />Nu blir det bakning till helgen:) Mvh,<br />MattiasMattias Hhttps://www.blogger.com/profile/12096051075822748340noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-81183277015980242852009-09-01T12:09:09.902+01:002009-09-01T12:09:09.902+01:00Tove: Javisst, det går att baka även utan apparat ...Tove: Javisst, det går att baka även utan apparat i litet kök. Bara det finns en ugn så.<br /><br />Silje: Det finns nog inga planer på översättning till norsk, men vem vet!Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-37115159872671312972009-08-28T20:44:54.834+01:002009-08-28T20:44:54.834+01:00Hei! Blir boka oversett til norsk tru??? Håpar det...Hei! Blir boka oversett til norsk tru??? Håpar det! det er ein del namn på ingrediensar eg ikkje har sjanse til å forstå.Unknownhttps://www.blogger.com/profile/08320680749048039492noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-69619047168435399712009-08-27T11:15:10.180+01:002009-08-27T11:15:10.180+01:00Vilken brödbokshöst!
Först och främst vår egen Ma...Vilken brödbokshöst!<br /><br />Först och främst vår egen Martins mästerverk!<br />Och så en uppföljare av Jan Hedh (jag bakade hans San Francisco Sourdough Bread igår, wow!)<br />Och sen ger Eldrimner ut Bakverksta'n med Manfred Enokssons kunskaper.epimnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-69937921464726823732009-08-27T10:10:02.720+01:002009-08-27T10:10:02.720+01:00Hejhej
Har såååå länge velat göra något av dina su...Hejhej<br />Har såååå länge velat göra något av dina surdegsrecept. Men det faller på litet kök och ingen plats för hushållsassistent... Eller går det att göra schysst surdegsbröd ändå?<br />Något recept som är bra för en nybörjare?<br /><br />Då köper jag boken omgående. Ser urfin ut.<br /><br />ToveAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-25813243552097553612009-08-26T20:01:45.748+01:002009-08-26T20:01:45.748+01:00Coolt att den är på G, stort grattis. Har du sett ...Coolt att den är på G, stort grattis. Har du sett att Janne H kommer med en bok nu i september åxå, tävla om försäljningssiffror? Knasigast citat från Jan H?WeaZnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-82816305403641895482009-08-25T16:29:36.514+01:002009-08-25T16:29:36.514+01:00Så spännande med din bok! Ett definitivt köp för a...Så spännande med din bok! Ett definitivt köp för att utöka min kokbokshylla, har lagt den på bevakning på Adlibris. Det jag sett av den ser hur fint ut som helst, underbara bilder!Daniellehttps://www.blogger.com/profile/04451512020864690091noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-13692530605776693542009-08-25T12:58:49.866+01:002009-08-25T12:58:49.866+01:00Tiv: Självklart ber jag skeppet ta en sväng förbi ...Tiv: Självklart ber jag skeppet ta en sväng förbi Finland!<br /><br />Laura: Bara mjöl och vatten i vetesurdegen. Bästa tricket att få bra fart i den är nog att använda den ofta.<br /><br />Rosalinn: Kul att du tittade in! … och visst saknar man Rute!<br /><br />Fredrik: Klart du ska rama in det! (iboken blir det både vikt och volymmått)<br /><br />Albin: Jag använde min mormors gamla Bosch i somras och den gick också helt galet snabbt … Kanske blir det en film på det en dag. Hursomhelst tror jag på att köra degen riktigt långsamt, åtminstone till att börja med. Vildjästen håller nog ett tre, fyra månader utan problem.<br /><br />Linda: Hoppas du hittade svaret …<br /><br />Loutine: osis … kolla med en Electrolux Home-butik, de borde kunna ordna fram en ny.<br /><br />Karin: Boken kommer att kosta 154 kr (på bokus.se), i butik vet jag inte, men något mer.Martin Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/11184179507824566086noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-52186258017029791812009-08-24T21:57:17.225+01:002009-08-24T21:57:17.225+01:00Vad kul! Men du, vad kommer boken kosta?Vad kul! Men du, vad kommer boken kosta?Karinhttps://www.blogger.com/profile/02850191067221347304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-13271911210583562332009-08-24T09:19:18.814+01:002009-08-24T09:19:18.814+01:00Härligt arbetat!Härligt arbetat!Julia*https://www.blogger.com/profile/09463437782338358279noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-37449869311438784492009-08-24T09:05:03.035+01:002009-08-24T09:05:03.035+01:00Haha kul läsning!Haha kul läsning!Aurixhttp://bakrecepten.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-66164894798922465702009-08-23T20:05:40.986+01:002009-08-23T20:05:40.986+01:00Hjälp!!! min deg-rulle till assistenten har spruck...Hjälp!!! min deg-rulle till assistenten har spruckit! <br />Fick en gammal elektrolux-assistent som jag använt till bakningen under sommaren (elvispen började morra och lukta bränt), men nu kan jag inte använda den eftersom degrullen, eller vad det kan heta, har spruckit och inte går att använda. Någon som vet var man kan köpa reservdelar? Får abstinens om jag inte får baka i alla fall en gång i veckan. <br />LoutineAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-9623070619831574452009-08-23T19:46:24.476+01:002009-08-23T19:46:24.476+01:00Hej Martin och tack för en trevlig stund i Tanto i...Hej Martin och tack för en trevlig stund i Tanto idag! Jag har precis gett mig in i det här med surdegar och det enda jag hunnit med är att misslyckas med både råg- och vetesurdegsgrunden från Riddarbageriets brödbok. Därför var jag och lyssnade på dig med stora öron :-) Jag fick mig en klutt av din surdeg och den står nu i kylen och väntar på... ja vad väntar den på? Snälla - tala om vad jag gör nu. Ska jag mata den? I så fall med hur mycket?<br /><br />Din bok kommer för övrigt att inhandlas så fort den kommer :-)<br /><br />Tack så väldans på förhand!<br /><br />Mvh LindaLindanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-34190374429828465532009-08-23T18:50:26.409+01:002009-08-23T18:50:26.409+01:00Ja tack för surdegsklicken och smakproven idag. Så...Ja tack för surdegsklicken och smakproven idag. Så klart jag ska köpa boken! <br /><br />Du nämnde under din pratstund någon som skrivit om mögel i surdegen - men jag missade namnet?<br /><br />Och jag uppskattade din lilla rundrivningsfilm från häromdagen - skulle du möjligen kunna göra en likadan av film av din bakassistent "in action" i låg och hög hastighet? Jag misstänker att vår egna går alldeles för fort och jag behöver i så fall ge mig in och skruva i elektroniken, men undviker det helst... Om jag kan jämföra hastigheten med din vore det fantastiskt! Jag skulle vara enormt tacksam!!!<br /><br />Och till sist - har du någon aning om hur länge kan man hoppas på att vildjästen håller sig i kylen?<br /><br />AlbinAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-8171522506074036222009-08-23T18:37:57.170+01:002009-08-23T18:37:57.170+01:00Hej, jag lär ju köpa boken. Såg Jan Hedh i förrgår...Hej, jag <i>lär</i> ju köpa boken. Såg Jan Hedh i förrgår på matlustmässan, tog ett foto... (Vad ska jag med det till? Rama in det?)<br />Men jag har en prekär fråga som måste besvaras innan min vildjäst blir tam – alla mått är i gram här, måste jag köpa en våg eller går det att få de översatta någorlunda i mängdmått?<br /><br />Med vänliga,<br /><br />fredrikfredrikhttps://www.blogger.com/profile/12969987722797880476noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-23942465891333672072009-08-23T18:30:37.850+01:002009-08-23T18:30:37.850+01:00Hej. Var och lyssnade på dig idag på Smaklust. Myc...Hej. Var och lyssnade på dig idag på Smaklust. Mycket trevligt och inspirerande.<br />Fick lite surdeg med hem och nu ska jag BAKA.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-34853900951305474342009-08-23T14:21:13.306+01:002009-08-23T14:21:13.306+01:00Tack för surdegen och smakproverna på Smaklustmäss...Tack för surdegen och smakproverna på Smaklustmässan. Ska du skriva något om vad vi ska göra med surdegarna också ?arstiderhttps://www.blogger.com/profile/09927446021470902117noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-44957134280776060382009-08-22T23:17:09.492+01:002009-08-22T23:17:09.492+01:00Hej Martin,vilken superfinblogg du har! har många ...Hej Martin,vilken superfinblogg du har! har många gånger tänkt på att gå in och kika men glömt bort vad den hette..men nu dök de upp för mig haha ;P<br />ska självklart hålla koll på när din bok kommer ut..du gjorde mig lite klokare när vi jobbade så den kan jag nog ha lite nytta av!haha. Lärde mig fantastiskt mycket under tiden jag var kvar där..tiden gick så fort bara:) Saknar det! <br />Hoppas allt är bra med dig!! <br />Kram rosalinnRosalinnnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-21403567597609008492009-08-22T18:48:28.771+01:002009-08-22T18:48:28.771+01:00Den kan jag helt klart tänka mig att ha i mina ägo...Den kan jag helt klart tänka mig att ha i mina ägor! <br /><br />Har idag fattat att jag är trendig för enligt Laga Lätt är det trendigt att baka sitt eget bröd. Trendigast är att baka en fördeg - och din sida är nämnd;-))<br />Kul läsning!Anne-Liehttps://www.blogger.com/profile/15047310937817944679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-50894101829157267602009-08-22T17:55:40.910+01:002009-08-22T17:55:40.910+01:00Åhh de blir nog att önska sig den i julklapp! kika...Åhh de blir nog att önska sig den i julklapp! kikade i mina föräldras brödbok, riddaholms (?) och kopierade receptet på surdeg.. gjorde de och icke.. fattar inte vad de blev för fel.. den jäste inte och står nu bara i kylskåpet tills jag kommer på vad göra eller slänger den :/ könns så surt.. (hehe surt)Amanda - bloggen om glaskonsthttp://www.coozie.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-64408435084284488352009-08-22T16:55:17.501+01:002009-08-22T16:55:17.501+01:00Så - beställd och klar på Bokus!
Ser fram emot in...Så - beställd och klar på Bokus!<br /><br />Ser fram emot intressant läsning.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-89935303437418053212009-08-22T12:37:06.708+01:002009-08-22T12:37:06.708+01:00har just förhandsbeställt boken. Den ser jättefin ...har just förhandsbeställt boken. Den ser jättefin ut! Tack för din bakglädje!sarahttp://smetan.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-37285429169177361422009-08-22T06:21:34.665+01:002009-08-22T06:21:34.665+01:00Vilka inspirerande och vackra bilder boken har, ja...Vilka inspirerande och vackra bilder boken har, jag kan nästan känna bröddoften när jag tittar på dem. Stort grattis och lycka till med bokförsäljning och jurysittande!Johannanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4251785222998903091.post-31588048669281410712009-08-21T13:30:19.139+01:002009-08-21T13:30:19.139+01:00Vilken grej! Grattis bäste bagarn'. Ser fram e...Vilken grej! Grattis bäste bagarn'. Ser fram emot att läsa om vetesurdeg, hur får du den så fluffig? Äpple, aprikos, honung? /LauraLauranoreply@blogger.com